Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
Campaign
Partner
Ad
Ad

Kultur, havørn, holmer og skjær

Smøla ligger i havgapet med båt-og fergeforbindelse til byene Kristiansund og Trondheim. Det er hovedøya og de tusenvis av småøyer, holmer og skjær som bygger et særpreg du ikke finner maken til – i hele verden.

Smøla byr på vaskeekte fiskeværsferie i et spennende og annerledes landskap. Her er et ekte og levende kystkultursamfunn hvor folket fortsatt holder tradisjonene levende. Mer enn 5.800 øyer, holmer og skjær omgir Smøla og gir spennende områder for fiske og kajakkturer. Store deler av øya fikk i 2009 vernestatu. 

I det livlige fiskeværet Veiholmen er det fortsatt folk å finne bak gardinene i husrekkene. I dag er det rundt 300 fastboende som livnærer seg av fiske og turisme på holmen, eller "skjæret" som de innfødte sier. 
Værharde Veiholmen: Her ruster selv tannreguleringen

Veiholmen på Smøla
Havørn på Smøla
Havørn.
Photo: Foto: Wigdis Wollan
Smøla
Smøla.
Photo: Oddgeir Visnes

Aktiviteter og attraksjoner

Smøla er et fantastisk sted for en aktiv ferie. Enten du vil dra på safari, fotografere, oppleve de spennende fiskeværene, havfiske eller leie kajakk.

Smøla er et eldorado for havfiske og her er mange overnattingssteder som tilbyr fisketurer, guide og båtutleie. Å padle kajakk er annen måte å oppleve skjærgården på. Smøla er også kjent for sin store bestand havørn, og Smøla Naturopplevelser arrangerer fotosafari ut til den mektige fuglen. 

Hele sommeren gjennom har Smøla et tettpakket kulturtilbud, med Gurisenteret og det utendørs spelet "Fru Guri av Edøy" i spissen. Her får du oppleve en gripende historie om sterke kvinneskikkelser som flettes sammen med tro, kjærlighet, tragedie og lykke i en forestilling som vil være med deg lenge.

 

Topp 4 aktiviteter på Smøla

Fulg, fisk, kajakk og kultur. Smøla byr på et bredt utvalg av aktiviteter for deg som er ute etter en ferie full av opplevelser. 

 


Overnatting på Smøla

Det er ingen grunn til å vente, start planleggingen i dag. 


Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad