Skip to main content

Savalen

Bygda Savalen ligger ved innsjøen med samme navn og er et ettertraktet feriested for folk som søker rekreasjon og eventyr i naturen.

750 meter over havet i Hedmark ligger Savalen, omgitt av et frodig og variert fjellterreng. Med sitt stabile klima er Savalen et sikkert kort hele året.

Fjellterrenget i Savalen har fine muligheter for friluftsaktiviteter som sykling og vandring, og et velmerket stinett sørger for at du ikke går deg vill. Du kan også nyte omgivelsene fra hesteryggen. Savalen Hestesenter tilbyr turer i området rundt senteret og på stier og grusveier i fjellet og skogen.

Om du vil fiske, bade eller bare slappe av, er innsjøen Savalen vel verdt et besøk. Her kan du leie kanoer og båter på dagsbasis, eller bli med på guidede kanoturer eller organiserte vannaktiviteter i trygge og stabile kajakker.

Om vinteren er Savalen et hett sted for skibomser. Bygda har et stort nettverk av preparerte langrennsløyper, og skisenteret åpner vanligvis i slutten av desember. Skiheisen går i helgene hele sesongen, og hver dag i juleferien, vinterferien og påskeferien. Hundekjøring og snøskutersafarier er andre populære vinteraktiviteter. Det finnes mange muligheter for å reise til Savalen.

Hvis du trenger en avslappende pause etter en aktiv dag, byr Savalen Spa på boblebad og boblesenger, et mini-fossefall, barbasseng, avslappingsarealer og mye mer. Og hvorfor ikke kombinere et besøk i velværebassenget med ulike behandlinger hos profesjonelle terapeuter, slik at du igjen kan møte hverdagen med fulladede batterier?

Finn mer inspirasjon på Savalens offisielle nettsted.

Reiseinformasjon

Se detaljert reiseinformasjon på Savalens offisielle nettsted.

Planlegg reisen med Entur, som gir deg reiseforslag basert på alle offentlige transportmidler i landet.

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Savalen tilbyr også ...

Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Start planleggingen i dag!

Les også

Sider du nylig har besøkt