Skip to main content

Proff sportsfisker, fritidsfisker eller nybegynner? Finn de beste stedene i Norge å fiske, og hvor du kan leie båt og utstyr. En fiskeguide kan lære deg å perfeksjonere teknikken.

Norges lange kystlinje tilsvarer en strekning to og en halv gang rundt ekvator og byr på noen av verdens beste fiskemuligheter, enten du vil prøve deg på havfiske eller litt roligere kystfiske. Kanskje du skal legge neste ferie til et idyllisk fiskevær? Det finnes hundrevis av overnattingssteder i Norges som har spesialisert deg på fiske, der du kan leie robuste båter og utstyr, om du ikke har ditt eget. Mange steder tilbys det også fisketurer med guide, om du vil ha eksperttipsene til hvor fisken står! 

Det er også mange muligheter til å bli med på litt større fiskebåter på dagstur ut på sjøen på Vestlandet og i Nord-Norge, og her er ingen tidligere fiskeerfaring nødvendig. 

Du kan også prøve lykken i flere tusen elver, innsjøer og dammer landet rundt, der laks, ørret, abbor og gjedde er populær fangst, i tillegg til sik og røye. Eller kanskje det er i år du skal lære deg fluefiske? Ellers venter brusende lakseelver på nye rekorder. Bare husk å kjøpe fiskekort! 

For et skikkelig fiskeeventyr, bør du sette kursen mot Trøndelag og Nord-Norge. Kanskje oppleve skreieventyret mellom februar og april, når sjøen koker av skrei? Eller dra på kveitefangst eller kongekrabbefangst i Finnmark, for skikkelige skrytebilder?

Det er også noe helt eget å dra til sjøs midt på lyse natten om sommeren, mens midnattssola fremdeles ligger og dupper i horisonten. 

Isfisking er også en helt særegen opplevelse. Men pass på å kun fiske der isen er tykk og trygg, og ha med deg riktig sikkerhetsutstyr. 

Husk også at torskefiske er forbudt i Oslofjorden året rundt, og mellom 1. januar og 30. april i 14 definerte gyteområder for torsk fra Lindesnes til svenskegrensa.

Finn gode tips til fisketuren din under. Skitt fiske!

Ha alltid sjøvettreglene i tankene når du er på sjøen:

  1. Tenk sikkerhet. Kunnskap og planlegging reduserer risikoen og øker trivselen.
  2. Ta med nødvendig utstyr. Utstyret må holdes i orden og være lett tilgjengelig.
  3. Respekter vær og farvann. Båten må bare benyttes under egnede forhold.
  4. Følg Sjøveisreglene. Bestemmelsene om vikeplikt, hastighet og lanterneføring må overholdes.
  5. Bruk redningsvest eller flyteplagg. Det er påbudt med godkjent flyteutstyr til alle om bord.
  6. Vær uthvilt og edru. Promillegrensen er 0,8 når du fører båt.
  7. Vis hensyn. Sikkerhet, miljø og trivsel er et felles ansvar.

Sikkerhet på sjøen

Planlegg fisketuren din her

Søk og velg blant en mengde fiskerelaterte aktiviteter og tilbud.

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt