Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
The painting “Bridal Procession on the Hardangerfjord” at the National Gallery in Oslo, one of Norway’s top art museums
“Bridal Procession on the Hardangerfjord”, Hans Gude and Adolph Tidemand.
Photo: Nasjonalmuseet / Børre Høstland / CC-BY-NC

Bli med kunsthistoriker Audun Eckhoff på omvisning i noen av landets beste kunstmuseer.

  Helt siden vikingtiden har Norge gitt verden kunst og arkitektur, fra stavkirker til Edvard Munchs ekspresjonistiske malerier. I dag finner du kunstmuseer over hele landet.

  Audun Eckhoff er en av Norges fremste kunsthistorikere og var direktør for Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design i åtte år. Tidligere har han vært direktør for Bergen Kunstmuseum og konservator ved Museet for samtidskunst i Oslo. Her forteller han om 17 av Norges beste museer for tradisjonell og nåtidig kunst.

 • Norges største kunstsamling

 • Nasjonalmuseet
  Adresse: Brynjulf Bulls plass 3, Oslo

  Norges største offentlige samling av malerier, tegninger og skulpturer befinner seg fra 2021 på Nasjonalmuseet. Her vil du kunne se nasjonal og utenlandsk kunst fra antikken og frem til 1950. Museet vil vise både en fast og skiftende utstillinger. Blant høydepunktene er flere av Edvard Munchs mest kjente verker, som «Skrik» og «Madonna», Tidemand og Gudes «Brudeferd i Hardanger» og Harald Sohlbergs «Vinternatt i Rondane». Av utenlandske kunstnere er Pablo Picasso, Claude Monet, Pierre-Auguste Renoir, Edgar Degas og Edouard Manet representert i museet.

 • Ideen som grunnlag for all arkitektur

 • Nasjonalmuseet – Arkitektur
  Adresse: Bankplassen 3, Oslo

  Har du en forkjærlighet for arkitektur, kan du fordype deg i samtidsarkitektur og historiske temaer på Nasjonalmuseet – Arkitektur. Museets faste samtidsutstilling setter søkelys på ideer som kjernen i all arkitektur, og her presenteres det materiale fra sentrale arkitekter som Christian Heinrich Grosch, Bjercke og Eliassen, Sverre Fehn, Arne Korsmo, Steven Holl og Snøhetta. I museumsbutikken kan du få kjøpt gaveartikler og bøker om arkitektur, landskapsarkitektur og interiørdesign. Har du lyst på en matbit, kan du nyte sesongens råvarer i arkitektoniske omgivelser i Grosch Bistro. Eller du kan ta deg en øl og noe å spise på en av kafeene og restaurantene på Bankplassen, midt blant arkitektur fra 1800- og 1900-tallet.

 • Tidlig ekspresjonisme på østkanten

 • Munchmuseet
  Adresse: Tøyengata 53, Oslo

  Munchmuseet inneholder verdens største samling av Edvard Munchs etterlatte arbeider, som han testamenterte til Oslo kommune. Her kan du blant annet se kunstnerens tegninger og grafiske arbeider og de verdensberømte maleriene «Skrik», «Madonna», «Vampyr» og «Angst». Museet har også skiftende utstillinger med andre kunstnere, fra Munchs tidsepoke og frem til i dag. Etter besøket kan du ta med deg en kaffe fra Stockfleths og nyte den utendørs i Tøyenparken eller Botanisk Hage som ligger like ved.

 • Moderne kunst omgitt av glass, stål og tre

 • Astrup Fearnley Museet
  Adresse: Strandpromenaden 2, Oslo

  Astrup Fearnley Museet ligger på Tjuvholmen i en bygning tegnet av den verdenskjente italienske arkitekten Renzo Piano. Astrup Fearnley er et privat samtidskunstmuseum og en av Oslos viktigste kunstinstitusjoner. Her kan du se skiftende utstillinger med norsk, europeisk og amerikansk samtidskunst samt en stor samling av norsk og utenlandsk kunst fra 1960-tallet til i dag. Blant høydepunktene i museets faste samling er Anselm Kiefers «Zweistromland», en monumentalskulptur som er formet som en gedigen bokhylle i bly, glass og andre materialer. Utenfor museet finner du en flott skulpturpark og en barnevennlig strand. Både museumsbutikken og Vingen bar er også vel verdt et besøk.

 • Modernisme ved Oslofjorden

 • Henie Onstad Kunstsenter
  Adresse: Sonja Henies vei 31, Høvikodden

  Henie Onstad Kunstsenter ligger på Høvikodden utenfor Oslo og ble grunnlagt av kunstløper Sonja Henie og hennes ektemann, skipsrederen og kunstsamleren Niels Onstad, i 1968. Museet presenterer flere skiftende utstillinger med norsk og internasjonal modernisme og samtidskunst i året , og det tilbyr et bredt musikk- og aktivitetsprogram. Du kan også se faste utstillinger, deriblant collager og landskapsmalerier av den tyske Dada-kunstneren Kurt Schwitters. Museet har en flott beliggenhet midt i en enorm skulpturpark ved Oslofjorden. Etter en lang dag med kunst kan det kanskje passe med en svømmetur i fjorden, etterfulgt av en bedre middag på Bølgen & Moi.

 • Kunst i OL-byen

 • Lillehammer Kunstmuseum
  Adresse: Stortorget 2, Lillehammer

  Lillehammer Kunstmuseum ligger i en bygning som opprinnelig ble tegnet av arkitekt Erling Viksjø i 1963. Bygningen er senere blitt modernisert med et tilbygg av Snøhetta i 1994 og Bård Breiviks nye fasade i 2016. Museets faste samling består av norsk billedkunst fra 1800-tallet til i dag. En egen del er viet Jakob Weidemann, som var sentral for utviklingen av abstrakt kunst i Norge på 1960-tallet. Museets skiftende utstillinger viser lokale kunstnere og andre betydningsfulle norske og utenlandske kunstnere. I Kunsthagen kan du slappe av i solen med en god bok eller ha en hyggelig piknik.

 • Åtte kilometer med Munch, Kittelsen og Krohg

 • Blaafarveværket og Koboltgruvene
  and the Cobalt Mines​
  Adresse: Koboltveien 11, Åmot

  Det kongelige Modumske Blaafarveværk ble opprettet i 1773 for å utvinne kobolt fra gruvene på Modum. Kobolten skulle brukes til fremstilling av koboltblå farge til verdens porselens- og glassindustri. I dag er Blaafarveværket et åtte kilometer langt museum med kunst, kultur og natur, hvor du kan se skiftende utstillinger av norske kunstnere som Edvard Munch, Harriet Backer, Christian Krohg og Kjell Nupen. Blaafarveværet har Norges største samling av Theodor Kittelsens tolkninger av natur og trollskap som presenteres i form av utskårne møbler, oljemalerier, akvareller og tegninger. I tillegg finner du Ida Lorentzen-museet på Nyfossum, hvor pastellene hennes preger veggene i den tidligere direktørboligen. Blaafarveværket kan også by på opplevelser under bakken i Koboltguvene og utendørs på Barnas Bondegård.

 • Kunst, håndverk og historiske bygninger

 • Drammens Museum
  Adresse: Konnerudgata 7, Drammen

  Drammens Museum forvalter et bredt kulturhistorisk materiale av gjenstander, bygninger og billedkunst fra eldre og nyere tid. De faste samlingene inneholder Nøstetangenglass, barokksølv, 1700-talls drammensfajanse, bymøbler, tekstiler, interiører, kirkekunst og folkekunst samt museets faste kunst- og designsamling. I museumsparken kan du besøke en villa fra slutten av 1700-tallet, i tillegg til flere tømmerbygninger fra Hallingdal og den nye utstillingsbygningen Lychepaviljongen. Her kan du se skiftende utstillinger av kunst og håndverk samt en fast utstilling med norske malere.

 • Fotografiets historie

 • Preus museum
  Adresse: Kommandørkaptein Klincks vei 7, Karljohansvern, Horten

  Preus museum på Karljohansvern i Horten er et must for foto- og historieinteresserte. Museumsbygningen, innredet av arkitekt Sverre Fehn, inneholder en stor samling av fotografier, fotoutstyr og fotobøker. Museets faste samling viser den tekniske utviklingen fra camera obscura til nåtidens mobilkamera, og tilsvarende utvikling av selve bildet. Kjente postmodernistiske fotografer som Thomas Struth og Cindy Sherman er en del av samlingen. Du kan også se de mindre samlingene som består av fotografier av norsk ytelse og prosesskunst og motefotografi fra 1950 til i dag. Sentrale norske fotografer som Anders Beer Wilse, Elisabeth Meyer, Morten Krogvold, Tom Sandberg og Dag Alveng er også representert med noen av sine mest betydningsfulle arbeider.

 • Fra Andy Warhol til Edvard Munch

 • Haugar Vestfold Kunstmuseum
  Adresse: Gråbrødregaten 17, Tønsberg

  Haugar Kunstmuseum ligger på en høyde midt i Tønsberg sentrum, i lokalene til den tidligere sjømannsskolen. Den flotte murbygningen fra tidlig på 1900-tallet er designet av arkitektene Bjerke og Eliassen og utsmykket med mennesker som sjømenn kan forvente å møte på sine reiser. Museets samling inneholder popkunstneren Andy Warhols serie på 15 malerier med motiver hentet fra Edvard Munchs mest kjente grafiske trykk, i tillegg til kunstverk av Peder Balke, Anna-Eva Bergman, Odd Nerdrum, Bjarne Melgaard og flere av Kjartan Slettemarks berømte «Nixon Visions».

 • Kunst på Sørlandet

 • SKMU Sørlandets Kunstmuseum
  Adresse: Skippergata 24B, Kristiansand

  Sørlandets Kunstmuseum i Kristiansand viser en rekke store norske kunstnere fra 1800-tallet, som Johan Christian Dahl, Frits Thaulow, Christian Krohg, Oda Krohg og Edvard Munch. Museet viser også mange kunstnere fra det 20. århundre, noen med en spesiell tilknytning til regionen, blant andre Leonard Rickhard og Kjell Nupen. Samlingen viser både scener fra Sør-Norge og tekstiler og håndverksbasert kunst av lokale kunstnere. Etter besøket bør du stikke innom museumskafeen, som hevder å ha den beste kaffen i byen.

 • Et kulturelt MUST

 • Stavanger Kunstmuseum
  Adresse: Henrik Ibsensgate 55, Stavanger

  Stavanger Kunstmuseum viser arbeider som spenner fra malerier fra 1800-tallet til samtidskunst. Samlingen inneholder mer enn 70 av Lars Hertervigs landskapsmalerier, i tillegg til arbeider av andre kjente norske kunstnere. Museet, som er en del av Museum Stavanger (MUST), har også en stor samling norsk kunst fra mellomkrigstiden og inneholder arbeider og arkivmateriale av blant annet Arne Ekeland, Reidar Aulie og Alexander Schulz. I tillegg huser museet Jan Groths samling av norsk og utenlandsk kunst fra 1960-tallet til i dag.

 • Jugendstilbyen på utstilling

 • Jugendstilsenteret & Kunstmuseet KUBE
  Adresse: Apotekergata 16, Ålesund

  Kunstmuseet KUBE i Ålesund dokumenterer og formidler alt fra kunst og arkitektur til design og kunsthåndverk. Museet ligger i en gammel bankbygning fra 1906 og er tilknyttet Jugendstilsenteret. Senterets faste samling består av vakre gjenstander og art noveau-interiør som gjenspeiler stilen i Europa, Norge og Ålesund rundt 1900.

 • Kunst og musikk i Bergen

 • KODE Kunstmuseum i Bergen
  ​Adresse: Rasmus Meyers allé 3, 7 og 9, Bergen

  I fire forskjellige bygninger i Bergen ligger det største kunstmuseet utenfor Oslo. KODE er faktisk et av Skandinavias største museer for kunst, håndverk, design og musikk og består av kunstmuseer og komponisthjem, samtidskunst, historiske gjenstander, konserter og parkområder. Rasmus Meyer-samlingen viser mange av Edvard Munchs arbeider, blant annet «Aften på Karl Johan» og «Kvinne i tre stadier». I tillegg til norsk kunst viser museet verk av Paul Klee, Pablo Picasso og mange andre av det 20. århundre mest kjente kunstnere. Ole Bull Museum Lysøen, Harald Sæverud Museum Siljustøl og Edvard Grieg Museum Troldhaugen er en del av KODE, og i disse komponisthjemmene arrangeres det mer enn 400 konserter årlig.

 • Visuell kunst utfordres

 • Trondheim Kunstmuseum
  ​Adresse: Bispegata 7B og Treerys gate 9, Trondheim

  Med over 4 000 kunstverk har Trondheim Kunstmuseum landets tredje største offentlige samling av norsk kunst etter 1850. Museet viser også skiftende utstillinger som dekker fortid, nær fortid og nåtid og fokuserer på et bredt spekter av arrangementer hvor visuell kunst utfordres og berikes av musikk, litteratur, omvisninger og forestillinger. I tillegg presenterer museet verker av kunstnerne Håkon Bleken og Inger Sitter i bygningen Gråmølna, museets arena for samtidskunst.

 • Skatter fra Europa og Japan

 • Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum
  ​Adresse: Munkegata 3–7, Trondheim

  I Trondheim ligger også Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, et nasjonalt museum for dekorativ kunst og design som viser møbler, sølv, glass, tekstiler og keramikk fra 1400-tallet til i dag. Museet er det eneste i Norge med en fast utstilling av japansk kunsthåndverk og tekstiler. Med et spesialdesignet interiør signert den belgiske arkitekten Henry van de Velde og den danske arkitekten Finn Juhl, er første etasje i Nordenfjeldske en blanding av jugendstil og skandinavisk design. Hannah Ryggens politiske billedvever, en samurairustning fra Edo-perioden og vakre japanske netsuker, i tillegg til en omfattende jugendstilsamling, er blant tusenvis av skatter du kan se i museet.

 • Kunstpause i Nord-Norge

 • Nordnorsk Kunstmuseum
  Adresse: Sjøgata 1, Tromsø

  I Tromsø kan du utforske kunst og håndverk med tilknytning til Nord-Norge fra 1800-tallet til i dag. Nordnorsk Kunstmuseums faste samling består av malerier, skulpturer, tegninger, fotografier, videoer, tekstiler og kunsthåndverk. Utvalgte verker fra samlingen vises i museets andre og tredje etasje, alt fra romantikk til nåtid, av kunstnere som Peder Balke, Adelsteen Normann, samiske John Savio, Anna-Eva Bergman, Olav Christopher Jenssen og David Hockney.

Planlegg ditt neste museumsbesøk
Internasjonal samtidskunst i et vakkert landemerke på Tjuvholmen Read more
Astrup Fearnley Museet
På Haugar kunstmuseum midt i Tønsberg sentrum kan du oppleve stor kunst i de faste og midlertidige aktuelle utstillingene som settes opp. Blant annet… Read more
Haugar Kunstmuseum
Henie Onstad er en ledende arena for nasjonal og internasjonal billedkunst, med et bredt utstillings-, musikk- og aktivitetsprogram, og en sentral… Read more
Henie Onstad Kunstsenter
Jugendstilsenteret og KUBE er eit kunstmuseum som ligg i hjartet av Ålesund sentrum, som har originalt jugendstilinteriør, skiftande… Read more
Jugendstilsenteret og KUBE
Omfattende samling av kunst og design i fire bygg. Opplev mesterverk av Edvard Munch, Nikolai Astrup, Pablo Picasso, Paul Klee og J. C. Dahl. Read more
KODE – Kunstmuseer og Komponisthjem
Lillehammer Kunstmuseum er regnet for å være et av landets mest betydelige kunstmuseer og ligger midt i Lillehammer sentrum. Museet har en… Read more
Lillehammer Kunstmuseum
Opplev Edvard Munchs kunsterskap og liv på en helt ny måte. Read more
MUNCH
Nasjonalgalleriet er nå en del av Nasjonalmuseet. Read more
Nasjonalgalleriet
Norges største arkitektursamling og består av mer enn 300 000 artefakter datert fra 1830-årene til i dag. Museet… Read more
Nasjonalmuseet - Arkitektur
Det eneste museet i Norge med en fast utstilling av japansk kunsthåndverk og tekstiler. Read more
Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum
Nordnorsk Kunstmuseum skaper rom for ideer. Read more
Nordnorsk Kunstmuseum
Museet byr på opplevelser innenfor hele fotografiets bredde: fra de tidligste tekniske og vitenskapelige eksperimenter til dagens fotografiske… Read more
Preus museum
SKMU Sørlandets Kunstmuseum i Kristiansand er det regionale kunstmuseet for Agder. Read more
Sørlandets Kunstmuseum SKMU
Stavanger Kunstmuseum er en knutepunktsinstitusjon og viser skiftende utstillinger i tillegg til utvalg fra Den faste samling, Samling Halvdan Hafsten… Read more
Stavanger kunstmuseum
I Oslo
Opplev både gammel og moderne kunst på Nordens største kunstmuseum Read more
Nasjonalmuseet
Internasjonal samtidskunst i et vakkert landemerke på Tjuvholmen Read more
Astrup Fearnley Museet
Henie Onstad er en ledende arena for nasjonal og internasjonal billedkunst, med et bredt utstillings-, musikk- og aktivitetsprogram, og en sentral… Read more
Henie Onstad Kunstsenter
Opplev Edvard Munchs kunsterskap og liv på en helt ny måte. Read more
MUNCH
Norges største arkitektursamling og består av mer enn 300 000 artefakter datert fra 1830-årene til i dag. Museet… Read more
Nasjonalmuseet - Arkitektur
På Østlandet
På Haugar kunstmuseum midt i Tønsberg sentrum kan du oppleve stor kunst i de faste og midlertidige aktuelle utstillingene som settes opp. Blant annet… Read more
Haugar Kunstmuseum
Lillehammer Kunstmuseum er regnet for å være et av landets mest betydelige kunstmuseer og ligger midt i Lillehammer sentrum. Museet har en… Read more
Lillehammer Kunstmuseum
Museet byr på opplevelser innenfor hele fotografiets bredde: fra de tidligste tekniske og vitenskapelige eksperimenter til dagens fotografiske… Read more
Preus museum
på Sørlandet
SKMU Sørlandets Kunstmuseum i Kristiansand er det regionale kunstmuseet for Agder. Read more
Sørlandets Kunstmuseum SKMU
På Vestlandet
Stavanger Kunstmuseum er en knutepunktsinstitusjon og viser skiftende utstillinger i tillegg til utvalg fra Den faste samling, Samling Halvdan Hafsten… Read more
Stavanger kunstmuseum
Omfattende samling av kunst og design i fire bygg. Opplev mesterverk av Edvard Munch, Nikolai Astrup, Pablo Picasso, Paul Klee og J. C. Dahl. Read more
KODE – Kunstmuseer og Komponisthjem
Jugendstilsenteret og KUBE er eit kunstmuseum som ligg i hjartet av Ålesund sentrum, som har originalt jugendstilinteriør, skiftande… Read more
Jugendstilsenteret og KUBE
I Trøndelag
Det eneste museet i Norge med en fast utstilling av japansk kunsthåndverk og tekstiler. Read more
Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum
i Nord-Norge
Nordnorsk Kunstmuseum skaper rom for ideer. Read more
Nordnorsk Kunstmuseum
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

  Søk etter store opplevelser

  Oppsøk kunst- og kulturopplevelser for å tilføre reisen ekstra mening og innhold.

  ×
  • Filters
   Filter Your Search
   TripAdvisor Symbol
   • Show More
   • No available filters
   • Show More
   • No available filters
   Clear Filters
  • View
  • Sort By
  Filter Your Search
  TripAdvisor Symbol
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Clear Filters
  Back To Top

  Les også

  Se våre beste tilbud

  Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

  Your Recently Viewed Pages

  Tilbake til toppen