Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
 • Overnatting

  Scandic Hotels - i alle landets store byer

  Nordic Choice Hotels - en annerledes hotellkjede

  Thon Hotels - fantastisk frokost

  Radisson Blu Hotels - finn dine favorittreisemål

  Citybox - moderne lavprishotell med sentral beliggenhet

  Beitostølen - Eventyr og nytelse hele året

  DanCenter - din feriehusekspert i Norge

  Norgesbooking - finn en koselig hytte til norgesferien

  Campcation –  Bestill camping over hele Norge med Campcation

 • Transport

  Vy - det har aldri vært enklere å reise med tog

  SJ NORD - opplevelsen starter på toget

  Vy express - reis med buss over hele Norge

  NOR-WAY Bussekspress - bussreiser i hele Sør-Norge

  DFDS - ta den behagelige sjøveien fra København til Oslo

  AutoEurope - stort utvalg og uslåelige priser

  Rent-A-Wreck - det smarte leiebilvalget

  Arctic Campers - lei din bobil eller camper

  Cabin Campers - nasjonalromantisk opplevelse på fire hjul

 • Reiser og rundturer

  Hurtigruten - "Verdens vakreste sjøreise"

  Fjord Tours - opplev Norge i et nøtteskall® med kun én billett

  Authentic Scandinavia - spennende norgesreiser

  Up Norway - skreddersydde reiser

  Norrøna Hvitserk - ekspedisjoner og eventyrreiser

  Brim Explorer – Stille fjordturer med elektrisk katamaran

  Fjord Travel – Norge på sitt vakreste!

  Go Fjords - Turer og aktiviteter over hele Norge

  Discover Norway - opplevelser i Norge. Ferdigpakka ski-, sykkel- og fotturer

  Norwegian Holidays - pakkereiser til lave Norwegian-priser. Fly, hotell og leiebil

  Booknordics.com - aktiviteter, safarier, turer, hytter og opplevelseshotell

  Stromma - sightseeingturer og opplevelser med buss, båt og tog.

 • Offers

Search
or search all of Norway
To personer nyter utsikten fra toppen av Himakånå i Haugalandet på Vestlandet.
To personer nyter utsikten fra toppen av Himakånå i Haugalandet på Vestlandet.
Himakånå, Haugalandet.
Photo: Mattias Fredriksson
Himakånå, Haugalandet.
Photo: Mattias Fredriksson

De beste vandreturene på Vestlandet

Vil du bestige ikoniske fjellformasjoner som Trolltunga og Preikestolen? Eller kanskje du vil nyte imponerende utsikter på litt mindre folkerike ruter? Få regioner har en så variert natur som Vestlandet. Her er noen av regionens beste fotturer.

Preikestolen, Romsdalseggen, Trolltunga og Kjerag er noen av de mest populære turene i Fjord Norge, og alle byr på litt av et eventyr! De tre siste er imidlertid kun for de tøffeste, og krever at du er i god form før du legger ut på turen. Heldigvis er det andre flotte turområder langs fjordene, i nasjonalparkene og ikke minst i noen av våre ville, vakre vandredaler, som er perfekt for deg som vil ta det litt mer med ro eller for familier med barn.

Vestlandet er enormt! Et godt tips kan derfor være å velge et område eller to du kan utforske. Det finnes dusinvis av fantastiske, korte, lange og akkurat passe stier for deg, og fordelen med å gå på litt ukjente veier, er jo at du slipper å gå i kø på gode dager. Nedenfor kan du lese om noen av de beste turene i hvert område av Fjord Norge, fra sør til nord. 

Sørg på forhånd for å finne ut hvilke turveier som er egnet for ditt nivå. Les våre tips om sikkerhet i fjellet, og hvordan du forbereder deg på tureventyret! For mer utfordrende toppturer, spesielt utenfor sesong, anbefaler vi at du går sammen med en kvalifisert og kunnskapsrik guide.

Forlat naturen slik du fant den

Ikke etterlat annet enn fotspor, ta med all søppel hjem.

Ikke bygg nye varder.

Følg oppgått sti, unngå å lage nye, brede sidestier. 

Les naturvettreglene.

Fantastiske fotturer på Vestlandet

Korte, lange, tøffe, enkle. Finn fotturen som passer for deg på Vestlandet.

Ryfylke

Dra til Ryfylke til noen av de mest populære turene i Norge. Bestig fjellplatået Preikestolen som henger 604 meter over Lysefjorden, eller Kjerag, hvor steinen Kjeragbolten henger mellom to fjell. I området finner du også andre fantastiske gåturer, enten du vil vandre fra hytte til hytte over flere dager, eller gå kortere dagsturer med Stavanger eller Sandnes som base (se under).

Stavanger-regionen

Stavanger-regionen har et fantastisk nettverk med godt markerte turstier. Ta med familien på urbane kysteventyr i fjellene rundt Stavanger og Sandnes, eller ta turen til flatere terreng på de kalkhvite, lange Jærstrendene. Eller kanskje har du tenkt å gå opp Preikestolen eller Kjerag i Ryfylket (se over)?

Haugesund og Haugalandet

Landskapet i Haugesund og Haugelandet blir ofte sammenlignet med det man ser i TV-serier som Game of Thrones og Vikings. Det er kanskje ikke så rart, siden dette området var hjemstedet til vikingkonger for tusen år siden. Vandre langs historiske fjell, rusle langs havet, eller besøk en øyene og opplev det råbarkede landskapet hvor havet møter himmelen. Et must for turgåere er Himakånå, en fjellformasjon som ser ut som ei trollkvinne!

Sunnhordland

Velg mellom de 200 markerte rutene i Sunnhordland, med alt fra enkle familievennlige turer til 1400-meters-topper med utrolig utsikt. Hvis du vil, kan du følge Nordsjøløypa langs det åpne havet, eller kanskje du heller vil bli med på en guidet tur over en av Norges største isbreer, Folgefonna?

Hardanger

I Hardanger finner du selvsagt den verdensberømte Trolltunga, men ikke alle ønsker å begi seg ut på denne svært tøffe turen. Heldigvis finnes det mange andre alternativer, som dronning Sonjas panoramarute, eller stiene som går inn til noen av regionens mange brusende fosser. Eller kanskje du bare ønsker å spasere gjennom de fantastiske, blomstrende frukthagene om våren?

Bergen

Bergen er vanskelig å slå når det kommer til fantastiske utsikter og lett tilgjengelige ruter i nærhet til sentrum. Start dagen med en sherpatrapp-tur opp i fjellene, eller haik med Fløibanen eller Ulriksbanen til topps, og gå ned og opplev det pulserende livet i Bergen etterpå. Fra fjellheisene kan du gå mange fine, merkede turer i fjellene rundt. 

Voss

Gjør deg klar for actionfylte eventyr i Norges adrenalin-hovedstad. Voss er stedet for alle typer ekstremsport, til og med når det gjelder mat! Når det kommer til gåturer kan du velge mellom flere forskjellige ruter i fjellene rundt byen, med ulik vanskelighetsgrad. Utsikten vil ta pusten fra deg.

Sognefjorden

Norges lengste og dypeste fjord strekker seg 204 kilometer innover fra kysten og har flere slående vakre fjordarmer, som for eksempel Nærøyfjorden, som er på verdensarvlisten UNESCO. Rundt Sognefjorden ligger også et av landets mest populære turområder. Trå lett på den historiske kongevegen til den sjarmerende byen Lærdal, vandre på fjellene rundt Flåm, eller begi deg ut på noen av Norges vakreste vandredaler.

Sunnfjord

Midt mellom Ålesund og Bergen ligger Sunnfjord, som ofte blir kalt "fossens rike". Du finner mange merkede stier å velge mellom, og her kan du også bli med på guidede turer. 

Fjordkysten

Reis på øde veier så langt vest i Norge som du kan komme, langs Fjordkysten. Her kan du vandre til toppen av ikoner som Alden, Lihesten eller Hornelen, den høyeste sjøklippen i Europa. Eller velg mellom en av de mange familievennlige Nordsjø-stiene. 

Nordfjord

Mellom den største fastlandsbreen i Europa og en dramatisk kystlinje, skilter Nordfjord med over 230 merkede turstier. Mens du er her bør du definitivt stoppe innom eventyrlige Loen, hvor du kan haike opp til fjelltoppen Hoven med gondolbanen Loen Skylift, eller bli med på bretur. 

Geirangerfjorden

Folk flest bruker bare en dag i dette kjente området. Det er en tabbe! Den vakre, blå Geirangerfjorden er omringet av majestetiske, snødekte fjelltopper og ville fossefall. Bli med på en av de mange guidede turene hvor du kan høre fantastiske historier, eller vandre på egen hånd i det vakre fjordlandskapet i Geiranger, som er en del av UNESCOS verdensarv.

Ålesund og Sunnmøre

Sunnmørsalpene er kjent for mektige topper med svimlende utsikt over fjorden. Fjellene langs kysten og på øyene er litt flatere, men tilbyr fortsatt fantastisk utsikt over havet og de vakre, hvite strendene. Finn ut mer om Ålesund og Sunnmøre.

Nordvest

Fra bratte fjell og vakre vandredaler til verdenskjente attraksjoner som Trollveggen, Atlanterhavsvegen og Romsdalseggen i Åndalsnes. Det er bare å gjøre seg klar for spennende eventyr i den nordligste delen av Fjord Norge: Nordvest

Planlegg turen

For mer informasjon om hver tur, klikk på ikonene på kartet.

Vandring i Fjord Norge
Dalsnuten er den mest besøkte toppen på østsiden av Gandsfjorden i Sandnes. Det er kort tur fra parkeringsplassen på Gramstad til toppen og det er… Read more
Dalsnuten
Trolltunga er den mest spektakulære fjellformasjonen i Noreg. Den ligg 1180 moh, om lag 700 meter over Ringedalsvatnet. Her er det fantastisk og… Read more
Trolltunga
Stoltzekleiven er en bratt steinlagt tursti og trapp med ca. 908 trappetrinn i Bergen opp mot Sandviksfjellet. Stoltzen er en av de mest populære… Read more
Stoltzekleiven
Ta turen til øya Alden og bestig den Norske hest – fjellet som stig nærmast loddrett opp av havet! 481 meter høgt og synleg meir enn 100 km til… Read more
Alden - den norske hest
Bratt sti der du må forsere tauverk, stokkar og stigar som nødvendige hjelpemiddel undervegs. Read more
Stien til Kjeåsen fjellgard
Vandringa opp eller ned 327 trappetrinn, platå og høge, luftige utsiktspunkt, skjer tett på den buldrande Storfossen.… Read more
Fossevandring i Geiranger
Området omkring Synesvarden er det største gjenværende lyngheilandskapet på Jæren. Slik så også flat-Jæren ut før oppdyrkingen for alvor endret Jæren… Read more
Mor Norge og Synesvarden
Prøv ein kort topptur i Hardanger! Lilletopp i Tyssedal har fantastisk utsikt over Hardangerfjorden. På toppen er det kafé med handverkskaffi, sveler… Read more
Lilletopp - Kraftmuseet
Den spektakulære fjellturen opp til Himakånå er en av de mest kjente turmålene i Tysvær og omegn. Read more
Himakånå
Trollpikken i Egersund er en spesiell stein som ble verdenskjent da den ble kuttet ned en natt i juni 2017. Denne handlingen falt ikke i god jord.… Read more
Trollpikken
Ulvik Frukt & Cideri er den fyrste av tre gardar langs den einaste frukt- og siderrruta i Noreg. Garden byr på omvisingar og lokale smakar i form av… Read more
Ulvik Frukt & Cideri
Kombiner fjellturen med båttur. Båten Halnekongen tilbyr skyss frå Halne Fjellstugu (lokalisert ved rv7) 13 km inn på Hardangervidda fjellplatå. Read more
Halnekongen
Start frå Vesterås. Ein fylgjer den forholdsvis flate traktorvegen utover frå husa i ca 10 min. Her tek ein oppover til høgre og… Read more
Vesterås-Løsta
Melsvatnet rundt er en enkel rundtur på godt underlag i vekslende terreng. Read more
Melsvatnet
Gode turstier ved Skarstua. Gode spaserstier, trimløyper, turorientering, fiskemuligheter, kanopadling, lekeplass for barn. Read more
Natursti Skarvatnet
Opplev ein av dei mest spektakulære fjellformasjonane i verda saman med Trolltunga Active. Aktivitetsselskapet og dei spesialutdanna guidane… Read more
Trolltunga Active
Bli med og la deg overraske over hva den sjarmerende kystbyen Haugesund har og tilby. Historien strekker seg fra vikingtiden, til sildefiske på… Read more
Byvandring i Haugesund
Aktivitetstilbod både i og utanfor Folgefonna nasjonalpark. Bli med på bretur i Juklavassbreen, vel mellom ulike nivå. Nedre… Read more
Folgefonni Breførarlag
Opplev Vøringsfossen på nært hald. Sjå fossen stupe ned frå Hardangerviddaplatået. Kjenn vannspruten i ansiktet. Dette er ein spektakulær tur gjennom… Read more
Fottur til Vøringsfossen
Med Trolltunga Active er det fleire mogelegheiter til å oppleva Trolltunga nær Odda. Ei mogelegheit som gir deg god tid til å oppleva den spektakulære… Read more
Trolltunga Sunset/Sunrise
Reiseterlia, frå Reiseter til Folgefonna Nasjonalpark. Dette er ein turveg inn i Folgefonna Nasjonalpark, med vakker utsikt til isbre, fjell,… Read more
Frå Reiseter til Folgefonna Nasjonalpark
Kinsarvik-Husedalen-Stavali-Lofthus Dette er ein fin to-dagars tur, der du opplev det skiftande landskapet mellom fjord og høgfjell. Frå… Read more
Hardangervidda: to-dagars tur
Turen til Melderskin startar frå Rosendal sentrum i Kvinnherad. Turen opp tar ca. 4 timar, og frå den 1426 meter høge toppen har du storslått utsikt… Read more
Tursti til Melderskin - "Dronninga blant Kvinnheradsfjella"
Frystetjørn er eit flott, stort vatn i eit roleg fjellområde nær Ulvik sentrum. Små, privateigde gamle hytter ligg rundt tjørnet, og byr på flotte… Read more
Frystetjørn
Bli med B-Active på ein guida fottur frå Ulvik til det flotte utkikkspunktet over Osafjorden, og lær av morosame, nyttige og praktiske ferdigheiter… Read more
Guida tur i Ulvikafjorden - B-Active
Stad Rosendal Turomtale Frå P-plassen på Fossberg 2 km langs gusveg til dalbotnen. Stien går opp Murabotnen og til høgre i… Read more
Tursti til Malmangernuten frå Hattebergsdalen
Startpunkt  Fra Hjøllo eller Vasstun / Trolltunga Hotel. Om løypa Det er 34 informasjonstavler langs ruta. Fin tur i variert… Read more
Kulturstien Hjøllo-Mannsåker
Startpunkt Over Rykkje. Avkøyring frå RV 7 ved Rykkje, køyr ca 1,8 km, passer gårdene på Rykkje. Om løypa… Read more
Melstveit - fin skogstur
Turen til Malmangernuten, som tar omlag 4 timar totalt, kan startast frå Rosendal Fjordhotel i Rosendal sentrum. Toppen ligg på 890 meter og her har… Read more
Tursti til Malmangernuten frå Rosendal
Stad Steinsdalsfossen Turomtale Frå butikkane ved Steinsdalsfossen, gå 60 meter mot Rosseland, og ta til høgre inn på vegen… Read more
Movatnet - ein lett tur frå Steinsdalsfossen
Nasjonalparkgården på Buer er Odda Kommune sin innfallsport til Folgefonna Nasjonalpark. Som eit ideelt startpunkt for turar til både Buerbreen og… Read more
Nasjonalparkgården
Opplev Hardanger sine kjende destinasjonar i vinterdrakt på trugetur saman med Trolltunga Active sine guidar; fjord, fjell, foss og bre er noko av det… Read more
Trugetur med Trolltunga Active
Stad Rosendal Turomtale Oppleving i nærkontakt med elvar, frodige lier og høge fjell. Ein tur for både dei yngste og dei eldste - i… Read more
Tursti til Hattebergsdalen
Stad Uskedalen Turomtale Ein går over brua og følgjer skogsvegen til venstre. Etter vel ein km kjem ein fram til Uskedalen elveeigarlag… Read more
Tursti til Ulvanosa, Geitadalstinden og Høgetinden frå Uskedalen
Opplev blåis på Folgefonna! Folgefonni Breførarlag tar deg med til Juklavassbreen, ein bretur med panoramautsikt over fjord og fjell. På denne… Read more
Blåistur Blue Ice Hike -Folgefonni Breførarlag
Naturen og fossane i Husedalen tek pusten frå dei fleste. Fire flotte fossar ligg tett etter kvarandre på turen frå… Read more
Fire fantastiske Fossar, Husedalen
Familievennlig brevandring med guide på Buarbreen i Hardanger. Bli med på ei kjekk oppleving beståande av isbre, fjellformasjonar og… Read more
Guida breføring på Buarbreen - Hardanger Breføring
Turen til Jobykse byr på noko av det flottaste bygda har å by på. Frukt- og siderruta, panoramautsikt over bygda og eit unikt utsiktspunkt mot… Read more
Liavegen/Jobykse
Rundt Fitjadalsvatnet - gjennom et variert kulturlandskap Startpunkt Køyr opp frå RV 7 i Øystese. Følg skilting… Read more
Rundt Fitjadalsvatnet
Bli med Trolltunga Active og dei røynde guidane deira på eit ferdigpakka vintereventyr til Trolltunga og andre spektakulære fjelltoppar i regionen Read more
Trolltunga & andre fjelltoppar i Hardanger
Bli med Trolltunga Active og dei røynde guidane deira på eit ferdigpakka vintereventyr til Trolltunga. Pakken, som går frå fredag til søndag,… Read more
Trolltunga Winter Sunset
Kombinert heildags sykkeltur og fottur frå Dyranut via Tinnhølvegen til Trondsbu og Stigstuv. Read more
Dyranut - Trondsbu - Stigstuv - Trondsbu - Dyranut
Elvedalen rundt. Dramatisk natur lett tilgjengeleg. Read more
Elvedalen på Lofthus
2 dagars tur der du får oppleve eit imponerande utsyn over Simadal og fjorden på vegen. Read more
Fossli - Rembesdalseter - Finse
Fruktstien. Idyllisk kulturlandskap for alle Startpunkt  Fruktstien kan ein lett koma seg på frå mange plassar: Lofthus Camping,… Read more
Fruktstien
Kombinert båttur og fottur med Halnekongen frå Halne til Skaupa, vidare til fots mot Rauhelleren Turisthytte. Read more
Halne - Skaupa - Rauhelleren
Kombinert båttur og fottur med Halnekongen frå Halne til Skaupa, vidare til fots mot Rauhelleren Turisthytte og neste dag til Stigstuv Turisthytte. Read more
Halne - Skaupa - Rauhelleren - Stigstuv - Halne
Hardangerbrua er blant dei ti lengste hengebruene i verda. Du kan gå og sykle ein lett tur over brua og nyte fantastisk utsikt til fjordlandskapet.… Read more
Hardangerbrua gang- og sykkelveg
Idyll og tradisjon; to ord som passar godt til dette stølsområdet. Legg turen til Jonstølen med utrulege utsiktspunkt over Ulvik, fjell og fjord.… Read more
Jonstøl - stølstur
Du kan fortsette turen frå Kjeldebu (sjå turbeskrivelse Dyranut - Kjeldebu - Fossli) til Finse på austsida av Hardangerjøkulen. Dette er ein lang og… Read more
Kjeldebu - Finse
Kringsjå er idylliske spaserstier i sentrum av Kristiansund. Området har usedvanlig rik og variert vegetasjon og er en enestående botanisk kysthage.… Read more
Kringsjå/Vanndammene - turområde
2-3 timars rundtur på dei 1300 trappetrinna på ein av dei gamle ferdselsvegane frå Eidfjord og opp på Hardangervidda. Read more
Måbø museum - Måbøberget - Fossatromma - Måbø museum
Nosi – Munketreppene. Fantastisk fjordutsikt. Startpunkt: ved daglegvarebutikken på Lofthus. (eventuelt Lofthus Camping, Hotel Ullensvang,… Read more
Nosi - Munketreppene
Nyt 360 graders nydeleg utsikt frå toppen av Oksen, kor du ser Hardangerfjorden, Granvinfjorden, Sørfjorden og Eidfjorden. Det er ein krevjande tur… Read more
Oksen
Flott 4-6 timars fottur til ein støl i Osafjella. Finn vegen opp bratte, men utrulege Norddalen langs ville Røykjafossen før vegen går vidare mot… Read more
Osa/Ossete - stølstur
Skreddarsy di eiga breoppleving med Folgefonni Breførarlag. Leige av privat guide gir deg fleksibilitet til å lage opplegg etter eigne ønsker og… Read more
Privat breførar - Folgefonni Breførarlag
Hjølmaberget - Vivelid - Fljodal - Såtefjell - Hjølmaberget. 4 t rundtur med praktfull utsikt over fjell, fjord og bre. Read more
Rundtur frå Hjølmaberget (4 t)
Tinnhølen - Stigstuv - Bjoreidalshytta - Tinnhølen, flott tur i lett terreng. Read more
Rundtur frå Tinnhølen (5-6 t)
Kinsarvik-Røte-Heng Nyt fin fjordutsikt på veg opp til starten av H M Dronning Sonjas Panoramatur, eller Kongsbergvegen over… Read more
Røte-Heng
Opplev flott og urørt norsk natur på sitt beste idet du spaserer langs det flotte og rolege Solsævatnet i høgda av Ulvik. Turen går langs ein grusveg… Read more
Solsævatnet
Unngå køane, ta på deg trugene og bli med på eit vintereventyr til Trolltunga med guide. Ein unik overnattingstur i Hardanger med Trolltunga Active. Read more
Trolltunga Vinter - Trolltunga Active
Opplev Trolltunga om vinteren på ein guida tur med Trolltunga Adventures frå mars til mai! Read more
Trolltunga vinter med Trolltunga Adventures
Stad Blådalen. Sørspissen av Folgefonna Turomtale Bilturen frå Omvikdalen til Matrekrysset og vidare på god anleggsveg med… Read more
Tursti til Svelgabreen
Utne: Utne- Høyviki-Sletthagen Startpunkt: Utne Hotel Endepunkt: Utne Hotel Parkering: ved Utne Kyrkje Tilkomst med offentleg transport: Buss… Read more
Utne-Høyviki-Sletthagen
Utne: Utne-Skorane-Setehaug Startpunkt: Utne Hotel Endepunkt: Setehaug Parkering: ved Utne Kyrkje Tilkomst med offentleg transport: Buss frå… Read more
Utne-Setehaug
Utne: Utne-Setehaug-Fossdal-Demmena Startpunkt: Utne Hotel Endepunkt: Demmena Parkering: ved Utne Kyrkje Tilkomst med offentleg transport: Buss… Read more
Utne-Setehaug-Fossdal-Demmena
Utne: Utne-Utnesdalen-Grønaskar-Grimsnuten Startpunkt: Utne Hotel Endepunkt: Grimsnuten Parkering: ved Utne Kyrkje Tilkomst med offentleg… Read more
Utne-Utnesdalen-Grønaskar-Grimsnuten
Eit ekte høgfjellscruise i ein komfortabel båt med ein erfaren guide på Nord-Europas største høgfjellsplatå. Read more
Fjordcruise på Hardangervidda
Turen til Trolltunga er ein lang og krevjande fottur. Høgdeforskell på turen er opp mot 1000 meter. Startstad er Skjeggedal, som ligg 7 kilometer frå… Read more
Guida fottur til Trolltunga
Gjennom frodige dalar til sommarstølen over Kvanndal Read more
Kvanndalsstølen
Kyststien er et populært turområde nord for Haugesund sentrum. Her vil du oppleve havet i all slags vær, Norges eneste riksmonument og du kan treffe… Read more
Kyststien Haugesund
Klassikeren på ca 5t over Vidden mellom Ulriken og Fløyen er en av de aller mest populære turene i Bergen. Nydelig utsikt over Bergen og regionen. Read more
Over Vidden fra Ulriken til Fløyen
Kartet viser skiløyper og utvalde sommarløyper i Sysendalen og i sentrale nærliggjande fjellområder. Read more
Tur og skiløyper i Sysendalen
Stad Husnes Turomtale Følg skogsvegen 1 km til skarp venstresving. Herfrå på sti gjennom skogsområde til Bremstølen.… Read more
Tursti til Bremstølen
Stad Omvikdalen Turomtale Frå P-plassen fin oppstigning til enden av skogsvegen der terrenget flatar av ca 600 moh. Herfrå skilta og… Read more
Tursti til Kviteggjo
Stad Husnes Turomtale Følg stien til venstre (nordaust) frå parkeringsplassen. Etter kvart bratt opp Onarheimslia til 600 moh. der lendet… Read more
Tursti til Mjelkhaug frå Husnes
H.M. Dronning Sonjas panoramatur, betre kjent som Dronningstien i Hardanger, er blant dei mest populære turane i Noreg. Med nydeleg utsikt langs heile… Read more
Dronningstien - H.M. Dronning Sonjas panoramatur
Den perfekte miksen av hundekos, tur og utforsking av spektakulær natur! Bli med Trolltunga Adventures og eventyrar Moa Hundseid og hundane hennar på… Read more
Guida husky walk til Trolltunga - Trolltunga Adventures
Utforsk dei spektakulære fjella i midte Hardanger på ein guida og skreddarsydd tur med Hardangerfjord Adventure. Read more
Guida turar til fots – Hardangerfjord Adventure
Kinsarvik-Husedalen-Stavali-Torehytta-Hårteigen-Tyssevassbu-Trolltunga-Skjeggedal Opplev dei beste attraksjonane på Vestvidda i ein tur:… Read more
Hardangervidda: fire-dagars tur, "Best i Vest"
Kultur på fatet betyr tradisjon. Det betyr arbeidssett og metoder som har blitt lært bort og arva gjennom fleire generasjonar over fleire… Read more
Kultur på fatet
Bli med på bretur med panoramautsikt. Denne turen tar deg med inn eit unikt landskap med spennande natur- og kulturhistorie. Read more
Panorama Glacier Hike -Folgefonni Breførarlag
Stad: Husnes, Valen, Handeland Omtale På Husnes går ein frå Statoil langs Opsangervatnet mot lysskulpturen ”Samspel”.… Read more
Tur på Postvegen
Stad Rosendal. Turomtale  Frå P-plassen ved kyrkja 500 m til Bjørke. Grusveg utan merking 1,5 km til Åsvodl der vegen flatar… Read more
Tursti til Skålafjell (Navarhaug)
Selv om det aller beste du kan gjøre på Tustna Ladestasjon er absolutt ingenting, har vi noen forhåndsbestilte aktiviteter å tilby. Vi bruker området… Read more
Tustna Ladestasjon - aktiviteter
6-7 timar tur-retur. Frå Odda sentrum tek ein riksveg 13 mot Kinsarvik. I Tyssedal tek ein fyrste veg opp mot høgre til Skjeggedal. Det… Read more
Einseten
Frå Fitjadalen til Breidablik - inn i høgfjellet Startpunkt Fetet, på nordspissen av Fitjadalsvatnet. Køyr opp… Read more
Frå Fitjadalen til Breidablik
Toppturpakken for deg som ønsker noen dager med avslapping, god mat og drikke. Hos Hotel Aak ønsker vi å oppfylle ditt vintereventyr! Alle våre… Read more
Topptur i Romsdalen med Hotel Aak - 2 netter
Tur med fin utsikt både utover havet og innover fjella på Nordmøre og i Romsdal. Varde på toppen av Duå. Read more
Tur til Duå fra Seterdalen
Frå 1850 og framover voks Odda fram som ein av dei mest kjente turiststadene i Noreg. Det var utan tvil den frodige og ville naturen som trakk… Read more
Turistvegen til Folgefonna Nasjonalpark
Parkering, start- og sluttpunkt: Kvinnherad kyrkje. Merking: Skilt til Kvinnherad kyrkje frå kaiområdet i Rosendal.… Read more
Tursti til Skålafjell
Stad Valen Turomtale Følg skogsvegen opp lia frå Søsterheimen 200 m til vegdele. Derfrå kan ein gå til Vardhaugselet… Read more
Tursti til Vardhaugselet
Enkel fottur mellom stølar og vatn. Read more
Breidsete - Freddal
Folgefonni Breførarlag tar deg med på brevandring over Folgefonna. Opplev ein historiske bretur som tidleg lokka den Europeiske overklassen til… Read more
Folgefonna kryssing - Folgefonni Breførarlag
Tur med flott fjordutsikt og moglegheit for rundtur. Read more
Hammaren - Grønrimb
Kinsarvik-Stavali-Torehytta-Litlos-Hellevassbu-Haukeli Dette er ein verkeleg flott tur, med mange høgdepunkt. Første dag går opp… Read more
Hardangervidda: fem-dagars tur
Kinsarvik-Husedalen-Stavali-Hadlaskard/Hedlo/Viveli-Øvre Eidfjord Dette er ein av dei klassiske Hardangervidda-turane. Med start i Kinsarvik,… Read more
Hardangervidda: tre-dagars tur
Hovden rundt. Flott fjordutsikt   Startpunkt: ved daglegvarebutikken på Lofthus. (eventuelt Lofthus Camping, Hotel Ullensvang, Opedal… Read more
Hovden rundt
Ei godt iveratett turløype i unikt kulturlanskap som passar for dei fleste. Read more
Kulturvandring i Herand
Samlen byr på ein av dei finaste utsiktane i Hardanger. Frå toppen på 686 moh har du panoramautsikt både inn og ut fjorden - ein perfekt utfordring… Read more
Samlen - topptur
SAUESANK OG VANDRING NED AURLANDSDALEN FRÅ ØSTERBØ TIL VASSBYGDI - KUN LAURDAG 19.SEPTEMBER Vandringa med sauen ned Aurlandsdalen… Read more
Sauesank i Aurlandsdalen
Stad Sjøstovo ved ferjekaien på Borgundøy Turomtale Frå Sjøstovo gå vegen oppover mot Brekke skule og… Read more
Tursti til Borgundnuten
Fottur til idylliske Tostøl med flott utsikt på turen Read more
Våhaug - Tostøl
Fottur i variert terreng og flott utsikt som kan gjerast i kombinasjon med andre turar. Read more
Botsvatn - Dåren
Turen til Botsvatnlia og Jonstein er ein variert og utfordrande tur med flott utsikt frå toppen Read more
Botsvatnlia og Jonstein
Startpunkt  Buer i Odda. Kjør av fra RV 13, følg skilt til Buer. Køyr til bommen og parkeringa ved enden av… Read more
Buerdalen - forbløffande brelandskap
Fottur langs ein gamal buføringsveg i bratt - men variert - terreng og flott utsikt. Read more
Espeland - Espelandsgryting
Eidfjord har eit mangfald av tilretteIagde turstiar, les meir. Read more
Fotturar i Eidfjord
Mellom bakkar og fjell utmed havet, finn du mange flotte og godt markerte turstiar rundt om i Ulvik. Opplev Ulvik frå dei beste utsiktspunkta… Read more
Fotturar i Ulvik
Frå Steinstø til Bjørkeveten - med vakker fjordutsikt Startpunkt Steinstø kai Om løypa Ulike alternativ for… Read more
Frå Steinstø til Bjørkeveten
Opplev Trolltunga ved solnedgang og soloppgang. Guidane i Trolltunga Adventures legg til rette for ein fantastisk overnattingstur, der alt utstyr og… Read more
Guida overnattingstur til Trolltunga - Trolltunga Adventures
Leter du etter et vakkert landskap kombinert med Eidfjords historie og innbyggere, eller er du spesielt interessert i vikingtiden? Read more
Hardanger Guide Service
Tur opp til karakteristiske Jonahorn med utsikt over fjord og bygd. Read more
Hellebrotet på Sollesnes - Jonahorn
Sjå Ulvik frå 1065 meter over havet! Ein krevjande tur med ei fantastisk utsikt frå fjelltoppen. Opplev den norske naturen frå si flottaste side på… Read more
Kvasshovden
1466 m.o.h.  Start frå Freim:  Det er parkering mot enden av bustadfeltet. Følg traktorvegen til skiltet mot… Read more
Møyfallsnuten
Saksaklepp - den høgste toppen i Jondal på 1491 moh Startpunkt  Køyr frå Jondal mot Krossdalen.… Read more
Saksaklepp - 1491 moh
Dette er ein enkel tur gjennom den imponerande Simadalen. Om våren kan Skytjefossen vere eit fantastisk syn! Read more
Simadal - fin gåtur
Startpunkt  Aga (eller Reiseter) Om løypa Når du går frå Agatunet, gå sørover cirka 200 meter, ta… Read more
Skredløypa
Kort og spektakulær utsiktstur til klippeblokken Slottet. Turen går på god sti og tar ca 2 timer tur/retur. En enkel fjelltur som egner seg godt for… Read more
Slottet - Preikestolen i miniatyr i Modalen nord for Bergen
Bratt tur i variert landskap og terreng med flotte stølar og utsikt. Read more
Sætveit - Breidsete
Fottur i dallandskap i skog, mellom fjellsider og langs foss. Read more
Torsnes - Daurmålsdalen
Fottur langs stølar og vatn til den store steinen ved Dåren. Read more
Vassenden - Dåren
Fottur i idylliske omgjevnader mellom stølar og vatn. Read more
Vassenden - Vatnasete
Fottur i frodig dallandskap og fjellandskap langs vatn og stølar. Read more
Vetlavatnet - Breidsete
Workation = Kontorplass + overnatting + mat + aktivitetar. Er du lei av heimekontor? Treng du påfyll av motivasjon, arbeidslyst og inspirasjon? Read more
Workation i Eidfjord
Startpunkt  Ved Elversvatnet langs den gamle vegen over Røldalsfjellet. Ta av frå E134 ved Røldal skisenter og… Read more
Hallet grøne - rundtur på toppen av verda
Ein rundtur godt eigna for barnevogn o.l. med kvilebenkar og dikt langs ruta. Read more
Poestien
Fottur til Gullbergnotten naturreservat med flott utsikt over Jondal sentrum og fjorden. Read more
Selsvik - Gullbergnotten
Rundtur om Solhaug, Fodnastøl og Vatnasete med fossar, utsikt og idylliske stølar Read more
Solhaug - Fodnastøl - Vatnasete
Fottur i varierande terreng og stigningsgrad til Vassendvatnet. Read more
Svåsand - Vassenden
Villmarktur på Hardangervidda, med unik oppleving av fjellformasjonen Trolltunga. På denne turen kjem du tett på urørt natur, med god tid til kjenne… Read more
Villmarksoppleving - Trolltunga Adventures
Startpunkt Hjølmaberget. Ta av mot Hjølmo frå RV7 i Øvre Eidfjord. Bare privatbilar får køyre opp til Hjølmaberget. Vegen opp til Hjølmaberget er ein… Read more
Vivelid - Såtefjell
De 7 Ulvungane - et sant eventyr. En tursti via de syv mest spektakulære utsiktspunktene over Sandnes og Gandsfjorden. Read more
De 7 Ulvungene
Vikeså har fått seg et turmål i sentrum. «Gapahuk Storafjellet» som egentlig ikke er en gapahuk, men en hytte åpen for alle. Bygd på dugnad av lokale… Read more
Gapahuk Storafjell
Tur i fjellterreng langs vatn og stølar. Read more
Hestadalen - Breidsete
Holmaskjer - utfordrande frå fjord til bre Startpunkt  Rasteplass nær Egne Hjem ved Tokheim, 2 km nord for Odda langs FV… Read more
Holmaskjer
Turen frå Kvåle til Vassenden byr blant anna på fantastisk utsikt mot Folgefonna. Read more
Kvåle - Vassenden
Startpunkt  Utne. Du kan også ta ferje frå Kvanndal eller Kinsarvik uten bil. Om løypene Turane er… Read more
Røvhaug eller Setehaug frå Utne
Det tar en times tid fra Storrsheia og opp til toppen. Ta gjerne med kikkert. Fantastisk utsikt fra toppen! Read more
Svartaknuten
Opplev den adrenalin-fylte ruta til Trolltunga med ein guida via ferrata-tur med Trolltunga Active. Perfekt for dei som vil ha eit litt annleis… Read more
Trolltunga Via Ferrata - Trolltunga Active
Trondsbu - Stigstuv, fin tur med barn i Hardangervidda nasjonalpark Read more
Trondsbu - Stigstuv
Det lokale turlaget har lenge invitert til turglede og tilbyr guida fjellturar i område rundt om i Ulvik. Dei erfarne guidane er lommekjende for å… Read more
Ulvik Turlag
Rundtur om Våhaug og Vatnasetenuten med flott utsikt i alle himmelretningar. Read more
Våhaug - Vatnasetenuten
Ta på deg skia og utforsk freeride-eldoradoet Røldal saman med Trolltunga Active. Denne ferdigpakka vinteropplevinga passar perfekt for erfarne… Read more
Winter Adrenaline for ekspertar
Ta med vener, kollegaer og/eller partnaren din på ei spektakulær oppleving i Hardanger! Bli med Trolltunga Active og dei røynde guidane deira på eit… Read more
Winter Adrenaline for nybegynnarar
Ei historisk vandrerute som forbinder Jondal og Krossdalen med Sørfjorden, og som tar deg med inn i Folgefonna nasjonalpark. Read more
Buførevegen
Ein enkel tur på traktorveg og sti med flott utsikt mot Krossdalen og Folgefonna. Read more
Fonnavegen - Gjetingshaugen
Fottur frå Gausvika til Grønrimb med fjordutsikt. Read more
Gausvik - Grønrimb
Tur i skogsterreng og fjellterreng til stølen Grønrimb med flott fjordutsikt. Read more
Grotnes - Grønrimb
Ein tur gjennom unikt, steinete landskap med fantastisk utsikt ned til Herandbygda. Read more
Hereiane - eit unikt, steinete landskap
Rundtur om Langaskarv og Såta med flott utsikt over Hardangerfjorden, Samlen og Herand. Read more
Langaskarv - Såta
To flotte topper med en fantastisk utsikt fra Sunnmøre til Trøndelag. I klarvær ser du godt vindmøllene på Smøla. Melen er høyest med sine 768 moh. og… Read more
Melen og Sjurvarden (Stemshesten) fra Skotten - Fjelltur
Bratt og krevjamde tur til Gullbergnotten med svært god utsikt til Jondal sentrum og fjorden. Read more
Pineskår - Gullbergnotten
Bli med på pudderjakt i Romsdal. Dette er statistisk sett en av de beste helgene på året hvor du kan treffe på dyp og kald snø i Romsdalsfjella. Read more
Pudderfestival i Romsdal
Hauge-Ruggå-Hauge Alt frå starten av turen har ein imponerande fjordutsikt, og frå Ruggå får ein eit godt overblikk over… Read more
Ruggå
Turen startar frå bustadområdet Eidesåsen, som ligg like ovanfor Odda Camping. Om du parkerer ved… Read more
Eidesnuten
Denne varierte, men bratte, turen til Vikanuten og Fjellstøl byr på fantastisk utsikt over Hardangerfjorden og Jondalsbygda. Read more
Fjellstøl og Vikanuten
Fottur til stølen Grønrimb i dallandskap. Read more
Gangdal - Grønrimb
Hjølmadalen i Øvre Eidfjord, Tinnhølvegen ved Dyranut, samt fleire stader langs Rv 7 over Hardangervidda, er innfallsporten til nasjonalparken. Read more
Hardangervidda frå Eidfjord
Velg mellom kort eller lang fjelltur fra samme startsted i Modalen nord for Bergen. Gå 30-40 min. til Nedstavatnet eller 4 timer (én vei) inn til… Read more
Kort eller lang utsiktstur til Nedstavatnet eller Skavlabu
Natur- og kultursti med informasjonsposter om biotoper og kulturminner. Fuglekikketårn i Øksnevadtjørn hvor du kan observere fuglene. Stien er fem… Read more
Lonavannet og Øksnevadtjern naturreservat
Frå Valldal sentrum køyrer du vegen mot Tafjord gjennom den 1 km lange tunellen og held fram til Fjørå. Der tek du av og køyrer etter vegen som er… Read more
Mefjellet
Startpunkt  Freim. Følg RV 13 mot Tyssedal frå Odda. 300 meter etter brua over Opo-elva, ta første veg til… Read more
Rossnos - topptur med utsikt over Odda
Høgdeskilnad: 0 - 48 moh. Estimert tid: 1 time. Avstand: 3,5 km. rundtur. Turkart: Tysnes 1:50 000 Startpunkt og parkering: Avkjørsel… Read more
Rundtur i Myklestadskogen på Tysnes
Treng du shuttlebus eller transport når du skal gå Dronningstien? Eller kanskje du vil ha transport for å oppleva Husedalen eller… Read more
Shuttlebus Hardanger
Startpunkt  Ved Strand. Følg skiltene mot Buer fra RV 13, og følg deretter vegen til Strand. Om løypa Følg vegen… Read more
Strand - Sandvin
Valurfossen. Elva Veig kastar seg utfor eit 272 m høgt stup. Fottur omlag 1 time frå Hjølmaberget. Read more
Valurfossen
Startpunkt  Merka frå Røldal overnatting langs E 134. Om løypa Følg den merka løypa som passerer… Read more
Austdalen / Grøndalen / Havrenos
Bakkanosi (1398 moh) den råaste toppturutsikten mot UNESCO verdensarven Nærøyfjorden Read more
Bakkanosi 1398 moh
Luster er ein kommune med store fjellområde. Dagsturhytta er derimot plassert ved Lustrafjorden på Ytre Eikum mellom Solvorn og Marifjøra. Hytta kan… Read more
Dagsturhytta i Luster - Eikjabu
Plassert 1000 m.o.h., med storslegen utsikt. Flott vandring til hytta, frå Øygard i Fjærland går det ein tilrettelagt sti og steintrapper heile vegen… Read more
Flatbrehytta høgfjellshytte, Fjærland
Skageflå er fjellgarden der verdsarven vart feira i 2006 og der det vart feira kongeleg sølvbryllaup i 1993. Read more
Geiranger - Skageflå - Homlong
Kleppelunden er et fint turområde sentralt i Klepp. Read more
Kleppelunden og Kleppevarden
Kraftduoen i Høyanger er to turar i eitt der kraftproduksjon før og no dannar ei tematisk ramme med overnatting på Øren Hotel og på dag 2 vandrar du i… Read more
Kraftduoen i Høyanger
Kraftruta tek deg med på to dagar gjennom storslått natur i Industribygda Høyanger med vandring over Bergefjell og byvandring i eit kraftsamfunn. Read more
Kraftruta over Bergefjell, Høyanger
Liker du å gå lange fjellturer i variert terreng? Turen rundt Lysefjorden er beregnet til 6 dager og er en flott naturopplevelse. Read more
Lysefjorden rundt for de spreke
Denne guida turen tar deg med gjennom tradisjonelt og vakkert norsk fjordlandskap med utsikt til både vakker skog og fjell. Turen starter med et… Read more
Møt de lokale - Sognefjord Guiding
Nordmarka turområde - ligger mellom Bæverfjord og Surnadal på Nordmøre. Read more
Nordmarka turområde i Surnadal
Turen frå Steinstø til Bjørke ligg i Fyksesund landskapspark, eit område med fleire turalternativ og eige turkart. Høgdeforskjellen Frå Steinstø til… Read more
Steinstølia, Steinstø-Bjørke
Slåande utsikt til fjell, fonn, fjord og vidder kombinert med spanande og leiken nedkøyring gjer topptur i Hardanger til eit eventyr utan sidestykke. Read more
Topptur i panoramaparadiset Hardanger
Fottur gjennom eit frodig landskap på nordsida av Torsnesvatnet. Det er mange stølar og hytter ved Torsnesstølen ved den austlige enden av… Read more
Torsnesstølen/Fjelltveit
Jøklagutane AS er et aktivitetsfirma som i hovedsak driver breføring på Hardangerjøkulen i sommersesongen, men som gjennom… Read more
Brevandring - Jøklagutane
Fottur i variert terreng til stølen Grønrimb med fjordutsikt. Read more
Kysnes - Grønrimb
Fottur i fjellterreng og naturskjøne omgjevnader. Read more
Storemyr - Flatabøgryting
Busstransport fra Eidfjord til Skjeggedal, startpunkt for fotturen til Trolltunga. Read more
Transport fra Eidfjord til starten av Trolltunga
Krevjande tur i vilt fjellandskap og variert terreng. Read more
Breidsete - Glomsdalsskardet
Dagsturhytta i Høyanger kommune heiter Synkenhytta og ligg på Høyangerfjellet. Hytta har universell tilkomst og har rampe inn til sjølve hytta. På… Read more
Dagsturhytta i Høyanger - Synkenhytta
Dagsturhytta i Årdal ligg på Moakamben i Øvre Årdal. Herifrå er det flott utsikt over bygda. Read more
Dagsturhytta i Årdal - Moakamben
360 panoramautsikt utover Hardangerfjorden, Folgefonna isbre og Rosendalsalpene frå storslagne Gygrastolen. Read more
Gygrastolen
Hole Hytteutleige - Grinddalssætra - Vinsåshornet - Grinddalssætra- Hole Hytteutleige Turen byr på imponerande panoramautsikt over… Read more
Vinsåshornet
Innerst i Sognefjorden, mellom Jostedalsbreen og Breheimen nasjonalpark, ligg Jostedalen som byr på fantastiske snøforhold og kort avstand til… Read more
Vinter i Jostedalen
FJORDAR, FJELL, UNESCO-STADER, ISBREAR, FOSSEFALL La oss vise deg underverka i det mangfaldige Vestlandet. Vi er ein DMC/incoming turoperatør i den… Read more
Wonderlust AS
Angr tilbyr guida skiturar i lokale fjellområde rundt Ulvik. Hiv deg med på tur med dyktige, lokalkjende guidar og kjenn nærleiken til den rå og… Read more
Angr
Stad Omvikdalen. Turkart Folgefonna nasjonalpark. Start og sluttpunkt Hjelmeland ved Nistovetunet, historisk verna gardstun. Parkering Skilt ved… Read more
Tursti til Kviteggjo
Turen til Nortveite går i idyllisk landskap, og vel framme får du fantastisk fjordutsikt. Read more
Agatunet-Nortveit
B-Active senteret ligg sentralt i Ulvik og tilbyr alt ein treng for ein fartsfylt, kjekk og aktiv ferie i Ulvik. Mellom anna kan du bli med på guida… Read more
B-Active Centre
Er du glad i vandring og er på tur ved Sognefjorden så anbefalast turen til Børesteinen i Luster - som har eit av dei flottaste utsiktspunkta i Luster Read more
Børesteinen
Vinjaåsenhytta ligg langs stien mellom Aurlandsvangen og Stegastein utsiktspunkt og Bjørgo. Read more
Dagsturhytta i Aurland - Vinjaåsenhytta
Du har fleire turmoglegheiter for å kome til Orrabu Dagsturhytte på Leikanger. Den kortaste startar frå parkeringsplassen ved Kleppa. Read more
Dagsturhytta i Leikanger - Orrabu
Dagsturhytta i Lærdal er plassert på Mjølkeflaten og har fått namnet Mjølkeflathytta. Frå hytta er det god utsikt over Lærdal, både mot Øyri og… Read more
Dagsturhytta i Lærdal - Mjølkeflathytta
Bli med til idylliske fjellstølar og fjelltoppar med fantastisk utsikt over fjordlandskapet. Hardanger Hiking tilbyr gode… Read more
Hardanger Hiking
Trugetur i Sogndalsdalen - På jakt etter noe annet enn ski og gåturer? Bli med på turgetur i Sogndaldalen inn til Anestølen. Read more
Trugetur i Sogndalsdalen
2 dagars tur frå Dyranut til Fossli, med evt. busstransport tilbake til Dyranut. Read more
Dyranut - Kjeldebu - Fossli
Halnekollen er ein liten fjelltopp like bak Halne Fjellstugu langs rv7. Det er ein 30-45 minuttars tur kvar veg i lettgått terreng som belønner deg… Read more
Halnekollen - guida topptur på Hardangervidda
Toppen av Blæhornet (741 m.o.h) byr på overraskande god utsikt og eit storslått panoramabilete over Norddalsfjorden med kringliggande bygder. Read more
Blåhornet - Kilstisætra
Familietur med utsikt og idyll. Startpunktet på Gjerdeneset ligg etter om lag 5 km køyring på kommunal veg mot Kilsti etter at du har… Read more
Blåhornet - Kilstisætra
Dagsturhytta Balabu ligg vakkert til ved Orremyra, ikkje så langt frå Belehalli. Dette er ein fin tur som passar for alle. Read more
Dagsturhytta i Balestrand - Balabu
Dagsturhytta i Sogndal heiter Stedjestova, og ligg 300 moh. i Stedjeåsen. Hytta har utsyn mot sentrum i nord-aust og Storehaugen i sør. Read more
Dagsturhytta i Sogndal - Stedjestova
Dagsturhytta Liabu i Vik ligg på 805 moh, men ein starta å gå frå om lag 600 moh. Turen er 1,3 km frå Fjellandsbyen, og det tar omtrent 30 minutter… Read more
Dagsturhytta i Vik - Liabu
Har du nokon gang hatt nærkontakt med Sau? Bli med Laila da vel på Sauesafari i Aurlandsdalen. Read more
Sauesafari i Vassbygdi
Naturguiding i brelandskapet Opplev brelandskapet på vinteren med naturrettleiiar! Breheimsenteret tek deg med på tur der du… Read more
Trugetur i brelandskapet
Trugetur i vakkert landskap!  Prøv å vandre i djup snø og nyt fantastisk utsikt over frosne fjorder og fjell. Bli med… Read more
Trugetur Skjolden
Kaupangerholten er ein tur som passar for både unge og gamle - du går på grusveg nesten heilt til endes. Read more
Vandring til Kaupangerholten med Sognefjord Guiding
VINTER UTAN SKI 2+2 Ei helg i Sogndalsdalen med tur på truger, hundekjøring med FjordHusky og/eller isfiske. Uteplassen ligger… Read more
Vinter utan ski Sogndalsdalen
Kom og opplev fersk, norsk produksjon på idylliske Undeland gard. Garden driv med økologisk dyrking av "Hardangergrønt" og snittblomar med eit fokus… Read more
Åkervandring
Rundtur fra Bergen til Folgefonna Skisenter, inkludert 5 timers guidet tur på isbreen Folgefonna. Read more
Brevandring på Folgefonna
Vandretur over Ljøbrekka langs delar av "Den Trondhjemske Postveg". Om du kjem frå Hellesylt køyrer du gjennom den… Read more
Ljøbrekka - Den Trondhjemske postveg
Norge er et mekka for deg som liker bratt friluftsliv, og byr på alle de elementene som vi trives best med. Alle våre guider har mange års erfaring av… Read more
Uteguiden AS
Opplev Vettisfossen i haust Unn deg eit opphald i Årdal med tur til fantastiske Vettisfossen Kan bestillast i perioden 25.09 - 31.10.2020 Kva er… Read more
Opplev Vettisfossen i haust
Opsalsfossen ligger i Vikedal i Vindafjord kommune. Fossen ligger lett tilgjengelig langs veien opp mot Vikedalsdalen like ovenfor sentrum. Read more
Opsalsfossen
Topptur til Bøttejuv Kan bestillast i perioden 25.09 - 31.10.2020 Kva er inkludert: Overnatting i twin rom, inkludert frokost Nistepakke til… Read more
Topptur til Bøttejuv
Sogndalsdalen er norgeskjent for sine fantastiske toppturar. Frå Uteplassen er det berre nokre minuttar bort til første utfartsparkering. Read more
Toppturpakke 2+2 Uteplassen
Myrhorn er ein kremtopp i Jostedalen/Breheimen nasjonalpark - Har ein flott historie i norsk målarkunst, motivet heng på veggen i Fugleværelset på… Read more
Vandring til Myrhønna - Jostedal
Frå Prest på 1.478 moh har du panoramautsikt over Aurlandsfjorden. Dette er ein fin topptur for heile familien. Read more
Vandring til Prest 1457 moh, Aurland
Parker ved Eidsvatnet. Fylg god rås frå nordenden av Eidsvatnet til Oaldsvatnet. Stigning, Tur i ope terreng med flott utsikt. Fiskekort… Read more
Eidsvatnet-Oaldsvatnet
Dette er et av våre absolutte favorittfjell i området rundt Hjørundfjorden av flere grunner. En av dem er utsikten fra toppen, hvor du ser hele veien… Read more
Guidet tur til Saksa - Uteguiden
Frå gamle "Lieds lenestolfabrikk" tek ein av frå bygdevegen, går gjennom Øvstegarden (vis omsyn) og fylgjer viadre… Read more
Øvstegarden-Liasetra
Bli med oss på eit fantastisk fjelleventyr til Keipen i Balestrand! Read more
Keipen i Balestrand
«The finest ice-scenery in Europe», sa den engelske fjellmannen William Cecil Slingsby om dei tre ville brefalla Loke-, Odin- og Torsbreen, som stuper… Read more
Tungestølen-Austerdalsbreen
Stad Nordrepollen, Mauranger. Turkart Folgefonna nasjonalpark. Start- og sluttpunkt Jukla kraftstasjon. Parkering Frå Nordrepollen 12 km… Read more
Tursti til Botnabreen
Med utlevert stegjern, isøks og tau begir man seg innover på den hvite breen og leter etter høye istårn, asurblå brevann og dype isdaler. Rundt… Read more
Folgefonna Nasjonalpark - 10 Iconic Walks
Stad: Røldal Turkart: Røldal 1:50 0000 Startpunkt og parkering: RV520 mellom Røldal og Sauda v/Halvfjerdingsvatnet (7 km… Read more
Røldalssåto
3t ein veg. Start ved Halne, via Krækkja til Fagerheim, eller motsatt veg. Read more
Halne - Krækkja - Fagerheim
Fin turveg som slyngjer seg opp lia frå sjøen til Muldalsgardane 370 moh. Rås mellom husa fører vidare ned til utsiktspunkt for Muldalsfossen, ein av… Read more
Muldal
Ynskjer du å oppleve eventyrlege Hardanger? Me kan bistå med å arrangere opplevingar, overnattingar og transport! Read more
Hardanger Eventyr
Ein flott tur på om lag 16 km som tek deg forbi gamle gardar, gjennom skog og opp på Klovfjellet med utsikt over nesten heile Sunnhordland før du kjem… Read more
Nordsjøløypa Stord
Sunnmøre er et av Norges flotteste områder for toppturer. Sammen med lokalkjent tindeveileder skal vi jakte på den beste snøen, de fineste toppene og… Read more
Toppturhelg på Sunnmøre
Viewpoint Rampestreken is a fantastic experience. The lookout is 537 meters above sea level, and Åndalsnes is beneath your feet. Continue to the top… Read more
Template activity listing - Rampestreken
Reisemål på Vestlandet
Hvor reiser du når du har lyst til å kjenne på storbypulsen, men samtidig ønsker deg avslappet småbysjarm? Til Bergen,… Read more
Bergen
Eventyret venter langs kysten av Sogn og Fjordane – øyhoppingsparadiset lengst vest i Norge. Legg turen utenfor allfarvei til FjordKysten… Read more
FjordKysten
Hvert år kommer flere hundre tusen turister til Flåm for å oppleve Flåmsbana, sykle Rallarvegen eller nyte av den dramatiske… Read more
Flåm
Den dype, blå Geirangerfjorden står på UNESCOs verdensarvliste og er omkranset av majestetiske fjelltopper, ville fossefall og… Read more
Geirangerfjorden
I Haugesund og på Haugalandet kan du utforske vikingtiden og sjarmerende småsteder som Skudeneshavn og Utsira, gå tur til… Read more
Haugesund og Haugalandet
På Nordvestlandet, helt ytterst i havgapet, venter deilig klippfisk, festivaler og verdens vakreste bilreise langs Atlanterhavsveien. Read more
Kristiansund
Preikestolen, Kjeragbolten eller Flørlitrappene? Eller bare et avslappende cruise? Lysefjorden venter på deg! Read more
Lysefjorden
Se landets best bevarte middelalderkirke eller fortap deg i utsikten over verdansarvlandskapet rundt Sognefjorden når du… Read more
Lærdal
Molde har en prima beliggenhet midt mellom noen av Vestlandets mest kjente attraksjoner. Opplev Europas nest eldste jazzfestival, Moldejazz, nyt den… Read more
Molde
I Nordfjord venter høye fjell, isblå vann og dype fjorder. Prøv Via Ferrata Loen, surfing ved Stadlandet og brevandring, eller nyt… Read more
Nordfjord
Opplev noen av Vestlandets mest spektakulære naturattraksjoner, som Atlanterhavsveien, Romsdalseggen og Innerdalen. Read more
Nordvest
Beundre Ålesunds unike jugendstil, opplev fjordene, ta deg en fjelltur eller skitur – eller bare len deg tilbake og nyt utsikten. Read more
Planlegg reisen til Ålesund og Sunnmøre
Fra Preikestolen og Kjerag til laksesafari og biltur langs en nasjonal turistveg – I Ryfylke er naturen selve hovedattraksjonen. Hva skal du… Read more
Ryfylke
Røldal skisenter i Hordadalen er kjent for å ha flest snøfall i hele Norge. Det er også et av landets beste skisentre og… Read more
Røldal
Sognefjorden er Norges lengste fjord og ligger i storslåtte omgivelser på Vestlandet. Opplev fjordsafari, Nærøyfjorden,… Read more
Sognefjorden
Stavanger byr på koselige gater, trendy gatekunst og noen av landets beste restauranter. Byen er også en super base for naturattraksjoner… Read more
Stavanger-regionen
I stryn kan du gå i taulag på isbre, stå på sommerski og nyte et fjordspa på en og samme dag. Read more
Stryn
Gå på de høyeste fjelltoppene i Rogaland med utsikt over dype fjorder, test det fantastiske laksefisket i Suldalslågen,… Read more
Suldal
Sunnfjord byr på en herlig miks av ellevill natur, urban sjarm og flere attraksjoner, som det berømte utsiktspunktet… Read more
Sunnfjord
Sunnhordland har noe av Vestlandets mest karakteristiske landskap og Skandinavias minste slott. Folgefonna er toppen av kransekaka. Read more
Sunnhordland
Fra trugetur til Trolltunga til snøkledde fjell og glitrende fjorder. Dra på vintereventyr i Hardanger! Read more
Vinter i Hardanger
Fra rafting og fallskjermhopping til Vossa Jazz og vestlandskost – opplev Norges ekstremsporthovedstad!  Read more
Voss
På Sunnmøre kan du vandre, stå på ski, beundre Ålesunds jugendstilarkitektur, utforske fjordene eller simpelthen bare… Read more
Ålesund og Sunnmøre
Fra Romsdalseggen og Trollveggen til Raumabanen og Nasjonal turistveg Geiranger-Trollstigen – rundt Åndalsnes finner du flere… Read more
Åndalsnes
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

  Se våre beste tilbud

  Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.