Skip to main content

Ingredienser

Dumpling-deig

(kan også kjøpes ferdiglaget)

150 g hvetemel

75 ml vann

1/4 ts salt

Fyll

150 g torskekjake (eller annet hvitt fiskekjøtt)

1 ss smør

Skall fra 1 sitron

1/2 ts salt

1 ts sitronsaft

60 g sellerirot


Fiskeconsommé

1 liter fiskekraft

10 g tørket tang/tare (valgfritt)

Salt

Kilde: Siriyaporn 'Mymint' Rithisirikrerg

Slik gjør du:

Dumplings

  1. Bland ingrediensene i omtrent 30 sekunder
  2. La deigen hvile i 5-10 min
  3. Rull ut deigen og del den opp i stykker på ønsket størrelse med pepperkakeform eller glass

Fyll

  1. Stek kjakene/fisken i smør, i omtrent 1 min på hver side
  2. Skrell selleriroten og kutt den i små biter
  3. Ha selleriroten i stekepannen og stek videre i omtrent 2 min
  4. Smaksett med sitronskall, salt og sitronsaft
  5. Legg fyllet på dumplingdeigen og form dumplingen til ønsket form
  6. Kok dumplingen i saltet vann i omtrent 3-4 min

Consommé

  1. Koke fiskekraften i en gryte
  2. Ha i tørket tang og la det trekke på lav varme i omtrent 10-15 min (valgfritt)
  3. Sil ut tangen og smak til med salt
  4. Server dumplings og consommé med frisk persille, gressløk, vårløk og urteolje

Vel bekomme!

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt