Dynamic Variation:
Book
Norway Now
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Hvalhale i Vesterålen Hvalhale i Vesterålen
Credits
Vesterålen.
Photo: Marten Bril/visitvesteralen.com
Campaign
Partner

I hvalenes rike

Vesterålens øyer har alt fra hvite strender og idylliske gårder til takkete fjelltopper som stiger opp av havet, der hvalen boltrer seg på kontinentalsokkelen.

Rett nord for Lofoten og polarsirkelen strekker Vesterålen seg vestover fra Fastlands-Norge og ut i Atlanterhavet. Området består av hundrevis av små og store øyer som danner en stor skjærgård. Landskapet varierer mellom fredfulle hvite strender, grønne lier og dype daler, og alpine høyfjell, dramatiske fjorder og villmark.

Hvalene er, bokstavelig talt, Vesterålens største trekkplastre. Ingen andre steder på norskekysten går kontinentalsokkelen så nær fastlandet. Området er næringsrikt, så her liker hvalen å beite. Dette gjør området til et ideelt utgangspunkt for hvalsafari, og du er nesten garantert å få se hval selv på korte turer. Og det aller beste – Vesterålen er en helårs hvaldestinasjon. Ta en guidet safari om sommeren og få et glimt av de mektige spermhvalene, eller vink til spekkhoggere og knølhval om vinteren.

De høyeste toppene i Vesterålen stiger mer enn 1200 meter opp av havet. Vil du ha en aktiv ferie, kan du ta på deg fjellstøvlene og følge merkede stier over fjell og enger.

Dronningruta er en populær 15 kilometer lang runde langs kysten og over fjellene mellom Stø i Øksnes kommune og det gamle fiskeværet Nyksund, der ingen skulle tru at nokon kunne drive gourmetrestaurant.

Havet utenfor Andøy, Øksnes og Bø er skreifiskernes Klondyke. I århundrer har skreien vært basis for eksistensen for folk i Nord-Norge, og skreifisket fra januar til april er det viktigste sesongfisket i Norge. Når du utforsker kysten, vil du se gamle fiskevær med fargerike rorbuer som har huset fiskere og handelsfolk i århundrer. Og nå kan du være med på eventyret! Lei en erfaren båtfører med kunnskap om de gode fiskeplassene, eller padle kajakk mellom øyene og opplev sjøen på nært hold.

En av de beste måtene å utforske Vesterålens kyst på, er å kjøre eller sykle Nasjonal turistvei Andøya, som går til Vesterålens nordligste punkt. Vesterålen ligger midt i nordlysovalen, så her er forholdene for nordlys optimale. Om sommeren sørger midnattssola for at du kan speide etter hval hele døgnet. Det finnes mange muligheter for å reise til Vesterålen.

Finn mer inspirasjon på Vesterålens offisielle nettsted.

Hadsel
Gård i Hadselfjord
Bård Løken/nordnorge.com
Andøya
Sykling på Andøya
Øyvind Wold/visitvesteralen.com
Øksnes
Ørnsafari i Vesterålen
Marten Bril/visitvesteralen.com
Northern lights, Bø in Vesterålen
Nordlys i Bø i Vesterålen
Øystein Lunde Ingvaldsen/ www.nordnorge.com
Vesterålen
Sørsand i Vesterålen
Odd-Eirik Einarsen/ www.askr.no
Whale safari Vesterålen
Hvalsafari i Vesterålen
Marten Bril/visitvesteralen.com
Sortland
Reinsdyr på Sortland i Vesterålen
Magnus Ström/www.nordnorge.com
Ad

Finn ting å gjøre

Utforsk øyene til fots, jakt på nordlyset eller dra på hvalsafari. Vesterålen har mange muligheter, enten du ønsker å utforske skjærgården selv, eller du er mer interessert i guidede turer.

Hiking in Vesterålen
Credits
Vesterålen.
Photo: Christer Gundersen/visitvesteralen.com
Credits
Vesterålen.
Photo: Christer Gundersen/visitvesteralen.com