Skip to main content

Her er noen av Norges beste julemarkeder

Kjøp julegaver, spis deg mett på kortreist tradisjonsmat, og kom i ekte julestemning. Her er en oversikt over elleve av Norges beste julemarkeder.

Jula nærmer seg i samme hastighet som en flokk galopperende reinsdyr over nattehimmelen. Dermed begynner også de tradisjonelle julemarkedene å våkne til liv, med alt det medfører av julegavemuligheter, spennende mat og lun julestemning.

Finn de beste julereisemålene i Norge.

Her er noen av de beste julemarkedene du kan oppleve:

Jul i Vinterland, Spikersuppa i Oslo

11. november - 31. desember

Et av hovedstadens mest særegne julemarkeder strekker seg over en raus måned ved Spikersuppa på Karl Johan, bare et steinkast unna slottet. I år er Jul i vinterland tilbake slik du kjenner det, med den romantiske skøytebanen, masse boder, nye attraksjoner og et helt nytt pariserhjul!

Julemarkedet i Bergen

1. – 22. desember

Julemarkedet i Bergen holder til i hjertet av byen, på selveste Festplassen. Markedet har både pariserhjul og hestekarusell, et stort juletre og unik julestemning! De populære julebodene fra tidligere sesonger venter også på ditt besøk.

Julemarkedet i Trondheim

3. – 20. desember

Julebyen Trondheim vil virkelig gi deg julestemning.

julemarkedet møter du gårdsfolk og håndverkere som kan fortelle historien bak det de selger, uansett om du ser på en keramisk bolle i trebodene eller snuser på et spennende syltetøy i teltet som huser Bondens marked.

Flere store lavvoer er spent opp som innendørsscene og kafé, der trubadurer underholder ved leirbålet, maten er kortreist, og barn kan oppleve en egen teaterforestilling. Og på Torvscenen spiller dyktige artister og band til inntekt for Frelsesarmeens veldedighetsarbeid.

Julemarked på Røros

7. – 10. desember

Skal man komme i julestemning, er få steder mer egnet enn Røros, som var blant byene som inspirerte Disney-filmen Frost. Med sine velholdte gamle trehus, husflidbutikker og lune kafeer er Røros strengt tatt et sted hvor julestemningen setter inn allerede den første dagen den kritthvite snøen dekker bakken.

Ekstra magisk blir det likevel når barn med roser i kinnene og lokalprodusert hjemmestrikk, glass, spekepølser, røkelaks og trearbeid fyller gatene under det som muligens kan kalles alle julemarkeders mor. Her kan du oppleve alt fra turer med hest og slede til nærkontakt med reinsdyr. For de minste blir det mulighet for å treffe selveste julenissen.

Jul i Viken, Lillestrøm

5. – 10. desember

En av årets store nysatsinger er Jul i Viken, som holdes både på Norges Varemesse og i Lillestrøm sentrum. En stor opplevelsesarena for hele familien, med over 30 planlagte aktiviteter.

Hva med å ta julemiddagen til nye høyder i år? Med konseptet Dinner in the Sky kan du nemlig spise julelunsj eller julemiddag mens du svever 50 meter over bakken!

Julemarkedet vil romme de fleste aktiviteter du vanligvis finner på et tradisjonelt julemarked, inklusivt et pariserhjul, innendørs tivoli, salgsboder og grøtfest. I tillegg kan du dra på alpakkavandring eller kanefart, møte julenissen, eller være med å bygge fremtids-pepperkakebyen! Gå ikke glipp av åpningen adventshelgen 26.–28.november, hvor du kan se et spektakulært 3D lysshow på veggen til Lillestrøm Torv.

Julemarked på Torvet, Kristiansand

25. november – 21. desember

Fra slutten av november og fram til to dager før julaften er det julemarked på Øvre Torv i Kristiansand. Det store markedet er inspirert av julemarkeder i andre europeiske byer og består av mange koselige boder, fylt med alt fra lekkert håndverk til julegodt, gløgg og andre godsaker.

Ta gjerne med deg skøytene, for rett ved siden av julemarkedet ligger kunstisbanen «Kompis».

Jul på Bærums Verk

25. november – 21. desember

Opplev god, gammeldags førjulsidyll på Bærums Verk, med duftende grantrær, hest og kjerre, julemusikk og juleforestillinger.

Her kan du høre julehistorier på Verket 1814 og finne håndverk i de gamle arbeiderboligene. Det blir historiske vandringer, skulpturparkomvisninger og førjulsverksteder for de minste. De fire siste søndagene før jul kan du dessuten sikre deg kortreiste godsaker – til deg selv eller til å legge under juletreet – på Bondens marked.

Norsk Folkemuseums julemarked i Oslo

2. – 3. desember og 9. – 10. desember

Dette er ett av landets mest populære julemarkeder, og med god grunn. På Norsk Folkemuseum i Oslo kan man handle julegaver fra mer enn hundre boder og samtidig oppleve en historisk vandring gjennom julefeiringer som strekker seg både årtier og århundrer tilbake i tid.

Hele museet dekoreres til jul i tråd med ulike skikker og tidsepoker, slik at man kan oppleve alt fra julaften i et rikt kjøpmannshjem fra 1769 til jul hos en familie på bygda fra 1959.

Julemarked på Hadeland Glassverk

30. oktober – 19. desember (kun helger)

Hadeland Glassverk kan du enkelt kombinere julegaveshopping og førjulskos. Her venter ti butikker, fem spisesteder, et kunstgalleri og Norges største innendørs julemarked.

Blås din egen julekule i Glasshytta, hils på store og små nisser, og kjør kanefart gjennom den julepyntede glassverkslandsbyen. Nytt av året er at julemarkedet har en innendørs skøytebane i Galleri 2.

Førjulseventyr i Henningsvær

3. november – 23. desember

Nord-Norge er mer enn midnattssol – ikke minst når julestemningen er rett rundt hjørnet. Og det finnes få steder i landet vårt som kan mobilisere høytidsfornemmelsen som et Henningsvær badet i nordlys.

Flankert av høye fjell og dype fjorder kan du kjøpe lokalt glasshåndverk (eller få sjansen til å blåse ditt eget glass), fordype deg i regionale stoltheter som lofotkaviar, -postei eller -tran og låne en spark du kan suse gjennom de vinterlige gatene med.

Julemarked i julebyen Egersund

7. – 10 desember og 14. – 17. desember

Omkranset av små trehus og en koselig atmosfære finner du julebyen med lukter, smaker og lyder som får deg i den rette stemningen. Julebyen Egersund sine tradisjoner går tilbake til 2004. Julenissen er der for å ønske deg velkommer i år også!

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt