Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Topp 10 opplevelser i Julebyen Kristiansand

Video Thumbnail - youtube - Opplev magiske Julebyen Kristiansand
PLAY VIDEO
Opplev magiske Julebyen Kristiansand.
Photo: Mikal Mian
Ad

1. Besøk Julebyen med daglig program fra 1. desember

Julebyen Kristiansand starter med daglig program fra begynnelsen av desember. Her blir det julemarked på torvet, konserter og ekstra lange åpningstider i Kristiansand sentrum fram mot jul. Kjøpesentre og butikker lager juleverksted og kundekvelder og på byens restauranter kan du koble av med både tradisjonsrik og nymotens julemat.

2. Få med deg et spektakulært utendørs 3D lysshow

Opplev det fantastiske lysshowet på Kristiansand Domkirke. 3D-prosjekteringen vises to ganger hver kveld (kl. 17.15 og 18.15)  i perioden 12. - 23. desember på øvre Torv i Kristiansand. Dette er virkelig en flott opplevelse - gratis er det også.

3D lysshow på Domkirka i Julebyen Kristiansand

3. Test skøyteferdighetene på isbanen på Øvre Torv

Finn frem skøytene og ta hele familien med på skøytemoro midt i byen. Det er en stor flombelyst isbane på Øvre Torv, rett ved siden av julemarkedet. 

4. Kjøp julegaver og julegodter på julemarkedet på Øvre Torv

Det store julemarkedet på Øvre Torv er inspirert av julemarkeder i europeiske byer. Her blir det salg av julegaver og håndverk, brente mandler, italiensk is, mat og drikke. Les mer om julemarkedet og butikkenes åpningstider.

Julebakst og julegodter på julemarked Kristiansand

5. Nyt stemningsfull julemusikk i Domkirka

I adventstida kan du få med deg åpen kirke og flere julekonserter med nasjonale og lokale artister, kor og musikere i Kristiansand Domkirke.

Pyntet juletre og kirkespiret Kristiansand Domkirke

6. Garantert god julestemning i Kilden

Til Kilden Teater og Konserthus kommer kjente og kjære artister med sine julekonserter og det er masse gøy som skjer for barna. I 2019 er Alexander Rybaks familiemusikal årets hovedforestilling før jul. 

7. Feire jul i Dyreparken

I Dyreparken er det julefeiring på Kutoppen hver helg i advent. Kom og varm deg rundt bålpanna på tunet, spis julegrøt på Setra, pepperkaker på Låven og kos deg med dyrene på Kutoppen. Det er også jul i Hakkebakkeskogen Filmstudio. Klatremus har flere daglige omvisninger i filmstudioet.

8. Vær kreativ på adventsverkstedet på Sørlandets Kunstmuseum

Ta en pause med barna og lag fin julepynt eller julegaver på adventsverkstedet på Sørlandeets Kunstmuseum. Første helgen i desember kan du også få med deg Designernes Julemarked her.

9. Spis en deilig kagemann fra et av byens bakerier

Visste du at før i tida var sørlendingene så fattige at de ikke hadde råd til ingrediensene i pepperkaker? Flaks for oss. Ellers hadde de kanskje ikke funnet opp kakemenn. Det deilige myke bakverket er fast inventar på alle landsdelens bakerier fra tidlig høst og for mange blir det ikke ordentlig jul uten. Finn din favoritt hos Dampbageriet, Geheb, Drømmeplassen, Edgars (kåret til Norges beste bakeri i 2018) eller Torgrim Hansen.

Bakery at christmas with norwegian christmas cakes

10. Ta en selfie i julekula på Torvet

Midt på Torvet i Kristiansand finner du en gigantisk lysende julekule. Ta årets julebilde her eller ta en selfie med deg selv og dine beste venner.

Julekula i Julebyen Kristiansand

Partnerinnhold:

Jul i Kilden

Gled deg til julekonserter med kjente og kjære artister. I Kilden Teater- og Konserthus får du julestemningen inn med vakre toner og morsomme forestillinger.

Flere julearrangementer

Gode tilbud på overnatting og julebord

Bo på Bystranda

På Scandic Kristiansand Bystranda bor du nær sentrum og kan også benytte deg av Aquarama Spa. De beste prisene finner du på nettsiden til Scandic Kristiansand Bystranda.

Scandic Sørlandet

På Scandic Sørlandet er det julebord med underholdning og familiejulebord. Perfekt sted å samle vennegjengen eller familien. Vil du bo nærme Dyreparken (som også har juleaktiviteter) og Sørlandssenteret er dette stedet. Book overnatting her.

Les mer om Kristiansand

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad