Dronningrutene

Fjellturer oppkalt etter H.M. Dronning Sonja

H.M. Dronning Sonja har fra ung alder vært en ivrig turgåer og besteget mange av de fineste fjelltoppene i vårt langstrakte land!

Flere av de emblematiske turene hun har gått har i ettertid fått kallenavnet «Dronningrutene».

"Å gå på tur er magi. Det er en livsnødvendighet."

H.M. Dronning Sonja

Nå er det din tur å følge i dronningens fotspor!

Dronningstien i Hardanger

Dronningstien over fjellet mellom Kinsarvik og Lofthus i Hardanger kalles også for H.M. Dronning Sonjas panoramatur, på grunn av den supre utsikten over fjorden. På veien får du med deg de berømte Munketreppene.

Turen er rundt 10 km lang og tar ca. 6-9 timer å gå.

Dronningstien i Hardanger

Dronningruta Nyksund - Stø

Denne ruten mellom de historiske fiskeværene Nyksund og Stø i vakre Vesterålen gikk dronning Sonja i 1994. Rundturen er 15 km lang, tar 5-8 timer og snirkler seg langs kysten, den hvite sandstranden Skipssanden og over fjelltopper i 400 meters høyde med utsikt over Atlanterhavet.

Dronningruta i De syv søstre

Dronningruta tar deg til toppen av de to nordligste av fjellrekka De syv søstre ved Sandnessjøen, Botnkrona (1072 moh) og Grytfoten (1018 moh). Dette var ruta Dronning Sonja gikk da hun besøkte Søstrene for første gang. Turen er for tøffinger, 13-15 km lang og med over 1000 høydemeters stigning. Den tar rundt 5-8 timer å gå én vei.

Dronningvarden i Digermulen

Denne ruta til toppen av Stortinden i Digermulen i Lofoten gikk Dronningen i 2016, da hun var 79 år gammel! Da innviet hun Norges første Dronningvarde, og her finner du nå et skilt hvor det står «For et land! – Sonja».

Dette er en middels krevende tur som går fra Årstein, 4 km lang, med 560 høydemeter, og den tar cirka to timer å gå.

Dronningruta i Bø i Vesterålen

Dronningruta i Bø er en solid treningsøkt, men den fantastiske utsikten over ville fjellformasjoner i Møklandsfjellene i Vesterålen er virkelig verdt innsatsen. Klarer Dronningen det, klarer du det!

Ruta er 11 km lang og tar rundt 7-9 timer å gå.

Dronningruta over Fløya

Dette er en enklere fottur som går over Fløya i Steigen fra Skånland til Holkestad. Her kan du forvente mektig utsikt hele veien!

Turen er 10,2 km lang og tar 4-5 timer å gå.

"En av de vakreste turene Dronningen har gått" – H.M. Dronning Sonja

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt