Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
Øyhopping på Helgelandskysten
Øyhopping på Helgelandskysten.
Photo: Erlend Haarberg
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

5 dagers turforslag med øyhopping

Med utgangspunkt i Brønnøysund eller Sandnessjøen, ligger en øyverden med over 12 000 øyer tilgjengelig. Hopp fra øy til øy langs en av norges vakreste sykkelruter. 5 - dagers turforslag med utgangspunkt i Brønnøysund. Det er mange varianter av denne sykkelturen, og den kan sykles begge veier. Vi skreddersyr etter behov.

Send forespørsel

RIKET ER DITT - ØYRIKET

SETT KURSEN NORDOVER. Til Helgelandskysten - et øyrike, av mange kalt verdens vakreste, omgitt av grunt farvann og eventyrlige kystfjell. En kortferie på sykkel med impulser, gode opplevelser og mulighet til å skape fine minner sammen. 

Kart

Turprogram

Last ned utskriftsvennlig versjon av turprogrammet her.

Dag 1: Brønnøysund  - Vega

Ankomst Brønnøysund. Hent sykler og gjør nødvendige innkjøp. Turen går nå til Vega. Ta turen innom turistkontoret på Gladstad for gode tips til aktiviteter og attraksjoner. I verdensarvutstillingen i den gamle fiskerihavna på Nes får dere lære mer om den enestående ærfugltradisjonen som er grunnlaget for Vegaøyans verdensarvstatus. Avslutt gjerne dagen med en 5-retter på Vega havhotell - en av Kystriksveiens beste restauranter. Les mer om Vega her. 

Vega Havhotell
 

Mange velger å bo godt på Vega Havhotell på denne turen og unne seg en 5-retters middag. Men det finnes også andre alternativer.

Dag 2: Vega - Herøy

Denne dagen går turen fra Vega til Herøy. Rutemulighetene er mange, og går enten med hurtigbåt direkte til Herøy, eller via båt til fastlandet. Dette avhenger litt av rutetider og dato. 

Les mer om Herøy her.

Lånan med Vega i bakgrunnen

Denne dagen starter med en båttur fra Nes (Nes og Vega i bakgrunnen) og gjennom et eventyrlig øyrike. Her fra øya Lånan. Foto: Inge Ove Tysnes

Dag 3: Herøy - Dønna

Ruta mellom Herøy og Dønna er kanskje regnet som en av de fineste langs Kystriksveien, med panoramautsikt mot De Syv Søstre der dere hopper fra øy til øy forbundet av bruer. Flere gode fiskeplasser på veien. På veien passerer dere Dønnmannen - en av de mest karakteristiske fjelltoppene på Helgelandskysten. 

Les mer om Dønna her.

Dønnamannen

Dag 3 sykler dere forbi Dønnmannen. Foto: Inge Ove Tysnes.

Dag 4: Dønna - Sandnessjøen

Denne dagen benytter dere på Nord - Dønna før dere setter kursen tilbake til Sandnessjøen. Få med dere guiding i Dønnes kirke.  Avslutt dagen med en bedre middag på Scandic og et besøk i  Sandnessjøens nye storststue i samme bygg - Sandnessjøen Kulturbad. (Alternativ: Bli en ekstra dag på Nord - Dønna, og ta buss ned til Sandnessjøen neste morgen. )

Les mer om Sandnessjøen her.

Dag 5:  Hjemreisedag - eller kanskje eventyret fortsetter ?

Hjemreisedag. Etter å ha levert syklene går turen med fly hjem, eller med buss til Mosjøen og tog videre med Nordlandsbanen. Forhåpentligvis med fantastiske minner fra verdens vakreste kyst !

Bestillingsinformasjon

Utskriftsvennlig versjon av turen.
Send forespørsel.

Type tur: Egenguidet tur, med turopplegg fra Kystriksveien Reiseliv. 
Sesong:  Mai - oktober.
Antall dager: 4 - 6 dager.
Fra sted: Brønnøysund eller Sandnessjøen.

Booking

Vi kan booke følgende:
Sykkelutleie (inkludert vesker,hjelm, utstyr).
Bagasjetransport (om ønskelig)
Overnatting.
Aktiviteter etter behov.

Booking: Send forespørsel, eller ta kontakt på:
Telefon 74 40 17 17 , Epost: post@kystriksveien.no

 

Se også disse nyhetene for 2019

To friske kajakkturer med guide for både nybegynnere og erfarne padlere, to sykkelturer med utgangspunkt i Brønnøysund, og en fantastisk tur til verdensarvøya Vega der du blir guidet ut i øyriket.