Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
Breivika
Dønnamannen.
Photo: Orsoloya Haarberg
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Dønna har alt – Naturen er frodig og gavmild og det hviler et historisk sus over øya.  Her kan du oppleve innlandsnatur med skog, våtmark og høge fjell, samt typisk kystnatur med nakne holmer og skjær. Dønna er en selvfølge hvis du velger å øyhoppe på sykkel, og kombiner gjerne med en vandretur på Dønnesfjellet for å nyte midnattssola. På øya vises det mange hendelser fra fortiden. Dønnes Kirke og Dønnes gård kan anbefales på det sterkeste. 

Dønna ligger en kort ferjetur fra Sandnessjøen. Øya anløpes også av hurtigbåt til/fra Bodø/Nesna/Sandnessjøen. En annen mulighet er å ta ferje fra Søvik i Alstadhaug til Silvalen på Herøy. Du kjører eller sykler gjennom Herøys  kystlandskap, over imponerende men til dels smale broer, og videre gjennom et fint kupert landskap til Dønna. Det er mange fine fotostopp underveis som kan by på uforglemmelige opplevelser. 

En populær attraksjon er den 858 m høye Dønnamannen på sørsiden av Dønna. Fra toppen tilbyr Dønnamannen en enestående utsikt til en rekke særpregede fjellformasjoner på Helgelandskysten, som Vega, Lovund og Træna. Det er merket sti til toppen. Kommunesenteret på Dønna heter Solfjellsjøen, og ferjeleiestedet er Bjørn. 

Ting du bør få med deg på Dønna

Opplev øyriket med båt

I sommersesongen kjører Seløy Kystferie jevnlig turer fra Seløy (og Sandnessjøen sentrum) og tar deg med ut til Sildøyene, Måsvær, Innerodden/(også Gåsvær fra Seløy), Sandsundvær og Skibbåtsvær. Du besøker nedlagte fiskevær og kjører forbi hundrevis av holmer og skjær.

Ut i Øyan - Herøy og Dønna

Vanligvis snakker en ikke om Herøy eller Dønna hver for seg ettersom avstanden mellom dem er så kort og de henger sammen med bruer. Her ute kaller de seg bare "Ut i Øyan".  Les mer på utioyan.no. Sykkelturen fra Herøy og opp til Nord Dønna er på ca 50 km, og er regnet som en av de beste på hele Helgelandskysten.