VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Two barn mellom bodene på Julemarked Røros i Trøndelag
Tre smilende barn på Julemarked Røros i Trøndelag
Julemarked Røros.
Photo: Fredrik Bye
Julemarked Røros.
Photo: Fredrik Bye

Her er noen av Norges beste julemarkeder

Kjøp julegaver, spis deg mett på kortreist tradisjonsmat, og kom i ekte julestemning. Her er en oversikt over åtte av Norges beste julemarkeder.

Jula nærmer seg i samme hastighet som en flokk galopperende reinsdyr over nattehimmelen. Dermed begynner også de tradisjonelle julemarkedene å våkne til liv, med alt det medfører av julegavemuligheter, spennende mat og lun julestemning.

Finn de beste julereisemålene i Norge.

På grunn av koronasituasjonen er det fremdeles mye som er uavklart rundt årets julemarkeder og -arrangementer. Merk at endringer kan skje, og sjekk åpningstidene før du drar.

Her er noen av de beste julemarkedene du kan oppleve:

 • Jul i Vinterland, Spikersuppa i Oslo

  14. november–3. januar
  (stengt 24. desember)

 • Et av hovedstadens mest særegne julemarkeder strekker seg over en raus måned ved Spikersuppa på Karl Johan, bare et steinkast unna slottet. På grunn av smittesituasjonen blir Jul i vinterland i år betraktlig redusert, men du kan fremdels oppleve det populære pariserhjulet samt et knipppe kiosker og serveringssteder.

 • Julemarked på Hadeland Glassverk

  31. oktober–23. desember

  Hadeland Glassverk kan du enkelt kombinere julegaveshopping og førjulskos. Her venter ti butikker, fem spisesteder, et kunstgalleri og Norges største innendørs julemarked.

  Blås din egen julekule i Glasshytta, hils på store og små nisser, og kjør kanefart gjennom den julepyntede glassverkslandsbyen. Nytt av året er at julemarkedet har en innendørs skøytebane i Galleri 2.

 • Julemarked Røros

  3.–6. desember

 • Skal man komme i julestemning, er få steder mer egnet enn Røros, som var blant byene som inspirerte Disney-filmen Frost. Med sine velholdte gamle trehus, husflidbutikker og lune kafeer er Røros strengt tatt et sted hvor julestemningen setter inn allerede den første dagen den kritthvite snøen dekker bakken.

  Ekstra magisk blir det likevel når barn med roser i kinnene og lokalprodusert hjemmestrikk, glass, spekepølser, røkelaks og trearbeid fyller gatene under det som muligens kan kalles alle julemarkeders mor. Her kan du oppleve alt fra turer med hest og slede til nærkontakt med reinsdyr. For de minste blir det mulighet for å treffe selveste julenissen.

  To barn sitter på hver sin side av julenissen på Julemarked Røros i Trøndelag
  Julemarked Røros.
  Photo: Fredrik Bye
 • Norsk Folkemuseums julemarked i Oslo

  29. november–20. desember

 • Dette er ett av landets mest populære julemarkeder, og med god grunn. På Norsk Folkemuseum i Oslo kan man handle julegaver fra mer enn hundre boder og samtidig oppleve en historisk vandring gjennom julefeiringer som strekker seg både årtier og århundrer tilbake i tid.

  Hele museet dekoreres til jul i tråd med ulike skikker og tidsepoker, slik at man kan oppleve alt fra julaften i et rikt kjøpmannshjem fra 1769 til jul hos en familie på bygda fra 1959.

  Folk på Norsk Folkemuseums julemarked i Oslo på Østlandet
  Norsk Folkemuseum i Oslo.
  Photo: Oddbjørn Farkvam / Visitnorway.com
 • Julemarkedet i Trondheim

  4.–20. desember

 • julemarkedet i Trondheim møter du gårdsfolk og håndverkere som kan fortelle historien bak det de selger, uansett om du ser på en keramisk bolle i trebodene eller snuser på et spennende syltetøy i teltet som huser Bondens marked.

  Flere store lavvoer er spent opp som innendørsscene og kafé, der trubadurer underholder ved leirbålet, maten er kortreist, og barn kan oppleve en egen teaterforestilling. Og på Torvscenen spiller dyktige artister og band til inntekt for Frelsesarmeens veldedighetsarbeid.

 • Førjulseventyr i Henningsvær

  30. oktober–20. desember

 • Nord-Norge er mer enn midnattssol – ikke minst når julestemningen er rett rundt hjørnet. Og det finnes få steder i landet vårt som kan mobilisere høytidsfornemmelsen som et Henningsvær badet i nordlys.

  Flankert av høye fjell og dype fjorder kan du kjøpe lokalt glasshåndverk (eller få sjansen til å blåse ditt eget glass), fordype deg i regionale stoltheter som lofotkaviar, -postei eller -tran og låne en spark du kan suse gjennom de vinterlige gatene med.

  Henningsvær havn i Lofoten i Nord-Norge om vinteren
  Vinter i Henningsvær.
  Photo: Espen Mortensen / esmofoto.no / www.nordnorge.com/Vågan
 • Jul på Bærums Verk

  28. november–22. desember

 • Opplev god, gammeldags førjulsidyll på Bærums Verk, med duftende grantrær, hest og kjerre, julemusikk og juleforestillinger.

  Her kan du høre julehistorier på Verket 1814 og finne håndverk i de gamle arbeiderboligene. Det blir historiske vandringer, skulpturparkomvisninger og førjulsverksteder for de minste. De fire siste søndagene før jul kan du dessuten sikre deg kortreiste godsaker – til deg selv eller til å legge under juletreet – på Bondens marked.

 • Julemarked på Torvet, Kristiansand

  28. november–24. desember

  Fra slutten av november og fram til julaften er det julemarked på Øvre Torv i Kristiansand. Det store markedet er inspirert av julemarkeder i andre europeiske byer og består av mange koselige boder, fylt med alt fra lekkert håndverk til julegodt, gløgg og andre godsaker.

  Ta gjerne med deg skøytene, for rett ved siden av julemarkedet ligger kunstisbanen «Kompis».

  Julebakst og -godter på julemarkedet i Kristiansand på Sørlandet
  Julemarked på Torvet i Kristiansand.
  Photo: Elisabeth Høibo / Visit Kristiansand
Julemarkeder 2021

Datoene gjelder for julen 2020 og vil bli oppdaterte når datoene for 2021 foreligger:

14. november–3. januar
(stengt 24. desember)

Jul i Vinterland i Spikersuppa, Oslo

31. oktober–23. desember
Julemarked på Hadeland Glassverk

3.–6. desember
Julemarked Røros

29. november–20 desember
Norsk Folkemuseums julemarked, Oslo

4.–20. desember
Julemarkedet i Trondheim

30. oktober–20. desember
Førjulseventyr i Henningsvær, Lofoten

28. november–22. desember
Jul på Bærums Verk

28. november–24. desember
Julemarked på Torvet, Kristiansand

Mer inspirasjon til julefeiringen

Nå er det jul igjen! Les deg opp på alt fra hvor du bør dra i jula til hva du bør spise når du kommer dit.

Se våre beste tilbud

Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

Les også

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen