Dynamic Variation:
Book
Norway Now
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway

Vrådal i Telemark

Vrådal

Ski, sluser og strender

Vrådal er en liten bygd midt i Telemark. Området rundt bygda frister med høye fjell, frodige skoger, stille innsjøer og barnevennlige strender.

Vrådal er stolt av sin kulturarv og de mange attraksjonene i området, som Telemarkskanalen, Kviteseid bygdemuseums samling av gamle hus fra området og Kviteseid gamle kirke, en steinkirke fra 1100-1200-tallet. Området har også en rik tradisjon for bunader og rosemaling.

Morgedal kalles skisportens vugge, for her ble Sondre Norheim, den moderne skisportens far, født i 1825. Museet Norsk skieventyr formidler langrennshistorien til alle som er interessert. Vrådal slusemuseum ligger ved Småstraum sluse og forteller om tømmertransport og reiseliv langs Nisser og Vråvatn de siste 150 årene. Museet er åpent når du og veteranbåten M/S Fram passerer slusene, som drives med håndkraft.

Det er mange fiskevann i Vrådal. Nisser og Vråvatn er de største innsjøene, men området har en mengde mindre vann der du kan få ørret, sik, røye og abbor.

I de over 1000 meter høye fjellene rundt kan du gå turer i eller utenfor merkede løyper.

Vrådal er et fint område for barnefamilier. Gå tur i fjellene og skogene, dra på kanotur eller slapp av på stranden. Strendene ved Nisser er hvite, langgrunne og perfekte for barn. Om høsten er skogene fulle av bær og sopp. Og fra Nisseloftet i annen etasje på Sølvsmedtunet kan du sende julekort med spesialstempel – der er det jul hele året.

Vrådal Panorama Skisenter er et av de største skianleggene i Telemark. Her finner du lange bakker med ulik vanskelighetsgrad og et eget barneområde. Vrådal har også gode langrennsmuligheter.

Hiking, Vrådal
Vrådal
Visit Vrådal / vraadal.com
Panorama Ski centre in Vrådal
Vrådal
Vrådal Panorama Skisenter
Swimming in Nisser, Vrådal
Vrådal
Svein Straumsnes
MS Fram on Lake Nisser, Vrådal
Vrådal
Svein Straumsnes
Ad

Aktiviteter og attraksjoner

Reiseinformasjon

Med fly:
  • De to nærmeste flyplassene er Torp Sandefjord Lufthavn og Kristiansand Lufthavn, begge omtrent 160 kilometer fra Vrådal. Fra Torp går det buss til Seljord, 30 kilometer fra Vrådal.
  • Oslo Lufthavn Gardermoen ligger rundt 250 kilometer fra Vrådal.
Med buss:
  • Det går daglige busser fra Oslo, Bergen, Haugesund og Skien til Seljord, 30 kilometer fra Vrådal. Fra Seljord til Vrådal går det lokalbuss.
Med bil:
  • Fra Oslo til Vrådal tar det omtrent 3 timer med bil.
  • Fra Kristiansand er det rundt 2,5 timers kjøring til Vrådal.
Med tog:
  • Bø stasjon er nærmeste togstasjon, 60 kilometer fra Vrådal. Fra Bø går det buss til Vrådal.

Vrådal tilbyr også ...

Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Start planleggingen i dag!

×

 

Les også

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad