Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Oslo
Pur Norsk.
Photo: CH - visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Tenk globalt, handle lokalt

En ny bølge av norsk mote og design har gjort det mye mer attraktivt å handle norske varer.

Nordmenns forhold til shopping har endret seg voldsomt de siste tiårene. På den ene siden har velstandsøkningen ført til at mange har fått mer penger, og det er neppe tilfeldig at det for eksempel har dukket opp en rekke nye luksusmotebutikker i sentrum av Oslo.

På den annen side har fokuset på miljøvern og klima gjort at flertallet av oss er mer bevisste på hva man kjøper. Lokale varer, som står for lite utslipp og er laget av miljøvennlige, naturbaserte materialer, har fått vind i seilene.

Og det er godt nytt for norsk mote og design. Grünerløkka i Oslo har for eksempel en rekke småbutikker, ofte knyttet til lokale produsenter, som står i kontrast til kjøpesentrene og kjedebutikkene i de mer typiske shoppingstrøkene. Tilsvarende spennende shoppingstrøk finnes i flere norske byer.

Også utenfor Oslo er det en rekke eksempler på lokale merkevarer som har fått internasjonale gjennombrudd. Moods of Norway har for eksempel satt Stryn på motekartet, mens pledd fra Røros Tweed gjerne forbindes med høy kvalitet og spennende design.

For ikke å snakke om mat, der nye lokale varer og nisjeprodukter gjør det gøy å oppsøke markeder og lokale småbutikker for å utforske spennende smaker.

Så tenk på det neste gang du reiser til en norsk by for å shoppe - sjekk gjerne ut hva som finnes av lokale produkter og spesialiteter. Det er gjerne miljøvennlig og gir mer spennende shoppingopplevelser.

Topp 23: En lokalkjents Oslo

Start shoppingopplevelsen her

Søk etter spennende butikker der du skal.

×

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad