Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
Bergen
Bryggen in Bergen.
Photo: Bergen Reiselivslag / Girish Chouhan / VisitBergen.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Kulturbyen Bergen

I Bergen, Norges nest største by, ligger husene tett i tett oppover fjellsidene rundt sentrum. Opplev den moderne byens levende historie før du utforsker Vestlandets ville og vakre fjorder.

Bergen er kanskje en storby i norsk skala, men stemningen minner om den du finner i en sjarmerende småby. De patriotiske bergenserne er stolte av sin allsidige by, som har lange historiske og kulturelle tradisjoner. De viser deg gjerne sine favorittattraksjoner, restauranter og kaffesjapper.

Rundt ti prosent av Bergens innbyggere er studenter, som sammen med de mange museene, kulturarrangementene og restaurantene er med på å gi byen puls. Byen har en bred musikkscene, flere teatre og et av verdens eldste symfoniorkestre.

Bergen ble grunnlagt for over 900 år siden og har sine røtter i vikingtiden.

Som en av de viktigste hansabyene var Bergen for flere hundre år siden sentrum i den blomstrende handelen mellom Norge og resten av Europa. Bryggen er best bevart fra denne tiden og står på UNESCOs verdensarvliste. Her finner du i dag mange av byens restauranter, puber, håndverksbutikker og historiske museer.

Bergen er kjent for de syv fjellene som omkranser byen, det livlige Fisketorget og Fløibanen som går til toppen av Fløyen. Vil du på dagstur til Vestlandets fjorder, er byen et godt utgangspunkt. Været skifter hele tiden, og av og til er det også fint vær – særlig i mai når det er tid for Festspillene. «Det blir fint i mai», sier bergenserne oppmuntrende til innflyttere resten av året.
 

Konsert på Koengen i Bergen
Konsert på Koengen.
Photo: Vidar Langeland / Bergensavisen
Fløibanen i Bergen
Fløibanen i Bergen.
Photo: Sverre Hjørnevik
Bryggen i Bergen
Bryggen i Bergen.
Photo: Bergen Reiselivslag / Robin Strand - visitBergen
Fjordcruise Bergen - Mostraumen
Fjord Bergen.
Photo: Rygercruise

Mat og drikke

Bergen tilbyr også ...

Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Start planleggingen i dag!

×

Les også

Welcome to Bergen, Norway!

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages