Skip to main content

Lefseruller

Med lammerull og rødbetsalat

Ingredienser: 

6 skiver lammerull

ca. 4 ss rødbetsalat

2 stk. lefse


Andre deilige smakskombinasjoner:

Prøv for eksempel lefserull med sylte eller fenalår, lefse med sild og poteter, eller hva med myk kremost og ditt favorittsyltetøy?

Kilde: Matprat.no

Slik gjør du:

1. Fordel rødbetsalat på lefsene og legg på skiver av lammerull.

2. Rull lefsene tett sammen og legg dem på et fat med kanten ned.

3. Skjær vekk endene av lefserullene og del hver rull i to eller tre "kubber" på skrå.

4. Bruk gjerne tannpirkere til å holde lefserullene sammen. Anrett på fat, og pynt med litt spirer eller annet grønt.

Potetlomper

(Denne oppskriften gir 12-14 lomper)

1 kg melen potet for eksempel Beate, Kerrs Pink eller mandelpotet

1 ts salt

1,5 dl hvetemel

1 dl siktet rugmel


Slik gjør du:

1. Kok poteter med skallet på. Skrell dem etter koking.

2. Mos potetene sammen med 1 ts salt.

3. Bland inn hvetemel og rugmel. Lompene blir harde med for mye mel.

4. Del opp i 12-14 emner, og kjevle dem ut til runde leiver, ca. 20 cm i diameter.

5. Stek lompene i tørr stekepanne eller på takke til de er lyse, men med brune flekker. Legg lompene oppå hverandre og dekk med et håndkle eller lignende slik at de holder seg myke og gode.

Vår norske kokebok

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt