Skip to main content

Planlegg reisen til Moss

I Moss får du kunsthøydepunktene på rekke og rad. Besøk Galleri F 15, et av Norges fremste visningssteder for samtidskunst, eller historiske Refsnes Gods — pyntet med Munch og Andy Warhol på veggene. Gå heller ikke glipp av et av Norges beste badehotell, Støtvig Hotel!

I og rundt Moss kan du velge mellom 50 ulike strender eller prøve byens nye stolthet: stupetårnet ved Fleicher brygge i sentrum. Ta en dukkert på Sjøbadet, kos deg på strendene på Jeløy eller reis ut til svabergene i Son eller Larkollen.

Dra på dagsturer i landlig terreng langs Oslofjorden, gjennom skog og kulturlandskap, til utsiktspunkter og forbi kafeer som serverer hjemmelaget mat. På veien kan du stoppe på gallerier og kunstnerverksteder.

Se på nasjonal og internasjonal samtidskunst på Galleri F 15 på Jeløy, som det første galleriet av sitt slag i Norge,og få med deg noe kult fra galleributikken. I kafeen kan du smake på den berømte Albykringla. I nærheten finner du den nesten 300 år gamle Røed Gård, et kunstsenter der flere kunsthåndverkere har verksteder og butikker.


På Jeløy ligger også historiske Refsnes Gods, med sin egen gjestehavn. Her kan du nyte en romantisk helg med god mat og vin fra en av Norges beste vinkjellere. Hovedbygningen er fra 1767, og godset har en stor kunstsamling med rundt 400 originalverk av både nyetablerte og velkjente kunstnere, deriblant flere bilder av Edvard Munch og Andy Warhol.

Moss er et av landets eldste og mest mangesidige industrisentre. Møllebyen, som ligger ved Mossefossen, var sentral i byens første industriepoke, og Moss by- og industrimuseum har permanente utstillinger om mølleindustri, vannkraft, glassemballasje og papirindustri. 

Finn mer inspirasjon på Moss’ offisielle nettsted.

Utforsk tilbudene under, eller gå rett til:
Aktiviteter og attraksjoner | Overnatting | Mat og drikke | Transport

Aktiviteter og attraksjoner i Moss

Fra kunst og historie til kule utendørsaktiviteter - her er mye å oppdage.

Finn flere attraksjoner og ting å gjøre

Mat og drikke

Restauranter i særklasse eller internasjonalt kjøkken - få smaken på Moss.

Overnatting

Fra storslåtte gods til netter i naturen - finn ditt krypinn.

Reiseinformasjon

Planlegg reisen til Moss med Entur.

Reis rundt på Østlandet

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Moss tilbyr også …

Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Start planleggingen i dag!

Sider du nylig har besøkt