Skip to main content

Mellom fjell, vann og skog ligger vakre Vrådal – et gøy og aktivt reisemål for familier, venner og par! Bad til langt ut på sommeren og sving deg nedover alpinbakkene på vinterstid.

Vrådal ligger i knutepunktet mellom de to innsjøene Vråvatn og Nisser, hvor siste istid la igjen et øylandskap av nesten finsk karakter. Med bare 2-3 timers kjøretid unna Kristiansand, Langesund, Larvik, Sandefjord og Oslo er Vrådal det perfekte reisemål for dags- eller helgeturer.

Opplev fantastiske kjøreturer med konseptet HUBRiding, utviklet i Vrådal. Dette er tilrettelagte kjøreruter du kan laste ned til GPS eller studere på websidene til HUBRiding. Langs rutene kan du oppleve den kjente telemarkskulturen ved besøk på eksempelvis Vest-Telemark museum, Norsk skieventyr i Morgedal og Heddal Stavkyrkje. I kommunesenteret Kviteseid finner du butikker og kafeer. Her kan du også ta et båtcruise på Telemarkskanalen.

Godt lokalklima og grunne strender gir en lang badesesong. Badelandet Straand Sommerland med badestrand, uterestaurant, klatretårn, utleie av kano, SUP og båter er et sentralt aktivitetssentrum. Her finner du også bryggen til den lekre veteranbåten Fram. Hos turistinformasjonen i sentrum kan du leie båter med påhengsmotor. Utleie av robåter, kano og kajakker finner du hos Vrådal Hyttegrend.

Naturopplevelsene er mange i Vrådal. Mest brukt er Venelifjell Turområde, som passer for alle aldre og er godt tilrettelagt for familier. Mer krevende turstier går til Roholtsfjell og Hegefjell, begge over 1000 moh. I tillegg finner du en rekke lettere turstier. Ta med et beger, for om høsten bugner det av blåbær og tyttebær.

Frister det med fisketur, bør du dra til de fiskerike vannene Nisser og Vråvatn. Fiskekort får du hos det lokale fiskelaget.

Golfbanen på Fossøy, med 9 hull, ligger unikt til ved sjøen Nisser. Et fint sted for golfspillere og de som ønsker å spasere langs kulturstien med to steinalderboplasser. Avslutt besøket med noe forfriskende på golfkafeen.

Vrådal Panorama Skisenter, med verdens første 8-seters stolheis, har stor kapasitet og bakker med ulik vanskelighetsgrad, et eget barneområde og gode langrennsløyper. Finn mer inspirasjon på Telemarks offisielle nettsted for Vrådal.

Utforsk tilbudene under, eller gå rett til:
Ting å gjøre | Overnatting | Mat og drikke | Transport

Ting å gjøre i Vrådal

Overnatting

Mat og drikke

Reiseinformasjon

Planlegg reisen med Entur, som gir deg reiseforslag basert på alle offentlige transportmidler i landet.

Vrådal tilbyr også …

Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Start planleggingen i dag!

Les også

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt