Dynamic Variation:
Book
Norway Now
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Savalen Savalen
Credits
Savalen.
Photo: Savalen
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Når naturen kaller

Bygda Savalen ligger ved innsjøen med samme navn og er et ettertraktet feriested for folk som søker rekreasjon og eventyr i naturen.

750 meter over havet i Hedmark ligger Savalen, som er omgitt av et frodig og variert fjellterreng. Med sitt stabile klima er Savalen et sikkert kort hele året.

Fjellterrenget i Savalen har fine muligheter for friluftsaktiviteter som sykling og vandring, og et velmerket stinett sørger for at du ikke går deg vill. Du kan også nyte omgivelsene fra hesteryggen. Savalen Hestesenter tilbyr turer i området rundt senteret og på stier og grusveier i fjellet og skogen.

Om du vil fiske, bade eller bare slappe av, er innsjøen Savalen vel verdt et besøk. Her kan du leie kanoer og båter på dagsbasis, eller bli med på guidede kanoturer eller organiserte vannaktiviteter i trygge og stabile kajakker.

Om vinteren er Savalen et hett sted for skibomser. Bygda har et stort nettverk av preparerte langrennsløyper, og skisenteret åpner vanligvis i slutten av desember. Skiheisen går i helgene hele sesongen, og hver dag i juleferien, vinterferien og påskeferien. Hundekjøring og snøskutersafarier er andre populære vinteraktiviteter.

Hvis du trenger en avslappende pause etter en aktiv dag, byr Savalen Spa på boblebad og boblesenger, et mini-fossefall, barbasseng, avslappingsarealer og mye mer. Og hvorfor ikke kombinere et besøk i velværebassenget med ulike behandlinger hos profesjonelle terapeuter, slik at du igjen kan møte hverdagen med fulladede batterier?

Savalen
Savalen
Savalen
Savalen
Savalen
Savalen
Savalen
Savalen
Savalen
Savalen
Savalen
Savalen
Ad

Aktiviteter og attraksjoner

Reiseinformasjon

Med fly:
  • Nærmeste flyplass er Røros Lufthavn nord for Savalen. Hit går det fly daglig fra Oslo. Fra Røros går det buss og tog til Tynset og lokalbuss videre til Savalen.
Med buss:
  • Det går regelmessige bussavganger mellom Tynset og Savalen.
Med bil:
  • Savalen ligger 190 kilometer sør for Trondheim. Følg E6 sørover og ta Rv3 mot Elverum og Tynset etter omtrent 90 kilometer. Reisetiden er rundt 3 timer.
  • Fra Oslo til Savalen er det 330 kilometer. Følg E6 nordover og ta Rv3 mot Tynset etter omtrent 110 kilometer. Turen tar rundt 4,5 timer.
Med tog:
  • Rørosbanen mellom Hamar og Trondheim stopper på Tynset. Derfra kan du ta buss eller drosje videre til Savalen.

Savalen tilbyr også ...

Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Start planleggingen i dag!

×

Les også

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad