VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Bergen julemarked med pariserhjul og julelys i kveldsmørket
Bergen julemarked.
Photo: Bergen Reiselivslag / Robin Strand / visitBergen.com
Bergen julemarked med pariserhjul og julelys i kveldsmørket
Bergen julemarked.
Photo: Bergen Reiselivslag / Robin Strand / visitBergen.com

Norges beste julemarkeder

Finn julegavene for 2019, spis deg mett på tradisjonsrik mat og kom i ekte julestemning. Her er en oversikt over ti av Norges beste julemarkeder.

  Jula nærmer seg i samme hastighet som en flokk galopperende reinsdyr over nattehimmelen. Dermed begynner også de tradisjonelle julemarkedene å våkne til liv, med alt det medfører av julegavemuligheter, spennende mat og lun julestemning.

  Finn de beste julereisemålene i Norge.

  I tiden fram mot 24. desember 2019 er det flust av julemarkeder over hele Norge. Her er noen høydepunkter.

 • Jul i Vinterland, Spikersuppa i Oslo

  16. november–30. desember
  (stengt 24. og 25. desember)

 • Et av hovedstadens mest særegne julemarkeder strekker seg over en raus måned ved Spikersuppa på Karl Johan, bare et steinkast unna slottet. Jul i vinterland kombinerer deilig mat og delikatesser, håndverk på høyt nivå, pariserhjul og alskens annen moro for store og små.

  I vintersesongen er Spikersuppa landets kanskje mest populære offentlige skøytebane. Den er helt gratis, så her er det bare å ta med skøytene og øve inn piruettene i ro og mak.

 • Designernes eget julemarked på DOGA

  7.–8. desember

 • Siden ideen ble unnfanget rundt et kjøkkenbord i 1999, har designmarkedet i Oslo blitt en av den norske førjulstidens mest pålitelige leverandører av kvalitetsdesign. Her får du tak i gavene du ikke finner andre noen andre steder – i det minste ikke før langt utpå nyåret. 

  På DOGA denne helgen finner du blant annet klær, smykker, illustrasjoner, møbler og keramikk. Mer enn 140 utstillere fra inn- og utland er fordelt over tre etasjer, noe som gir en kjærkommen mulighet til å snakke med designerne selv – veletablerte så vel som nykommere – om hvilke intensjoner og ideer som ligger bak produktene deres.

 • Maihaugens julemarked

  30. november–1. desember

 • Det blir lun julestemning når friluftsmuseet Maihaugen på Lillehammer drar i gang sitt tradisjonelle julemarked. Med julepyntede hus fra middelalderen og frem til 1950-tallet samt juleverksted, pepperkakebaking, dukketeater, spikking, fjøsbesøk og over 120 salgsboder, blir det noe for enhver smak.

  Hvis man vil oppleve den gode gamle julefølelsen, kan man besøke flere historiske hjem som er pyntet til jul – alle med sin egen stil og sjarm.

 • Norsk Folkemuseums julemarked

  30. november–1. desember og 7.–8. desember

 • Et av landets mest populære julemarkeder, og med god grunn. Hos Norsk Folkemuseum i Oslo kan man handle julegaver fra mer enn hundre boder og samtidig oppleve en historisk vandring gjennom julefeiringer som strekker seg både årtier og århundrer tilbake i tid.

  Hele museet dekoreres til jul i tråd med ulike skikker og tidsepoker, slik at man kan oppleve alt fra julaften i et rikt kjøpmannshjem fra 1769 til jul hos en familie på bygda fra 1959.

 • Julemarked Røros

  5.–8. desember

 • Skal man først komme i julestemning, finnes det få steder mer egnet enn Røros, som var blant byene som inspirerte Disney-filmen Frost. Med sine velholdte gamle trehus, husflidbutikker og lune kafeer er Røros strengt tatt et sted hvor julestemningen setter inn allerede den første dagen den kritthvite snøen dekker bakken.

  Ekstra magisk blir det likevel når barn med roser i kinnene og lokalprodusert hjemmestrikk, glass, spekepølser, røkelaks og trearbeid fyller gatene under det som muligens kan kalles alle julemarkeders mor. Her kan man oppleve alt fra turer med hest og slede til nærkontakt med reinsdyr. For de minste blir det mulighet for å treffe selveste julenissen.

 • Bergen julemarked

  28. november–22. desember

 • I Bergen sentrum er det nytt påfyll av julestemning hver dag fra slutten av november til bitte lille julaften. Daglig kommer det tolv nye utstillere som byr på alt fra lokale delikatesser og klær til interiør, velværeprodukter og kunst. Her er det også attraksjoner for barna, med pariserhjul og hestekarusell på programmet.

  For den optimale julestemningen er den imponerende Pepperkakebyen, verdens største og bygget av alt fra barnehagebarn til lokale bedrifter, bare en kort rusletur unna. Byen er åpen for publikum til 31. desember.

 • Julemarkedet i Trondheim

  6.–21. desember

 • Julemarkedet i Trondheim får man nærkontakt med gårdsfolk og håndverkere som kan fortelle historien bak det de selger, uansett om man ser på en keramisk bolle i trebodene eller snuser på et spennende syltetøy i teltet som huser Bondens marked.

  Fem store lavvoer er spent opp som innendørsscene og kafé, hvor trubadurer underholder ved leirbålet, maten er kortreist, og barn kan oppleve en egen teaterforestilling. Og på Torvscenen spiller dyktige artister og band til inntekt for Frelsesarmeens veldedighetsarbeid.

 • Julemarked Haugesund

  28. november–8. desember

 • Man kommer garantert i julestemning på Rådhusplassen i Haugesund. Der finnes nemlig et av Norges største julemarkeder, som hvert år fylles opp av flere tusen besøkende.

  Fra de ulike bodene kan man kjøpe hjemmelagede produkter som glass, strikkeplagg, julekaker, spekemat, julepynt og annet håndarbeid.

  Og midt i julegavehandelen kan man stoppe opp og nyte tonene fra lokale band og kor som fremfører kjente og kjære juleklassikere. Det blir også mye moro for barna på julemarkedet, med den tradisjonelle julenisse-paraden som et av høydepunktene. Og ikke glem pepperkakebyen på det Gamle Slaktehuset, bare noen få minutters gange fra julemarkedet.

 • Førjulseventyr i Henningsvær

  1. november–22. desember

 • Nord-Norge er mer enn midnattssol – ikke minst når julestemningen er rett om hjørnet. Og det finnes få steder i landet vårt som kan mobilisere høytidsfornemmelsen som et Henningsvær badet i nordlys.

  Flankert av høye fjell og dype fjorder kan du kjøpe lokalt glasshåndverk (eller få sjansen til å blåse ditt eget glass), fordype deg i regionale stoltheter som lofotkaviar-, -postei eller -tran og låne spark som du kan suse gjennom de vinterlige gatene med.

  Henningsvær
  Henningsvær.
  Photo: Espen Mortensen / esmofoto.no / www.nordnorge.com/Vågan

 • Julebyen Egersund

  5.–15 desember

 • Hvert år setter selgere fra hele Europa opp bodene sine i Julebyen i den koselige trehusbyen Egersund i Rogaland. Hvis du vil kjenne ikke bare smaken, lukten og lyden av jul, men finne selve julestemningen, er det hit du bør dra. Julebyen blander norske og andre europeiske juletradisjoner for å gjøre julemarkedet så allsidig som mulig.

  Populære julemarkeder

  16. november–30. desember
  (stengt 24. og 25. desember)

  Jul i Vinterland i Spikersuppa, Oslo

  7.–8. desember
  Designernes eget julemarked på DOGA, Oslo

  30. november–1. desember
  Maihaugens julemarked, Lillehammer

  30. november–1. desember og 7.–8. desember
  Norsk Folkemuseums julemarked, Oslo

  5.–8. desember
  Julemarked Røros

  28. november–22. desember
  Bergen Julemarked

  6.–21. desember
  Julemarkedet i Trondheim

  28. november–8. desember
  Julemarked Haugesund

  1. november–22. desember
  Førjulseventyr i Henningsvær, Lofoten

  5.–15 desember
  Julebyen Egersund

Mer inspirasjon til julefeiringen

Nå er det jul igjen! Les deg opp på alt fra hvor du bør dra i jula til hva du bør spise når du kommer dit.

Se våre beste tilbud

Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages