Skip to main content

OPPSKRIFT:
Dumplings
med skreikjake

Visste du at torskekjake er noe av det møreste kjøttet på fisken?

Kjake er det perfekte fyll i smakfulle skrei-dumplings med fiskesuppeconsommé, en oppskrift signert Siriyaporn 'Mymint' Rithisirikrerg, en av Norges mest talentfulle unge kokker!

Mymints guide til smaken av Lofoten

Ingredienser

Dumpling-deig

(kan også kjøpes ferdiglaget)

150 g hvetemel

75 ml vann

1/4 ts salt

Fyll

150 g torskekjake (eller annet hvitt fiskekjøtt)

1 ss smør

Skall fra 1 sitron

1/2 ts salt

1 ts sitronsaft

60 g sellerirot


Fiskeconsommé

1 liter fiskekraft

10 g tørket tang/tare (valgfritt)

Salt

Kilde: Siriyaporn 'Mymint' Rithisirikrerg

Slik gjør du:

Dumplings

  1. Bland ingrediensene i omtrent 30 sekunder
  2. La deigen hvile i 5-10 min
  3. Rull ut deigen og del den opp i stykker på ønsket størrelse med pepperkakeform eller glass

Fyll

  1. Stek kjakene/fisken i smør, i omtrent 1 min på hver side
  2. Skrell selleriroten og kutt den i små biter
  3. Ha selleriroten i stekepannen og stek videre i omtrent 2 min
  4. Smaksett med sitronskall, salt og sitronsaft
  5. Legg fyllet på dumplingdeigen og form dumplingen til ønsket form
  6. Kok dumplingen i saltet vann i omtrent 3-4 min

Consommé

  1. Koke fiskekraften i en gryte
  2. Ha i tørket tang og la det trekke på lav varme i omtrent 10-15 min (valgfritt)
  3. Sil ut tangen og smak til med salt
  4. Server dumplings og consommé med frisk persille, gressløk, vårløk og urteolje

Vel bekomme!

Fra midten av februar til april kommer skreien til Lofoten, Vesterålen og resten av kysten av Norge-Norge for å yngle, noe som markerer starten på en av verdens viktigste sesongbaserte fiskeperioder.

Bli med på fisketur og fang din egen middagsmat!

Les mer om skrei

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt