Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search

Helgetur: De Syv Søstre

Helgeturer og kortferie langs Kystriksveien
Fjellkjeden De Syv Søstre er Kystriksveiens mest kjente toppturmål der den ligger lett tilgjengelig bare noen kilometer fra Sandnessjøen sentrum. Her er det hele syv topper å boltre seg på, og i vårt turforslag kan en enkelt få med seg tre topper på en tur. De mest ekstreme tar alle toppene på en dag, men da bør en ha forberedt seg litt og ha noen lengre turer i beina allerede.
De Syv Søstre
De Syv Søstre.
Photo: Marius Haga

Reisen til på fredag

Ettersom Sandnessjøen er godt tilgjengelig med fly, båt og tog/buss så er det enkelt å komme seg hit. Se oversikt over transportmulighetene i sidepanelet. 

Lørdag

Vi har laget et turforslag der en har mulighet til å få med seg tre topper på en tur. De ulike toppene på De Syv Søstre regnes som overkommelige for de fleste, Kvasstinden som den bratteste og mest krevende. 

Søndag

Er dere på familietur eller bare ønsker å belønne dere litt ekstra for den ekstraordinære innsatsen dagen før, kan et besøk i det splitter nye Sandnessjøen Kulturbad være en god ide. 

Sandnessjøen kulturbadSandnessjøen Kulturbad er et badeland med vannsklie, stupetårn, terapibad med småbarnsone og boblebad.

For de som fortsatt ikke er mett på aktiviteter er det bare å ta for seg av den fantastiske naturen på Helgeland. Dønnamannen er en spektakulær topp et lite øyhopp unna, og å sykle ruta Herøy - Dønna er en av Norges vakreste sykkelruter.

Overnatting

Hotell i Sandnessjøen. Camping: Offersøy camping ligger flott til på Tjøtta ca 20 minutter fra flyplassen, og kommer dere med fly henter/bringer eieren dere til campingen. Her er det også sykler til leie. Sandnessjøen camping ligger rett ved flyplassen. 

Alle Syv Søstre på en dag

NB: Utover høsten blir det raskt mørkt i fjellet, så jo tidligere en tar denne turen jo bedre. Det kan ta opp til tre og en halv time å gå ned fra den siste toppen - gå heller ned tidligere om dere ser at dere ikke rekker den. 

Å gå alle søstrene på en dag krever at en er i god form og allerede har en del lengre turer i beina. Det anbefales å starte fra sør, dvs Stortinden og avslutte på Botnkrona. Er dere i god form og holder godt tempo er nok 10-12 timer et greit estimat, men mange bruker opp mot 16 timer. 

I boka Helgelandskysten - turer bratt og flatt finner dere en fullstendig beskrivelse av en slik tur (sammen med 58 andre turer på Helgelandskysten)

 

 

  • Kartvisning
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Turopplegg

Sesong: Juni* - September
Antall dager: Fredag - Søndag (3)
Fra sted: Sandnessjøen

*Startdato avhenger av snøsmeltingen i fjellet, og vil variere fra år til år. 

Turplanlegging: Kystriksveien Reiseliv kan hjelpe med å planlegge og booke overnatting for denne turen. Send inn en forespørsel på linken under.

Planlegging og booking

Transport

Ettersom Sandnessjøen er godt tilgjengelig med fly, båt og tog/buss så er det enkelt å komme seg hit. 

Fly: Fly til Sandnessjøen lufthavn Stokka med Widerøe. Forbindelser fra Bodø og Trondheim daglig. Veldig god transporttjeneste til/fra flyplassen - går til/fra hver flight inn til sentrum. 

Tog: Nordlandsbanen til Mosjøen og buss videre til Sandnessjøen (tar cirka en time). 

Båt: Kommer en inn via Bodø går det hurtigbåt 1630 ned til Sandnessjøen hver ukedag, den er framme cirka klokka 2130. 

Bil:
- Brønnøysund:
ca 3 timer (to ferger)
- Innherred/Steinkjer/Levanger: 4,5-5,5 timer.
- Trondheim: 6,5 timer
- Bodø: 5 timer

Advarsel

Utover høsten blir det raskt mørkt i fjellet, og beregn derfor god margin til nedturen.Tre og en halv time kan det fort ta fra enkelte topper. Dette gjelder spesielt for dere som planlegger å gå alle toppene på en dag. Å gå i mørket er ikke anbefalt.