Skip to main content

TROMSØ

Arktiske eventyr

Skroll ned for inspirasjon
eller planlegg reisen nå.

Med midnattssol fra midten av mai til slutten av august er det mange grunner til å «ikke sove bort sommernatta» i Tromsø.

Under det lave, gylne lyset kan du nyte en fjelltur eller en festival. Eller bli med ut å fiske morgensdagens middag?

Står drømmen om å oppleve nordlyset som danser over nattehimmelen øverst på ønskelisten din?

Tusenkronerspørsmålet er selvsagt «når og hvor finner jeg nordlyset»? Uforutsigbarheten er en del av magien, men sjansen øker betraktelig med en lokal guide.

Naturfenomenene er også integrert i kulturen i Tromsø. Landemerket Ishavskatedralen har navnet etter sin karakteristiske form, og lyset er en del av opplevelsen på både nordlys- og midnattssolkonsertene.

Du kommer heller ikke til å kjede deg hvis været blir litt vel rufsete. Si hei til selene i Polaria eller finn fram til din indre polfarer på Polarmuseet.

Byens beste utsikt er lett tilgjengelig via gondolen Fjellheisen til Storsteinen (421 moh.) ...

... og som en storslagen belønning etter sherpatrappens 1200 trinn.

Det er lett å forstå hvorfor det massive fjellandskapet som strekker seg fra fjord til fjell tiltrekker seg erfarne toppturentusiaster hele året.

Men visste du at de lett tilgjengelige fjellområdene byr på ruter og merkede stier i alle vanskelighetsgrader?

Ute på havet er det også ganske vilt. De siste vintrene har spekkhoggere og knølhvaler trukket inn mot kystområdene utenfor Tromsø for å fråtse i sild, og på hvalsafari er det stor sjanse for at du får oppleve dem på nært hold. 

Nærkontakt med både dyra og naturen får du bak et hundespann også. Visste du at mange tilbyr hundekjøring på hjul før snøen kommer? Bli gjerne med på fôring også. 

Benytt også sjansen til å bli kjent med gamle samiske tradisjoner - og lytt til joikens sterke, nye stemmer. 

Verdens nordligste studentby lever opp til sitt tilnavn «Nordens Paris». Her er konsert-, utstillings- og festivalkalenderen full hele året rundt.

Stadig flere restauranter har fokus på sesongbaserte og kortreiste fristelser fra det fantastiske arktiske spisskammerset.

Hva med grillet klippfisk, indrefilet av reinsdyr eller lokalfavoritten måsegg?

Men husk, når du først har fått smaken på Tromsø, er det lett å bli avhengig av både lyset, fjellene og de fine folka her i nord.

Tromsø har oppnådd merket for Bærekraftig reisemål – som ikke betyr at destinasjonen er bærekraftig, men at de har forpliktet seg til å jobbe systematisk for å redusere turismens negative påvirkning og for å styrke de positive ringvirkningene.

Start ditt arktiske eventyr her.

Se tromsøværingenes egne tips og planlegg reisen.

Tromsø om vinteren

Takket være nordlyset, masse snø og den unike arktiske atmosfæren er vinteren høysesong i Tromsø.

Besøk Tromsø i vinter

Få gode ferietilbud

Book en ferdigpakket norgesferie spekket med opplevelser hos våre partnere.

Les også

Sider du nylig har besøkt