VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Ridning

Frihet på hesteryggen
Sal opp og bli med på ridetur til noen av Norges mest naturskjønne steder.
En gutt rir på en liten hest i et fjellområde
På hesteryggen i Hemsedal.
Photo: Morten Guldbrandsen / Hemsedal.com

Norsk natur innbyr til rideturer både langs stier og veier og i uberørt villmark. På hesteryggen kan du utforske naturskjønne fjellområder, samtidig som du trekker inn frisk luft og hører hestens rytmiske hovslag mot bakken.

Ridning er en populær aktivitet både blant nordmenn og turister som besøker landet vårt, delvis på grunn av det varierte naturlandskapet. Sesongen i fjellet varer vanligvis fra sen vår til tidlig høst, men noen operatører tilbyr turridning året rundt.

Har du aldri ridd før? Over hele landet står guider og instruktører klare til å gi deg en uforglemmelig opplevelse. Det finnes rideturer og -kurs på alle nivåer, og du kan leie en hest på timebasis eller prøve deg på forskjellige øvelser i en ridehall.

I løpet av rideturen lærer du å bli venn med hesten slik at du kan styre den hvor du vil, og erfarne guider er med og sørger for at du har på deg hjelm og annet sikkerhetsutstyr. De viser deg også hvordan du skal stelle hesten din før og etter turen.

Trofaste arbeidshester

Bli bedre kjent med tre av de norske hesterasene:

Fjordhest
Fjordhesten, eller fjordingen som den også kalles, har sterke røtter på Vestlandet. Den er en av verdens eldste hesteraser og sies å ha flere fellestrekk med villhesten.

Nordlandshest/lyngshest
Nordlandshesten er fra gammelt av blitt brukt i de bratte fjellene i Nord-Norge. Den er mindre enn fjordhesten, men har ellers lik kroppsform og mange av de samme egenskapene. Det offisielle navnet på rasen er både nordlandshest og lyngshest.

Dølahest
Dølahesten stammer fra Gudbrandsdalen, hvor den i mange generasjoner er blitt brukt i jord- og skogbruksarbeid. Det er en allsidig hesterase som også egner seg godt til ridning og sledekjøring om vinteren.

Forlat naturen slik du fant den

Norge er et naturskjønt land, med dramatiske fossefall, krystallklare fjorder, majestetiske fjell og spektakulære isbreer. Å bevare dette landskapet, disse samfunnene og den tradisjonsrike livsstilen er viktig for oss alle.

At bevaring av naturen er et felles ansvar, er en grunnholdning som har stått fast i generasjoner. Å nyte naturen og friluftslivet er en del av det norske arvestoffet, og vår respekt for omgivelsene er formet av dette.

Fotsporene du etterlater deg bør derfor være så små som mulig. Forlat området i samme stand som du ønsker å finne det.

Grønn norgesferie

Se våre beste tilbud

Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages