Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
XC Skiing Bjorli
XC Skiing at Bjorli.
Photo: Erland Kirkebøen Husom / Nasjonalparkriket
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Her kommer vinteren

Hvis du klør i bena etter å starte skisesongen, skal du vite at Bjorli som regel er det første skisenteret i landet som åpner om høsten. Men Bjorli og Lesja har mye mer å by på for de som vil på friluftsferie.

På toppen av Gudbrandsdalen, bare noen kilometer fra Romsdalen, finner du kommunen Lesja og bygda Bjorli – et lite samfunn som strekker seg over et stort område. Reinheimen nasjonalpark, Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark og Dalsida landskapsvernområde går gjennom deler av Lesja.
 
Bjorli er først og fremst kjent for sine snøsikre vintre og gode langrennsløyper. Bjorli skisenter har lange og brede bakker i alle vanskelighetsgrader, gode offpiste-muligheter, halfpiper, rails og egne barnebakker – her finner du noe som passer for både barnefamilier og hardbarka pudderjegere. Men det er mye mer å gjøre i Bjorli og Lesja hvis du vil ut og være aktiv.

Sommeren i området er vanligvis varm og tørr. Fjellene og nasjonalparkene gir gode forhold for utendørsaktiviteter som vandring, ridning, sykling og jakt. Vil du fiske, kan Bjorli og Lesja friste med mer enn 250 fiskevann og elver. Lesja fallskjermklubb er landets eneste klubb med egen flyplass, og liker du fart og spenning, kan du få opp adrenalinet i en gokart eller på paintballbanen.
 
Hvis du vil oppleve lokal kultur og gamle tradisjoner, kan du besøke friluftsmuseet Lesja Bygdemuseum. Tunet består av 12 hus fra 1700- og 1800-tallet. Ved siden av museet ligger Lesja kirke fra 1749, som er berømt for sin praktfulle treskjærerkunst. Og ikke glem å stoppe ved landhandelen Avdemsbue, der lokal ost og andre produkter fra Nord-Gudbrandsdalen garantert vil gi deg vann i munnen.

Winter at Bjorli
Bjorli.
Photo: Erik Berg Johansen / Nasjonalparkriket
Stugguflåten
Stugguflåten.
Photo: Leif J. Olestad
Climbing park Bjorli
Høyt & Lavt Bjorli.
Photo: Erland Kirkebøen Husom / Nasjonalparkriket
Bjorli
Bjorli.
Photo: Erland Kirkebøen Husom / Nasjonalparkriket
Rånåkollen
Rånåkollen.
Photo: Maria Kampesæter Kleiven

Aktiviteter og attraksjoner

Reisen til Bjorli

Med bil:
  • Fra Oslo og Trondheim følger du E6 til Dombås og så E136 mot Åndalsnes til Lesja. Fra Molde og Ålesund kjører du til Åndalsnes og så E136 oppover Romsdalen mot Bjorli.
Med tog:
  • Raumabanen går mellom Åndalsnes og Dombås, og stopper på Lesja, Lesjaverk og Bjorli. Dovrebanen korresponderer med Raumabanen på Dombås, og hit kan du ta toget fra Oslo og Trondheim.
Med fly:
  • Nærmeste flyplass er Molde Lufthavn, omtrent 2 timer med bil fra Bjorli og Lesja.
  • Fra Trondheim Lufthavn Værnes og Oslo Lufthavn er det rundt 4 timer med bil.
Med buss:
  • Det går ekspressbusser til Lesja fra flere steder i Norge.
  • Fra Otta og Åndalsnes går det lokalbuss til Lesja og Bjorli.

Bjorli og Lesja tilbyr også ...

Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Start planleggingen i dag!

×

 

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages