Skip to main content

Golf

Sjekk Norges unike golfbaner 

Det er ikke mange andre land der du kan spille golf midt på natten!

Som her på Bodø golfpark, der du kan spille hele døgnet, om sommeren.

Golfbaner omringet av flott natur kan du imidlertid finne over hele landet, som denne banen i Kongsvinger, rangert som den beste i Norge …

… eller den arktiske banen Lofoten Links, kåret til verdens vakreste bane!

Planlegg golfferien i dag.

Om du er nybegynner eller ekspert – de norske banene har noe for alle og enhver! Selv om du kan finne gode baner over hele landet, har vår golfekspert Svein Einarsbøl trukket fram noen ekstra fine favoritter for deg her.

En guide til golf

Med noen av Europas mest spennende golfbaner, har Norge raskt steget i gradene som ettertraktet golfdestinasjon.

I 2022 ble Lofoten Links rangert som banen med høyest x-faktor i Europa av Golf World og Today's Golfer.
– Det er helt enkelt den vakreste, mest oppsiktsvekkende, inspirerende og naturlige settingen jeg noen gang har spilt golf i, skriver Today's Golfer.

Det er mer enn 160 golfbaner i Norge. Fasilitetene varierer fra enkle 6-hulls baner, via 9-hulls baner, til de store fasilitetene med 18 eller 27 hull.

Skroll ned for noen supre tips fra golftrener Svein Einarsbøl!

"Jeg har praktisk talt spilt på alle banene i Norge"

Golf har lenge vært en stor del av livet til Einarsbøl. Han har i mange år jobbet med å forbedre livskvaliteten for mennesker med nedsatt funksjonsevne, og har brukt golf som en måte å få det til på. Han har trent både individuelle spillere og hele lag i golf. En av hans studenter fikk sølv under Paralympics i Athen.

Norges beste golfbaner

– Det er mange fine baner i Norge. Bodø Golfpark er en fantastisk fin bane i fin natur, med flott utsikt over Lofotfjellene og havet, sier Einarsbøl.

Bodø Golfpark er Nord-Norges største golfbane. Her kan du spille døgnet rundt, og det er en opplevelse du sent vil glemme.

– Banen til Haugaland Golfklubb er også veldig flott. Og de planlegger videre utvikling av banen med en ny driving range og en treningsbane, forteller han. 

Anlegget ligger fint til i karakteristisk vestlandsnatur. Banen er åpen året rundt, så lenge det ikke ligger snø på banen. Passer til spillere på alle nivåer. 

Golfing i Oslo-området

– Jeg må også nevne Oslo Golfklubb Bogstad, den eldste og flotteste banen.

Bogstad er kjent for sine ekstraordinære hull 7, 11, 12, 13, 14 og 16, der du må konsentrere deg om spillet, samtidig som du nyter den vakre naturen.

– Kongsvinger Golfklubb er imidlertid den banen flest vil spille. Dette er landets mest populære bane, og den er blitt kåret til Norges beste bane av spillere de siste seks årene. Den er faktisk rangert blant Top 100 i Europa!

Banen ligger i et område med mye surreskog. Hver bane er skjermet med trær på begge sider, så når du spiller her, ser du ingen andre.

Det er som å ha banen for seg selv. Et stille og fredelig område for å spille fantastisk golf, sier Einarsbøl.

En sport for alle

Mange klubber jobber aktivt for å gjøre golf tilgjengelig for mennesker med funksjonsnedsettelser, slik at alle kan nyte golfsporten. Dette er nå hovedfokuset til Einarsbøl.

– Da jeg gikk av med pensjon, så jobbet jeg med golfforbundet og hadde møter med politikere om folkehelsearbeid knyttet til golfklubbene jeg besøkte. Om hvordan man kan bruke golfen som et aktivitetstilbud for de som står utenfor arbeidslivet, og ikke minst sosialt.

Banene nevnt over er bare et lite utvalg av alle de flotte banene du kan spille på her i Norge. Under kan du finne mange flere.

Banene nevnt ovenfor er bare et lite utvalg av de du kan prøve der i Norge, og ingen golfbaner er like. Hvis du virkelig elsker golf og er på reise, sørg for å prøve den lokale banen!

Finn flere golfalternativer

Du trenger ikke vente med å finne hvor du skal sette din neste putt.

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt