VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Two barn mellom bodene på Julemarked Røros i Trøndelag
Julemarked Røros.
Photo: Fredrik Bye
Tre smilende barn på Julemarked Røros i Trøndelag
Julemarked Røros.
Photo: Fredrik Bye

Her er noen av Norges beste julemarkeder

Finn julegavene for 2020, spis deg mett på kortreist tradisjonsmat og kom i ekte julestemning. Her er en oversikt over fem av Norges beste julemarkeder.

  Jula nærmer seg i samme hastighet som en flokk galopperende reinsdyr over nattehimmelen. Dermed begynner også de tradisjonelle julemarkedene å våkne til liv, med alt det medfører av julegavemuligheter, spennende mat og lun julestemning.

  Finn de beste julereisemålene i Norge.

  På grunn av koronasituasjonen vil det i år være færre julemarkeder enn vanlig. Følg nøye med på gjeldende reiseråd fra myndigheter og kommuner, og undersøk åpningstider, før du drar.

  Her er noen av julemarkedene du kan oppleve i 2020:

 • Jul i Vinterland, Spikersuppa i Oslo

  14. november–1. januar
  (stengt 24. desember)

 • Et av hovedstadens mest særegne julemarkeder strekker seg over en raus måned ved Spikersuppa på Karl Johan, bare et steinkast unna slottet. Jul i vinterland kombinerer deilig mat og delikatesser, håndverk på høyt nivå, pariserhjul og alskens annen moro for store og små.

  I vintersesongen er Spikersuppa landets kanskje mest populære offentlige skøytebane. Den er helt gratis, så her er det bare å ta med skøytene og øve inn piruettene i ro og mak.

 • Norsk Folkemuseums julemarked

  5.–6. desember og 12.–13. desember

 • Dette er tt av landets mest populære julemarkeder, og med god grunn. Hos Norsk Folkemuseum i Oslo kan man handle julegaver fra mer enn hundre boder og samtidig oppleve en historisk vandring gjennom julefeiringer som strekker seg både årtier og århundrer tilbake i tid.

  Hele museet dekoreres til jul i tråd med ulike skikker og tidsepoker, slik at man kan oppleve alt fra julaften i et rikt kjøpmannshjem fra 1769 til jul hos en familie på bygda fra 1959.

 • Julemarked Røros

  3.–6. desember

 • Skal man først komme i julestemning, finnes det få steder mer egnet enn Røros, som var blant byene som inspirerte Disney-filmen Frost. Med sine velholdte gamle trehus, husflidbutikker og lune kafeer er Røros strengt tatt et sted hvor julestemningen setter inn allerede den første dagen den kritthvite snøen dekker bakken.

  Ekstra magisk blir det likevel når barn med roser i kinnene og lokalprodusert hjemmestrikk, glass, spekepølser, røkelaks og trearbeid fyller gatene under det som muligens kan kalles alle julemarkeders mor. Her kan du oppleve alt fra turer med hest og slede til nærkontakt med reinsdyr. For de minste blir det mulighet for å treffe selveste julenissen.

 • Julemarkedet i Trondheim

  4.–20. desember

 • julemarkedet i Trondheim møter du gårdsfolk og håndverkere som kan fortelle historien bak det de selger, uansett om du ser på en keramisk bolle i trebodene eller snuser på et spennende syltetøy i teltet som huser Bondens marked.

  Flere store lavvoer er spent opp som innendørsscene og kafé, hvor trubadurer underholder ved leirbålet, maten er kortreist, og barn kan oppleve en egen teaterforestilling. Og på Torvscenen spiller dyktige artister og band til inntekt for Frelsesarmeens veldedighetsarbeid.

 • Førjulseventyr i Henningsvær

  30. oktober–20. desember

 • Nord-Norge er mer enn midnattssol – ikke minst når julestemningen er rett om hjørnet. Og det finnes få steder i landet vårt som kan mobilisere høytidsfornemmelsen som et Henningsvær badet i nordlys.

  Flankert av høye fjell og dype fjorder kan du kjøpe lokalt glasshåndverk (eller få sjansen til å blåse ditt eget glass), fordype deg i regionale stoltheter som lofotkaviar-, -postei eller -tran og låne spark som du kan suse gjennom de vinterlige gatene med.

  View on the harbour of Henningsvær at sunset, Lofoten, Northern Norway
  Henningsvær.
  Photo: Espen Mortensen / esmofoto.no / www.nordnorge.com/Vågan
  Julemarkeder 2020

  14. november–1. januar
  (stengt 24. desember)

  Jul i Vinterland i Spikersuppa, Oslo

  5.–6. desember og 12.–13. desember
  Norsk Folkemuseums julemarked, Oslo

  3.–6. desember
  Julemarked Røros

  4.–20. desember
  Julemarkedet i Trondheim

  30. oktober–20. desember
  Førjulseventyr i Henningsvær, Lofoten

Mer inspirasjon til julefeiringen

Nå er det jul igjen! Les deg opp på alt fra hvor du bør dra i jula til hva du bør spise når du kommer dit.

Se våre beste tilbud

Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages