Skip to main content

Shopping

Nordmenns forhold til shopping har endret seg voldsomt de siste tiårene. På den ene siden har velstandsøkningen ført til at mange har fått mer penger, og det er neppe tilfeldig at det for eksempel har dukket opp en rekke nye luksusmotebutikker i sentrum av Oslo.

På den annen side har fokuset på miljøvern og klima gjort at flertallet av oss er mer bevisste på hva man kjøper. Lokale varer, som står for lite utslipp og er laget av miljøvennlige, naturbaserte materialer, har fått vind i seilene.

Og det er godt nytt for norsk mote og design. Grünerløkka i Oslo har for eksempel en rekke småbutikker, ofte knyttet til lokale produsenter, som står i kontrast til kjøpesentrene og kjedebutikkene i de mer typiske shoppingstrøkene.

Tilsvarende spennende shoppingstrøk finnes i flere større norske byer.

Lokale varer og nisjeprodukter

Også utenfor Oslo er det en rekke eksempler på lokale merkevarer som har fått internasjonale gjennombrudd. Moods of Norway rakk å sette Stryn på motekartet, før selskapet ble oppløst i 2017, mens pledd fra Røros Tweed gjerne forbindes med høy kvalitet og spennende design.

For ikke å snakke om mat, der nye lokale varer og nisjeprodukter gjør det gøy å oppsøke markeder og lokale småbutikker for å utforske nye, gode smaker.

Så tenk på det neste gang du reiser til en norsk by for å shoppe – sjekk gjerne ut hva som finnes av lokale produkter og spesialiteter. Det er gjerne miljøvennlig og gir mer spennende shoppingopplevelser.

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Start shoppingopplevelsen her

Søk etter spennende butikker der du skal.

Les også

Sider du nylig har besøkt