Dynamic Variation:
Book
Norway Now
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway

"De syv søstrene", Geirangerfjorden, Møre og Romsdal

Geirangerfjorden

Juvelen i fjordkronen

Den dype, blå Geirangerfjorden står på UNESCOs verdensarvliste og er omkranset av majestetiske fjelltopper, ville fossefall og grønn og frodig vegetasjon.

Du er godt vant hvis du ikke lar deg imponere av dette fantastiske skaperverket, der folk viser en forbløffende vilje og evne til å klore seg fast i de bratte fjellsidene der ingen skulle tru, og så videre. Området ble til under siste istid, da isbreer grov ut dype fjorder og formet høye fjell. Det er ingen tilfeldighet at Geirangerfjorden ofte står på listene over verdens mest spektakulære steder.

Fossefall som De syv søstrene, Friaren og Brudesløret sender kaskader av vann utfor stupbratte fjellsider eller kjæler med fjellveggen i tynne florlette dusjer, som skaper vakre regnbuer på kryss og tvers.

Ta en båttur og se fjordene og fossene, gå turer i vakre omgivelser eller se fjorden fra et padleperspektiv. Prøv rafting i Valldøla i Valldal, klatring eller andre aktiviteter som gjør deg høy på adrenalin. Eller se Dalsnibba eller Trollstigen fra sykkelsetet, enten på egen hånd eller på en guidet tur.

Er du i Geiranger, er Trollstigen et must, der den svinger seg opp den bratte fjellsiden forbi brusende fossefall. Trollstigen er både fascinerende og nervepirrende, og her bør du ikke ha høydeskrekk. Svipp innom jordbærdalen Valldal, som er kjent for sine søte jordbær og gode jordbærkake.

På Herdalssetra kommer du helt nær matproduksjonen, og her kan du spise geitemelkskarameller, rømmegrøt med spekemat og annen seterkost. Mange av restaurantene i området serverer mat basert på lokale råvarer og kortreist mat.

Trollstigen National Tourist Route, Geiranger
Trollstigen
Øyvind Heen - Visitnorway.com
Historic mountain farm Skageflå, Geiranger
Skageflå
Yancy Caldwell/Matador Network/www.fjordnorway.com
Kayaking in Geirangerfjord
Geirangerfjord
Terje Rakke/Nordic life - Visitnorway.com
Geiranger
Geirangerfjord
CH/Visitnorway.com
Ad

Aktiviteter og attraksjoner

Overnatting

Mat og drikke

Reiseinformasjon

Med fly:
  • Nærmeste flyplass er Ålesund Lufthavn Vigra, som har flere daglige flygninger til både inn- og utland.
Med buss:
  • Det går daglige ekspressbusser til området fra Oslo, Trondheim og Bergen.
Med tog:
  • Tog fra Oslo og Trondheim ankommer Åndalsnes stasjon daglig. Turen tar 5,5 timer fra Oslo og 4-5 timer fra Trondheim.
  • Fra Åndalsnes er det bussforbindelse til Ålesund og Sjøholt hele året, og over Trollstigen til Valldal og Geiranger om sommeren.
Med båt:
  • Hurtigruten anløper Ålesund hver dag hele året. Om sommeren anløper nordgående Hurtigrute Geiranger i perioden 15. april til 14. september.

Geirangerfjorden tilbyr også ...

Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Start planleggingen i dag!

×

Les også

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad