Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

OPPSKRIFT:

Lefseruller av potetlomper

Rolled-up lefse .
Photo: Sara Johannessen / Matprat.no
Lefse rolls .
Photo: Matprat.no

En selvskreven rett på koldtbordet og når det serveres "norsk" tapas – nemlig lefseruller!

Rolled-up lefse .
Photo: Sara Johannessen / Matprat.no
Lefse rolls .
Photo: Matprat.no

Fyll dem med ditt favorittpålegg. En klassiker er lakserull – med deilig røkelaks og frisk kremost – nam!

Lefse rolls with smoked salmon .
Photo: Therese Elstad / Matprat.no
Lefse rolls with smoked salmon .
Photo: Therese Elstad / Matprat.no

Server gjerne lefse som wrap – med frisk salat eller sprøstekte grønnsaker.

Wrap with smoked salmon and goat cheese .
Photo: Tina Stafrèn/Visitnorway.com
Wrap with goat cheese and smoked salmon from Westerås restaurant .
Photo: Tina Stafrèn/Visitnorway.com

Lefser og potetlomper er helnorsk mat med lange tradisjoner.

Med kun fire ingredienser er det ganske enkelt å lage lompene selv, om du ikke får tak i ferske og gode i butikken!

Potatoe lefse .
Photo: Sara Johannessen / Matprat.no
Flat potato cakes .
Photo: Matprat.no

Lefseruller

Med lammerull og rødbetsalat

Ingredienser: 

6 skiver lammerull

ca. 4 ss rødbetsalat

2 stk. lefse

 

Andre deilige smakskombinasjoner:

Prøv for eksempel lefserull med sylte eller fenalår, lefse med sild og poteter, eller hva med myk kremost og ditt favorittsyltetøy?

Kilde: Matprat.no

Slik gjør du:

1. Fordel rødbetsalat på lefsene og legg på skiver av lammerull.

2. Rull lefsene tett sammen og legg dem på et fat med kanten ned.

3. Skjær vekk endene av lefserullene og del hver rull i to eller tre "kubber" på skrå.

4. Bruk gjerne tannpirkere til å holde lefserullene sammen. Anrett på fat, og pynt med litt spirer eller annet grønt.


Vil du prøve å lage hjemmelagde potetlomper også? Prøv denne oppskriften:

Du kan selvfølgelig også servere potetlomper og lefser med søtt fyll – perfekt til dessert når du har gjester eller vil kose deg litt ekstra!

Brown Cheese lefse .
Photo: Heidal Ysteri
Brown Cheese lefse .
Photo: Heidal Ysteri

Lefse: trendy tradisjonsbakst

Bli kjent med norske lefsetradisjoner og de ulike variantene som finnes, fra Vestlandslefse til kling og møsbrømlefse.

Flere oppskrifter

Lag vafler, kjøttkaker og andre deilige retter.

En smak av Norge

Bli inspirert til hvor du bør reise og hva du bør smake.

Se våre beste tilbud

Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen