Dynamic Variation:
Choose Language
Search
Cabins at Hidra Flekkefjord Norway Cabins at Hidra Flekkefjord Norway Cabins Små Hytter at Hidra Flekkefjord Norway
Cabins at Hidra Flekkefjord Norway Cabins Små Hytter at Hidra Flekkefjord Norway
Credits
Cabins at Hidra Flekkefjord Norway.
Photo: Hanne Feyling @ Visit Sørlandet
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Besøk Hidra, Vest-Agders største øy

Hidra er en øy med 600 fastboende, rett utenfor Flekkefjord. Øya byr på overnatting, fiskemuligheter og en lang historie. Hidra er den største øya i Vest-Agder fylke. 
Sunset at Hidra
Hidra
Adam Read©Visit Sørlandet
Boy at quay in Kirkehamn, Hidra
Kirkehamn
Adam Read©Visit Sørlandet
Children kayaking at Hidra
Vannsport på Hidra
Adam Read©Visit Sørlandet
Family dining at Kongshamn Bryggerestaurant
Kongshamn Bryggerestaurant
Adam Read©Visit Sørlandet
Ad

Overnatting og mat

Du kan overnatte på pensjonatet Skipperhuset på Hidra. På stedene Rasvåg og Kirkehamn finner du kolonialbutikker. I den gamle skolestua ligger lokalmuseet Fedrenes Minne. Du kan kjøpe gaver i butikken Fruenes Hus i Kirkehamn. I Kongshamn Bryggerestaurant, et restaurert ishus og fiskemottak fra 1886, finner du bar, restaurant og salg av kunst av den kjente Hidra-kunstneren Olav Omland. Det arrangeres mange konserter gjennom hele sommeren. 

Ferie rutetider

Ferja til Hidra går fra Kvellandsstrand, 10 minutters kjøring fra Flekkefjord sentrum. Du kan også ta buss fra Flekkefjord til Hidra.

 

Drone film fra Hidra

Hidra - The Pearl of Southern Norway (with drone footage!)

Historiske Hidra

Hidra har en spennende historie. Her har både vikinger og tyskere under 2. verdenskrig satt sitt preg og du kan se og oppleve dette flere steder på øya. 

Det har bodd folk på Hidra, inkludert vikinger, i mange tusen år. På 1800-tallet ble det funnet gullgjenstander og en runestein på øya. 

Folketallet på Hidra ble drastisk redusert på 1800-tallet, fordi så mange emigrerte til Amerika. Det var trange tider i Norge på den tiden, mens det var arbeid å få «over der». Derfor var det så mange som flyttet og sendte penger hjem.

Andre verdenskrig på Hidra

Før den tyske invasjonen under andre verdenskrig, var det norske marinesoldater stasjonert på Hidra. Fordi Norge kapitulerte for okkupantene, ble det ingen krigshandlinger på øya, og marinesoldatene forlot den.

Kort etter bygde tyskerne kystfortet Hitterøy. Etter hvert ble 100 tyskere forlagt på fortet på Hågåsen, der det var kommandosentral, sjefsbolig, offisers- og mannskapsforlegning, messe, lasarett, ammunisjonslagre, underjordiske ganger, kanonstillinger og luftskyts. Britiske fly ble skutt på fra fortet, men området ble ikke bombet.

Det var ingen biler på øya på den tiden. Veiene var bratte og smale, så hester var det viktigste transportmiddelet. Senere ble det anlagt vei for lastebiler og andre kjøretøyer.

Dagens Hidra

I 1972 kom det ferje til Hidra. Veiene på øya ble asfaltert, så flekkefjæringer og turister kunne komme ut til øya, der det var butikker, skoler og tre kirker. Tidligere var fiske hovednæringen, men idag er det mest lakseoppdrett og litt lokalt fiske igjen.

I dag har Hidra rundt 600 innbyggere og er et populært reisemål for turister. Ferja til Hidra går daglig hele året.

Turstier

Det er mange turmuligheter på Hidra. En populær tur gjennom øyas kulturlandskap går til Hågåsen, med nydelig utsikt over skjærgården. Her finner du fremdeles kanonstillinger og bunkerser fra 2. verdenskrig. På Hågåsen kan du overnatte i Solveig Egelands herlige kunstinstallasjon "Små hytter". I den rosa hytta "Nyperosa" er det overnatting, mens frokosten kan inntas i den blå hytta "Havsula". Hyttene leies ut av Hidra Skole. 

Gjestehavner

På Hidra er det flere gjestehavner der gjester kan legge til med båter. Båtfolk har tilgang til ferskvann og andre fasiliteter.

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad