Dynamic Variation:
Choose Language
Norway Now
Search
or search all of Norway
Elverum Elverum
Credits
Elverum.
Photo: Per Ottar Walderhaug  
Campaign
Partner

Den vesle byen i den store skogen

Finnskogens mange turområder og gode jakt- og fiskemuligheter rett utenfor stuedøra gjør Elverum til et himmelrike for naturelskere.

Elverum ligger midt i Hedmarks store og grønne skoger. Mange kommer hit for å være ute i naturen, men byen har nok av kultur å skilte med. Her ligger blant annet to av Norges mest betydelige friluftsmuseer: Glomdalsmuseet og Norsk Skogmuseum.

Norsk Skogmuseum, som er et av Elverums største trekkplastre, har et nasjonalt ansvar for utmarksnæringene jakt, fangst, fiske, skog, skogbruk og skogindustri.

Museet ligger i naturlige omgivelser ved Glomma og har mer enn 110 000 besøkende i året. På Prestøya midt i elva ligger museets friluftssamlinger, og herfra kan du ta hengebrua over til Glomdalsmuseet, som er et kulturhistorisk museum for Østerdalen og Solør og har hele 92 antikvariske hus i samlingen. Er du ingen naturelsker fra før, blir du det her!

De beste fiskeplassene i området er i Glomma og Renaelva, og det er også noen mindre vassdrag, innsjøer og tjern med godt fiske i området.

Liker du å sykle, har all skogdrift gjennom mange generasjoner lagd et godt utbygd nettverk av skogsveier, så her er det bare å trille av gårde.

Vandrere kan blant annet gå Finnskogleden, en merket sti som snirkler seg fra Trysil i nord sydover til Eidskog langs gamle stier og ferdselsveier, gjennom to land og ni kommuner. Som elverumingene sier: «I Finnskogen er stillheten knapt hørbar.»

Snakker du om langrenn og Elverum, vil de fleste tenke på Birkebeinerrennet, et 54 kilometer langt skirenn mellom Rena og Lillehammer. Men vinteren i Elverumsregionen er ikke bare for birkebeinere.

Her er det milevis med gode langrennsløyper, og i Rena Alpin- og Skisenter kan du kosekjøre i familievennlige bakker.

Moose, Elverum
Elverum
Lars B. Nyland/Norwegian Expedition
Osensjøen, Åmot
Osensjøen
Hans Olav Osbak/Visit Elverum-Regionen AS
Fjellheisen, Rena
Rena
Rena IL
Glomdalsmuseet, Elverum
Elverum
Hans Olav Osbak
Ad

Aktiviteter og attraksjoner

Reiseinformasjon

Med fly:
  • Nærmeste flyplass er Oslo Lufthavn Gardermoen. Fra flyplassen går det tog og buss til Elverum.
Med bil:
  • Fra Oslo følger du enten E6 eller E16 og Fv24 til Elverumsregionen. Fra Sverige og Kongsvinger kjører du Rv2 gjennom Solør og Finnskogen.
  • Kommer du nordfra, går Rv3 gjennom Østerdalen til Åmot kommune og videre til Elverum. Vestfra kommer du til Elverumsregionen på Rv25.
Med buss:
  • Det går flere busser mellom Oslo og Elverum hver dag, og reisetiden er omtrent to timer.
Med tog:
  • Det går hyppige togavganger fra Oslo til Hamar, og derfra går Rørosbanen videre til Elverum og Rena.

Elverum tilbyr også ...

Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Start planleggingen i dag!

×

 

Les også

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad