Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
 • Overnatting

  Scandic Hotels - i alle landets store byer

  Nordic Choice Hotels - en annerledes hotellkjede

  Thon Hotels - fantastisk frokost

  Radisson Blu Hotels - finn dine favorittreisemål

  Citybox - moderne lavprishotell med sentral beliggenhet

  Beitostølen - Eventyr og nytelse hele året

  DanCenter - din feriehusekspert i Norge

  Norgesbooking - finn en koselig hytte til norgesferien

  Campcation –  Bestill camping over hele Norge med Campcation

 • Transport

  Vy - det har aldri vært enklere å reise med tog

  SJ NORD - opplevelsen starter på toget

  Vy express - reis med buss over hele Norge

  NOR-WAY Bussekspress - bussreiser i hele Sør-Norge

  DFDS - ta den behagelige sjøveien fra København til Oslo

  AutoEurope - stort utvalg og uslåelige priser

  Rent-A-Wreck - det smarte leiebilvalget

  Arctic Campers - lei din bobil eller camper

  Cabin Campers - nasjonalromantisk opplevelse på fire hjul

 • Reiser og rundturer

  Hurtigruten - "Verdens vakreste sjøreise"

  Fjord Tours - opplev Norge i et nøtteskall® med kun én billett

  Authentic Scandinavia - spennende norgesreiser

  Up Norway - skreddersydde reiser

  Norrøna Hvitserk - ekspedisjoner og eventyrreiser

  Brim Explorer – Stille fjordturer med elektrisk katamaran

  Fjord Travel – Norge på sitt vakreste!

  Go Fjords - Turer og aktiviteter over hele Norge

  Discover Norway - opplevelser i Norge. Ferdigpakka ski-, sykkel- og fotturer

  Norwegian Holidays - pakkereiser til lave Norwegian-priser. Fly, hotell og leiebil

  Booknordics.com - aktiviteter, safarier, turer, hytter og opplevelseshotell

  Stromma - sightseeingturer og opplevelser med buss, båt og tog.

 • Offers

Search
or search all of Norway
Julenissen og ei jente på julenissens hus på Savalen på Tynset
Julenissen og ei jente på julenissens hus på Savalen på Tynset
Julenissen på Savalen.
Photo: Savalen
Julenissen på Savalen.
Photo: Savalen
De beste julereisemålene

Kom I julestemning

Sov i verdens største pepperkakehus, opplev stemningsfulle julemarkeder og besøk selveste julenissen! Her er noen steder som byr på skikkelig julestemning.

 1. 1. Norges julehovedstad – Oslo

  Den julepyntede hovedstaden er et syn i desember! Det er også gode sjanser for å oppleve hvit jul i Oslo. I så fall bør du ta deg en tur i akebakken Korketrekkeren.

  Besøk det store julemarkedet i Spikersuppa, som åpner medio november og byr på varm gløgg, markedsboder, pariserhjul og egen skøytebane! Også på Youngstorget finner du et stort julemarked. Men det mest spesielle markedet arrangeres på Norsk Folkemuseum på Bygdøy. Her kan du oppleve jul gjennom flere tidsepoker, markedsboder, juleverksteder og underholdning. I tillegg er det massevis av mindre julemarkeder rundt i byen.

  Julehandelen kan du også gjøre unna på Aker Brygge, i gågatene rundt Karl Johan, i Hegdehaugsveien, på Oslo City og på Grünerløkka.

  Restaurantene er i full gang med å servere julebord og tradisjonell julemat, men husk å bestille bord på forhånd.

  Har du litt ekstra tid, er det flott å ta bussen til trehusidyllen Drøbak, der de ikke bare har julemarked, men også Nordens eneste helårsåpne julehus, med eget poststempel og massevis av julepynt.

 2. 2. Julebyen Tromsø

  Mini-metropolen Tromsø går inn for å bli hele Norges juleby og byr på en førjulstid full av julemagi.

  Tromsø er det perfekte stedet å få julestemning. Her får du urbant byliv kombinert med friske vinteraktiviteter, arktisk natur, og for ikke å snakke om nordlys.

  Gatene tennes med stemningsfulle julelys, så julegaveshoppingen blir ekstra hyggelig. Kanskje finner du den perfekte gaven i bodene på julemarkedet, eller i de mer eksklusive butikkene i Tromsø sentrum. I julen unner vi oss gjerne ekstra god mat, og lokale delikatesser står på menyen hos de fleste av byens restauranter.

  Når du først er på førjulsbesøk kan du også dra ut på eventyr i den arktiske naturen. Hva er vel mer julete enn å hilse på en reinsdyrflokk? En hundesledetur under nordlys vil garantert også sette deg i julestemning.

 3. 3. Julestemning i Bergen

  De trange smugene i den koselige hansabyen Bergen er en flott ramme rundt juleforberedelsene. Her kan også besøke verdens største pepperkakeby! Se adventslysene tennes på toppen av byfjellet Fløien, og rund av kvelden med en julekonsert.

  I tillegg til spennende julehandel bør du få med deg en utstilling på kunstmuseet KODE, det berømte Akvariet og noen av de andre spennende kulturattraksjonene i byen. Besøket kan enkelt kombineres med en tur med Flåmsbana og fjordsightseeing i vintervakre Flåm.

 4. 4. Hvit jul på Lillehammer

  Lillehammer er et av de sikreste kortene hvis du drømmer om hvit førjulsstemning. Den hyggelige byen ved Mjøsa ligger bare en kort togtur fra Oslo og Oslo Lufthavn.

  Dersom du har lyst til å oppleve julen som i gamledager, bør du ta turen til friluftsmuseet Maihaugen. Her holdes også et koselig julemarked den første helgen i advent.

  Du bør også legge et besøk til de mange kunsthåndverkerne på Fabrikken, som har en egen konsertscene. Og før du går på shopping i den julepyntede gågata, er et godt tips å ta turen innom Lillehammers spennende kunstmuseum.

  Kombiner gjerne besøket med morsomme vinteropplevelser. Like ved Lillehammer ligger noen av Norges beste skianlegg, inkludert Hafjell og Kvitfjell som ofte åpner allerede i november. De tøffeste kan dessuten teste bob- og akebanen som ble brukt under OL i 1994, eller ta stolheisen opp i Lysgårdsbakkene hoppanlegg.

 5. 5. Førjulseventyr i Lofoten

  Er du klar for en helt annerledes juleopplevelse – under nordlyset? Førjulseventyret starter i slutten av oktober i vakre Henningsvær i Lofoten. Fiskeværet byr på små, koselige nisjebutikker, kunsthåndverkere som glassblåsere og lysstøpere, og eget luedesign. Du kan til og med få en ny tatovering i førjulsgave.

  Her finner du også flere førsteklasses kunstmuseer, inkludert den unike kunsthallen KaviarFactory og Galleri Lofotens Hus. Kunstopplevelsene kan du fordøye på en rekke kafeer, puber og spisesteder. Vær obs på at mange steder holder stengt på mandager og tirsdager.

  Ta en selfie med de blå sparkene som er utstyrt med hjul – perfekt i mildvær – og overnatt gjerne i en rorbu med utsikt til havet. Vil du litt ut av byen, kan du ta en dagstur til Lofotr Vikingmuseum på Borg eller til Svolvær og Kabelvåg, som har museer, akvarium og gallerier.

  Du kan reise med Hurtigruten eller fly til Svolvær, for så å ta bussen videre til Henningsvær.

 6. 6. Nostalgisk jul på Røros

  Hvis det er nostalgisk julestemning du er ute etter, er det bergstaden Røros som er stedet. Den utrolig koselige gruvebyen med de lave, lune tømmerhusene er på UNESCOS liste over verdensarvsteder, og er det perfekte stedet for dem som vil unngå julestress. Her finner du mange små nisjebutikker og dyktige kunsthåndverkere. Lokalmatmekkaet har dessuten en rekke gode restauranter og mikrobryggerier, og røye, reinsdyr og annet vilt er ofte å finne på menyen.

  Du må selvsagt få med deg julemarkedet den andre helgen i advent, og en julekonsert i Røros kirke – Bergstadens Ziir. Du kan også bli med på en guidet tur i verdensarvbyen eller hundekjøring over Rørosvidda.

  Røros kan fint kombineres med trøndersk førjulsstemning og en uforglemmelig julekonsert i Nidarosdomen i Trondheim.

  Julegaten på Røros i Trøndelag
  Jul på Røros.
  Photo: Thomas Rasmus Skaug / Visitnorway.com
 7. 7. Julebyer i sør

  I Sør-Norge finner du flere byer som har satset litt ekstra på julestemningen. I julepyntede Kristiansand bør du definitivt besøke julemarked på Torget og skøytebanen midt i byen. Nyt også en tradisjonell «kagemann», og varm deg på en kaffe eller kakao fra et av byens bakeri.

  Egersund på Vestlandet og Tønsberg i Vestfold er andre byer som har figurert på listene over Norges beste julebyer. I Fredrikstad danner Gamlebyen en ekstra koselig ramme rundt en lun førjulstid med julemusikk, nisjebutikker og julemarkeder.

 8. 8. Sov i et pepperkakehus hos julenissen

  Vil du treffe den ekte norske Julenissen? Da bør du dra til fjellparadiset Savalen på Tynset. Overnatt i Nissegata – eller i verdens største pepperkakehus! Du får også møte Nissemor i Nissehuset, som har pakkemaskin, eventyrtrone og postkontor. Det er åpent alle lørdager hele året samt i feriene, men er selvsagt mest magisk i den vakre hvite tiden.

  Etter å ha deltatt på enda mer vintermoro, gjerne med ski på beina, kan du tine opp i spaet og badeanlegget. Før jul kan hele familien kose seg med juleaktiviteter i helgene. I begynnelsen av januar inviterer Julenissen til vinterleker der nisser fra hele verden samles til kappestrid!

  Gingerbread house in a snowy landscape in Savalen, Eastern Norway
  Savalen.
  Photo: Savalen
 9. 9. Jul i Kongeparken

  I Kongeparken i Stavanger tenner de mer enn en million julelys i desember, og det kryr av store og små nisser av alle slag. Fra slutten av november byr den julepyntede temaparken på massevis av koselige juleaktiviteter, juleverksteder og show, og mange av karusellene er åpne. Møt julenissen og nyt en rikholdig julebuffé.

  Kombiner gjerne besøket med koselig julehandel i Stavanger og Sandnes.

 10. 10. Hotelljul

  Lei av julestri og julemas? Stadig flere ønsker å tilbringe julen på hotell – og komme til ferdig dekket julebord og ferdigpyntet tre. Rundt i Norge er det mange hoteller som tilbyr tradisjonsrike julefeiringer med gang rundt juletreet, juleaktiviteter, julenissebesøk og pakkeutdeling, både på norsk og internasjonal maner.

  Mange julegjester kombinerer juleoppholdet med en tur i alpinbakkene eller langrennsløypene. Derfor finner du mange juleåpne hoteller rundt skinanlegg og blant høyfjellshoteller.

 11. 11. Jul på Hurtigruten

  Fremdeles på jakt etter julefreden? Tusenvis av mennesker feirer hvert år skipsjul om bord på tradisjonsrike Hurtigruten, eller unner seg et stemningsfullt førjulscruise til julepyntede havner langs den snøkledde norskekysten. Som regel vil du også få se se nordlyset danse rundt julestjernene.

  På julaften ligger skipene stille i havnene, og du kan delta på julegudstjeneste i en kirke på land hvis du vil. Om bord får du servert norsk julemat basert på lokale råvarer fra områdene du seiler gjennom. Og frykt ikke – julenissen kjenner også seilingsruten!

Julemarked 2022

26.-27. november
Julefrimarkedet i gamlebyen, Fredrikstad 

4. november – 18. desember (kun helger)
Førjulseventyr i Henningsvær, Lofoten

17. november – 31. desember
Julebyen Tromsø

29. oktober – 23. desember
Julemarked på Hadeland Glassverk, Jevnaker

25. november – 22. desember
Julemarked i Bergen

12. november– 1. januar 23
Jul i Vinterland i Spikersuppa, Oslo

26.– 27. november
Julemarked på Granavollen, Hadeland

28. november - 19. desember
Jul i Viken, Norges Varemesse og Lillestrøm sentrum

26. november – 22. desember
Julemarked på Torvet, Kristiansand

26. november – 23. desember
Jul på Bærums Verk

1. – 18. desember
Julemarkedet i Trondheim

1. – 4. desember
Julemarked Røros

4. desember
Julemarked på Stenberg Musem, Toten

2. – 3. desember og 9. – 10. desember
Julemarked på Lillehammer

1. – 11. desember
Julemarked i Julebyen Egersund

3. – 4. desember og 10. – 11. desember
Norsk Folkemuseums julemarked, Oslo

3.- 18. desember (kun helger)
Jul i gamlebyen, Fredrikstad

10. – 19. desember
Julegada i Vennesla

Kom i julestemning

Glade jul

Bli inspirert til flere magiske juleopplevelser.

Se våre beste tilbud

Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

Les mer om alt du kan gjøre i jula

Under finner du mer om det meste vi har nevnt i artikkelen. Start planleggingen i dag!

×
 • Filters
  Filter Your Search
  TripAdvisor Symbol
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Clear Filters
 • View
 • Sort By
Filter Your Search
TripAdvisor Symbol
 • Show More
 • No available filters
 • Show More
 • No available filters
Clear Filters
Back To Top

Les også

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen