Skip to main content

Kunst fremkaller følelser. Begeistring. Lykke. Sinne. Avsky.

Du kan føle deg så inkludert. Så fremmedgjort. Kunst kan åpne deg, eller få deg til å trekke deg tilbake. Du kan se deg selv i de rareste objekter. Et ukjent ansikt. En fugl. En tom stol. Den skinnende solen ...

Se hvilket kunstverk som rørte Tani, som nesten aldri hadde besøkt et kunstgalleri før:

Kunst kan ha helbredende krefter. Det kan gi deg trøst. Inspirasjon. Energi! Eller, et helt nytt perspektiv. Noen ganger kan kunst også gi et pusterom når ting er tøft ...

Se hvilket kunstverk som rørte Henrik, som lider av angst:

Kunst kan utvide horisonten din. Få deg til å tenke annerledes. Få deg til å reflektere. Assosiere.

Kunst kan forandre måten du ser på utfordringene i samfunnet. Den kan gi deg et nytt perspektiv på livet, også de mindre hyggelige delene av det. Liv. Død. Håp. Forfall.

Se hvilket kunstverk som rørte Veronica, en pensjonert kvinne som trengte nye impulser:

Kunst – et pusterom

Verden kan noen ganger være overveldende. Det er alltid noe som skriker etter oppmerksomheten vår. Kunst gir oss en stille og unik plass, hvor vi kan dykke ned i en verden av tanker og følelser.

Men man må også gi av seg selv for å oppleve det.

Noen kunstverk treffer deg umiddelbart. Andre passerer du uten å ofre det en tanke, i hvert fall hvis ikke legger tid og krefter i å prøve å tolke det. Still åpne spørsmål. Svarene kan overraske deg.

Kom tettere på kunsten

Ta deg tid til å virkelig se. Fargene, stemningen, motivet – eller kanskje du legger merke til noe annet? Reflekter over det.

Vil du lære hvordan du kan komme tettere på kunsten og kanskje få en mer spennende kunstopplevelse? 

Her er 4 forskjellige metoder som kan hjelpe, ifølge norske forskere som ble intervjuet av Forskning.no.

Norge – en kunstdestinasjon i verdensklasse

Flere nye kunstmuseer har åpnet i Oslo. Opplev kunst av Edvard Munch som aldri før i nye MUNCH, et av verdens største museer dedikert til en enkelt kunstner. Det nye Nasjonalmuseet ligger like ved, og er den største av sitt slag i Norden. Dermed er Oslo er i ferd med å bli en kunstdestinasjon i verdensklasse for sofistikerte kunstelskere.

Her er noen av de fantastiske kunstopplevelsene  Oslo byr på:

Få med deg flere spektakulære museer, galleri, skulpturparker og imponerende gatekunst både i og rett utenfor Oslo, og ikke minst i resten av landet.

Norge: Der vakker natur og kunst møtes

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt