Skip to main content

De beste vandreturene på Vestlandet

Vil du bestige ikoniske fjellformasjoner som Trolltunga og Preikestolen? Eller kanskje du vil nyte imponerende utsikter på litt mindre folkerike ruter? Få regioner har en så variert natur som Vestlandet. Her er noen av regionens beste fotturer.

Preikestolen, Romsdalseggen, Trolltunga og Kjerag er noen av de mest populære turene i Fjord Norge, og alle byr på litt av et eventyr! De tre siste er imidlertid kun for de tøffeste, og krever at du er i god form før du legger ut på turen. Heldigvis er det andre flotte turområder langs fjordene, i nasjonalparkene og ikke minst i noen av våre ville, vakre vandredaler, som er perfekt for deg som vil ta det litt mer med ro eller for familier med barn.

Vestlandet er enormt! Et godt tips kan derfor være å velge et område eller to du kan utforske. Det finnes dusinvis av fantastiske, korte, lange og akkurat passe stier for deg, og fordelen med å gå på litt ukjente veier, er jo at du slipper å gå i kø på gode dager. Nedenfor kan du lese om noen av de beste turene i hvert område av Fjord Norge, fra sør til nord.

Sørg på forhånd for å finne ut hvilke turveier som er egnet for ditt nivå. Les våre tips om sikkerhet i fjellet, og hvordan du forbereder deg på tureventyret! For mer utfordrende toppturer, spesielt utenfor sesong, anbefaler vi at du går sammen med en kvalifisert og kunnskapsrik guide.

Fantastiske fotturer på Vestlandet

Korte, lange, tøffe, enkle. Finn fotturen som passer for deg på Vestlandet.

Planlegg turen

For mer informasjon om hver tur, klikk på ikonene på kartet.

Fjord Norge tilbyr også …

Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Start planleggingen i dag!

Bli inspirert

Vi har samlet noen artikler vi tror du også vil like.

Sider du nylig har besøkt