Skip to main content

Dyreparker og akvarier

Har du egentlig sett hvor stor elgen faktisk er? Har du du noen gang holdt en slange eller sett en gaupe? Se dem i en av Norges mange dyreparker, reptilparker og akvarier!

Vi mennesker elsker dyr! Og det er ekstra morsomt å komme tett på dem.

Rundt om i landet finner du flere supre reisemål for barnefamilier, og mange ligger i nærheten av en dyrehage, en viltpark eller et akvarium. Noen steder kan du også observere ville norske dyr i sitt rette element, som for eksempel på moskussafari på Dovrefjell eller på hvalsafari i Nord-Norge. Skogens konge, elgen, kan du også se flere steder.

10 av de største
 

Kristiansand Dyrepark

Det er ikke noen hemmelighet at barn drømmer om en tur til Dyreparken utenfor Kristiansand. I det som er landets største dyrepark kan de oppleve nesten 150 ulike dyrearter, inkludert sjimpanser, løver og giraffer, men også norske dyr som elg, jerv og gaupe.

Bjørneparken

På Østlandet kan dere komme tett på gårdsdyr, nordiske dyreraser og reptiler. I Bjørneparken i Flå kan dere blant annet se jerv, amurtigre og bjørner på trygg avstand, eller besøke et innendørs Krokodilleland.

Langedrag Naturpark

Reiser dere på overnattingstur eller dagsbesøk til Langedrag Naturpark i Nesbyen, kan dere bli med på gårdsstell og oppleve blant annet ulver, gauper, elger og rever.

Hunderfossen

Hunderfossen i Lillehammer har også et helt eget område med dyr, nemlig Barnas Gård. I tillegg til vanlige gårdsdyr har de hjort, dåhjort, emu og perlehøne.

Reptilparker

Dersom dere ønsker å se slanger og øgler, er det bare å sette kursen mot hovedstaden og Oslo Reptilpark.

Den Lille Dyrehage

På Brokelandsheia i Gjerstad ligger en veldig spesiell dyrepark. I Den Lille Dyrehage kommer du ekstra tett på dyr som kenguru, emu, surikat og ulike typer apekatter, i tillegg til krokodiller, slanger og iguana.

Namskogan familiepark

Bjørner er et av trekkplastrene ved Namsskogan familiepark i Namdalen, der du dessuten kan overnatte i trygge omgivelser hos ulvene.

Polar Park

Polar Park i Bardu utenfor Narvik har – som navnet tilsier – flere arktiske dyr. Polar Park er verdens nordligste dyrepark, og hjem til brunbjørn, ulv og gaupe så vel som elg, hjort, moskus og rein.

Akvarier

Her i Norge er det også mange finurlige skapninger som bor i eller ved vannet. På de største akvariene kan dere se alt fra krepsdyr, flyndre og torsk til seler, pingviner og otere. Atlanterhavsparken i Ålesund og Akvariet i Bergen er de to største, i tillegg til at Norge kan skryte av å ha verdens nordligste akvarium, Polaria i Tromsø.

Husk å finne ut når det er foringstid i dyreparken, det er ekstra morsomt å få med seg!

Finn dyriske opplevelser i Norge

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt