Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
 • Overnatting

  Scandic Hotels - i alle landets store byer

  Nordic Choice Hotels - en annerledes hotellkjede

  Thon Hotels - fantastisk frokost

  Radisson Blu Hotels - finn dine favorittreisemål

  Citybox - moderne lavprishotell med sentral beliggenhet

  DanCenter - din feriehusekspert i Norge

  Norgesbooking - finn en koselig hytte til norgesferien

  Campcation –  Bestill camping over hele Norge med Campcation

 • Transport

  Vy - det har aldri vært enklere å reise med tog

  SJ NORD - opplevelsen starter på toget

  Vy express - reis med buss over hele Norge

  NOR-WAY Bussekspress - bussreiser i hele Sør-Norge

  DFDS - ta den behagelige sjøveien fra København til Oslo

  AutoEurope - stort utvalg og uslåelige priser

  Rent-A-Wreck - det smarte leiebilvalget

  Arctic Campers - lei din bobil eller camper

  Nordic Campers - den beste måten å se Norge på!

  Cabin Campers - nasjonalromantisk opplevelse på fire hjul

 • Reiser og rundturer

  Hurtigruten - "Verdens vakreste sjøreise"

  Authentic Scandinavia - spennende norgesreiser

  Up Norway - skreddersydde reiser

  Norrøna Hvitserk - ekspedisjoner og eventyrreiser

  Brim Explorer – Stille fjordturer med elektrisk katamaran

  Fjord Tours - opplev Norge i et nøtteskall® med kun én billett

  Fjord Travel – Bærekraftige flerdagsturer

  Go Fjords - Turer og aktiviteter over hele Norge

  Discover Norway - opplevelser i Norge. Ferdigpakka ski-, sykkel- og fotturer

  Norwegian Holidays - pakkereiser til lave Norwegian-priser. Fly, hotell og leiebil

  Expa Travel - Ekte opplevelser

  Booknordics.com - aktiviteter, safarier, turer, hytter og opplevelseshotell

  Stromma - sightseeingturer og opplevelser med buss, båt og tog.

 • Offers

Search
or search all of Norway

Ta trappa til topps

Oppstemten to Mount Ulriken in Bergen .
Photo: Visit Bergen / Casper Steinsland / VisitBergen.com
Oppstemten to Mount Ulriken in Bergen .
Photo: Visit Bergen / Casper Steinsland / VisitBergen.com

Bare et par skritt til!

Du er kanskje sliten i beina, men ikke gi opp.

Oppstemten to Mount Ulriken in Bergen .
Photo: Visit Bergen / Casper Steinsland / VisitBergen.com
Oppstemten to Mount Ulriken in Bergen .
Photo: Visit Bergen / Casper Steinsland / VisitBergen.com

Trappene gir deg ikke bare en god treningsøkt, de gjør det også mye lettere og tryggere å nå toppen.

Midsundtrappene to Rørsethornet in Molde .
Photo: Mattias Fredriksson
Midsundtrappene to Rørsethornet in Molde .
Photo: Mattias Fredriksson

Ikke stopp før du når toppen! Snart blir du belønnet med en utrolig utsikt.

Er du klar?

Romsdalstrappa in Åndalsnes .
Photo: Matti Bernitz / Visitnorway.com
Romsdalstrappa .
Photo: Matti Bernitz/Visitnorway.com

Trapp opp formen! Her er noen av Norges lengste, flotteste og mest unike trappestier.

Er du klar for å trimme lårmusklene? Prøv deg på en av de stadig flere tre- og steintrappene som bygges i hele landet. Alle tar deg til utsiktspunkter som fort kan ta pusten fra deg – selv om du sannsynligvis har fått problemer med den allerede midtveis …

Trappetrinnene gjør det både lettere og tryggere å gå, og skåner dessuten den sårbare naturen. Så hold deg til trappa – ikke gå på siden selv om det skulle verke litt i lårene. Bare husk å stoppe opp når du vil nyte utsikten eller ta noen fine bilder. Du har virkelig ikke lyst til å snuble!

Geirr Vetti er daglig leder i Stibyggjaren. Firmaet, som leier inn sherpaer fra Nepal til selve byggingen, har stått bak mer enn 300 stiprosjekter i Norge de siste årene. Her anbefaler han noen av de lengste og mest spektakulære turtrappene i landet.

 1. 1. Flørlitrappene ved Lysefjorden

  Flørlitrappene ved Lysefjorden i Ryfylke er Norges aller lengste trapp og en av de lengste tretrappene i hele verden. De 4444 trinnene tar deg fra Flørli ved Lysefjorden og helt opp til Ternevatnet, en stigning på 740 meter. Du kan følge den 100 år gamle Rallarstien ned igjen. Turen regnes som krevende og tar omtrent fire timer.

  Få også med deg: Båten stopper i den bitte lille bygda Flørli, som har overnattingssted og servering. Preikestolen og Kjerag er like ved, og området byr på fantastisk turterreng. Nært Stavanger.

 2. 2. Midsundtrappene ved Molde

  Midsundtrappene på Otrøya kan by på flere fantastiske steinstier laget av Sherpaer fra Nepal.

  • Rørsethornet: Turen opp til Rørsethornet, 659 meter over havet, har den lengste trappen på hele 2,200 trappetrinn. Her får du panoramautsikt over havet og øyrikene hele veien opp. Vær obs på enkelte luftige og bratte partier.
  • Digergubben: En litt lettere tur enn Rørsethornet, hvor du "bare" trenger å gå 1,400 trappetrinn for å nå toppen av det 527 meter høye fjellet. Denne turen kan også kombineres med en tur til Midsundhornet.
  • Bløkallen: Kan tilby en fantastisk utsikt mellom fjorder og hav. Første del av reisen er steintrapper, resten av turen fortsetter på vanlig sti. 
  • Aksla og Akslahornet: Dette er en bratt og luftig tur hvor du kan finne en liten via ferrata med kjetting og metalltrinn på de mest luftige delene. Fra toppen er det en annen sti som leder til Digergubben.

  Få også med deg: Besøk «Rosenes by» Molde og jugendbyen Ålesund. Atlanterhavsvegen ligger også rett i nærheten.

 3. 3. Helgelandstrappa i Nordland

  Helgelandstrappa i Mosjøen i Helgeland er en av verdens lengste steintrapper når den står helt klar i 2021. Dens 3000 trinn tar deg opp på det 818 meter høye Øyfjellet rett utenfor Mosjøen sentrum. Hvis det ikke frister å gå ned igjen, kan du ta Nordlands luftigste zipline tvers over lakseelva Vefsna og rett ned i hagen til Nord-Norges eldste hotell, Fru Haugans.

  Få også med deg: Mosjøens gamle trehusbydel er hyggelig å utforske. Du kan også klatre Mosjøen via ferrata, eller prøve deg på laksefiske eller raftig i elva Vefsna. Rett i nærheten kan du utforske den 500 meter lange Øyfjellgrotta med guide. Alt sammen rett ved E6.

 4. 4. Prestholtstien på Geilo

  Hallingskarvet nær Geilo løfter seg som en gigantisk, forsteinet bølge på den enorme Hardangervidda, som er et av Norges største høyfjellsplatåer. Fra den idylliske Prestholtsetra må du klatre opp rundt 2500 steintrinn i løpet av én svett kilometer, for så å kunne nyte den fabelaktige utsikten fra toppen. Gå ned igjen samme vei, eller fortsett på den totalt 6,5 kilometer lange Prestholtrunden. Moderat tur som tar omtrent fire timer.

  I Eggedal ikke så langt unna kan du også ta trappa langs den flotte Madonnastien, som er kåret til Norges mest populære turrute.

  Få også med deg: Geilo tilbyr mange fine turmuligheter, både til fots og på sykkel. I Geilo Sommerpark kan du teste downhill-sykling. Ta ogå gjerne turen innom ysteriet og osteutsalget i Hol.

 5. 5. Oppstemten til Ulriken i Bergen

  Tar du trappa istedenfor gondolbanen opp på byfjellet Ulriken i Bergen, forserer du 290 høydemeter og 1300 trinn. Trøsten er at du kan haike med gondolbanen ned igjen. Eller hvorfor ikke fly i zipline?

  Den steinsatte stien opp Stoltzekleiven til Sandviksfjellet er et godt og litt lettere alternativ, med «bare» 800 trinn.

  Få også med deg: Bergen er en spennende by med mange attraksjoner. Det er også kort vei til både Sognefjorden og Hardanger.

 6. 6. Vegatrappa i Nordland

  Lokalbefolkningen på Vega står bak den flotte tretrappen på verdensarvøya Vega. Etter nesten 2000 trappetrinn og 450 meter kan du puste ut på toppen av Ravnfloget – med panoramautsikt til storhavet og øyene langs Helgelandskysten.

  Få også med deg: På Vegaøyan holdes den gamle tradisjonen med å sanke ederdun fra forlatte ærfuglreder fortsatt i hevd. Padling, sykling, via ferrata og utflukter til små dunvær er fine aktiviteter.

 7. 7. Sherpatrappa i Tromsø

  Denne lange steintrappa i Tromsø kan du velge om du bare vil gå opp, eller ned, eller både opp og ned. Du kan nemlig ta Fjellheisen én av veiene. 1300 trinn forbinder Fløyvegen, 85 meter over havet, med Fjellheisens øvre stasjon på 421 meter.

  Få også med deg: Tromsø har mange spennende museer og et aktivt kulturliv. Det er også kort vei til flotte naturområder som Lyngen, Sommarøy, Kvaløya og Senja, der du kan delta på et vell av aktiviteter.

 8. 8. Reinebringen i Lofoten

  Den svært krevende turen opp til denne perlen i Reine, helt ytterst i Lofoten, er ikke for dem som lider av høydeskrekk. Men etter å ha klatret hundrevis av bratte trinn mellom ville fjelltinder, vil utsikten over Vestfjorden og de bitte små fiskeværene Reine og Hamnøy garantert få pulsen din ytterligere opp. Du bør kun gå denne turen i fint vær.

  Få også med deg: Utforsk Lofotens mange flotte fiskevær, gallerier, hvite strender og mektige fjell. Bli med på fisketurer, og lær deg å klatre, dykke, padle eller surfe.

 9. 9. Ruiplassen i Dalen i Telemark

  Fra Dalen sentrum i Telemark kan du gå en bratt steintrapp på 810 trinn, som fører deg opp til husmannsplassen Rui. Dette er en rute med historiske røtter, og underveis kan du få vite mer om de to spesielle søstrene som bodde her. Turen til Rui er en kilometer lang en vei, og tar 20–30 minutter. Har du tid og krefter igjen, bør du ta turen videre opp til Eidsborg, der du finner Vest-Telemark Museum og Eidsborg stavkirke. Hele turen fra Dalen til Eidsborg er fem kilometer lang en vei, tar rundt to timer og er klassifisert som krevende.

  Få også med deg: Slapp av etter turen i den unike panoramasaunaen Soria Moria på innsjøen Bandak, og opplev historiske Dalen Hotel i dragestil. Telemarkskanalen ender her, så en fredfull båttur gjennom slusene er den beste måten å ankomme på.

 10. 10. Rødøyløva på Helgelandskysten

  Turen opp på den majestetiske Rødøyløva på Rødøy er en av de flotteste fjellturene langs Kystriksveien. Vel oppe har du spektakulær utsikt til tusener av små øyer, skjær og hvite sandstrender. Uforglemmelig i midnattssol! Turen er klassifisert som middels krevende og tar tre–fire timer tur-retur.

  Få også med deg: Rødøy er et padleparadis ved Kystriksveien på den flotte Helgelandskysten. Det er også kort vei til Svartisen.

 11. 11. Munketreppene i Hardanger

  Gå Norges eldste steintrapp! De 616 steintrinnene i Hardanger ble laget av engelske cistercianermunker på begynnelsen av 1200-tallet, for å bedre ferdselsvegen mellom fjorden og Hardangervidda. De la også grunnlaget for fruktproduksjonen som preger den idylliske bygda Lofthus den dag i dag. Fra sentrum til fjelltoppen Nosi er det 5,4 kilometer én vei, og turen opp tar rundt 3,5 timer. Trappene utgjør en del av Dronning Sonjas panoramarute mellom Kinsarvik og Lofthus.

  I Hardanger kan du også ta fatt på de mer enn 2000 Sherpatreppene ved Buførevegen, den historiske pilegrimsvegen mellom Reisæter og Botsvatn. Dette er i utgangspunktet en moderat tur, men krevende om du går hele.

  Få også med deg: Hardanger byr på mange andre vakre turer, som Trolltunga, i tillegg til spennende museer, et vell av aktiviteter, og koselige små fruktbygder. Området er dessuten Norges kraftsenter for siderproduksjon.

Vandre i en av landets ville og vakre daler, eller få opp pulsen med våre 10 tips for adrenalinelskere. Uansett kan du bestille en skreddersydd reise med Up Norway!

Forlat naturen slik du fant den

Norge er et naturskjønt land, med dramatiske fossefall, krystallklare fjorder, majestetiske fjell og spektakulære isbreer. Å bevare dette landskapet, disse samfunnene og den tradisjonsrike livsstilen er viktig for oss alle.

At bevaring av naturen er et felles ansvar, er en grunnholdning som har stått fast i generasjoner. Å nyte naturen og friluftslivet er en del av det norske arvestoffet, og vår respekt for omgivelsene er formet av dette.

Fotsporene du etterlater deg bør derfor være så små som mulig. Forlat området i samme stand som du ønsker å finne det.

Grønn norgesferie

Utforsk Norge trinn for trinn

Se et utvalg av enda flere turmål der du kan ta trappa på enten hele eller deler av turen.

Vandreruter
Nyt den flotte utsikten fra byfjellet i Ålesund, Aksla. Benytt også gjerne de mange flotte turstiene og friluftsområdene som er tilrettelagt i… Read more
Aksla Utsiktspunkt
Viewpoint Rampestreken is a fantastic experience. The lookout is 537 meters above sea level, and Åndalsnes is beneath your feet. Continue to the top… Read more
Hike to Rampestreken
Gå fra Montana og opp til toppen av Ulriken, det høyeste av Bergens syv fjell. En populær tur både for Bergensere og tilreisende. Read more
Fjelltur opp Ulriken
Står Romsdalseggen på din bucket list? Om ikke, så bør du sette den på lista, og ta deg en tur for å oppleve Norges fineste vandringstur sammen… Read more
Romsdalseggen med guide fra Hotel Aak
Opplev Trollstigen til fots! Før bilveien ble åpnet i 1936 var dette den viktigste ferdselsvegen mellom Romsdal og Sunnmøre, og her gikk man med… Read more
Trollstigen - Kløvstien (858 m.o.h.)
Kvernberget er et mye brukt turterreng i bynært område. Lett tur opp, både via sherpatrapper og vanlig sti. Fra toppen av Kvernberget er det… Read more
Kvernberget (205 m.o.h.)
Gå verdens lengste tretrapp. Få verdens fineste utsikt! Hver lørdag og søndag i sommer tar Rødne Fjord Cruise deg med på en herlig dagstur til… Read more
Dagstur til Flørlitrappene
Norges lengste sammenhengende steintrapp med 2200 trinn ligger på Otrøya i Midsund vest for Molde. Her ligger fjellene "i havet" og trappene opp til… Read more
Midsundtrappene - Rørsethornet
En av de mest populære fjellturene i Norge, Reinebringen, ligger i Moskenes kommune. Read more
Fjelltur til Reinebringen (448 moh.)
Topptur til Malmangernuten, der du på toppen får flott utsyn over Rosendal og nabobygdene i grenselandet mellom Sunnhordland og Hardanger. Read more
Malmangernuten frå Rosendal
Turen opp Romsdalstrappa til utsiktspunktet Rampestreken (537 m.o.h.) er blitt en av de mest populære turene i området. Turen er godt tilrettelagt og… Read more
Fottur til Rampestreken
Dette er et av våre absolutte favorittfjell i området rundt Hjørundfjorden av flere grunner. En av dem er utsikten fra toppen, hvor du ser hele veien… Read more
Guidet tur til Saksa
Få himmelvid utsikt over by, hav og øyer og samtidig få trimmet lårmusklene i en eller flere av de flotte stein- og tretrappene på Helgeland. Read more
Trappetrim i Helgelands 7.000 trapper
Bløkallen (524 moh) på Midøya i Misund gir deg fantastisk utsikt mot have, gjord og fjell. Dette er en av de fire Midsundtrappene, bygget av sherpaer… Read more
Midsundtrappene - Bløkallen
«Å klatre i Ravnfloget har vært en drøm for mange. Et barskt fjell som stort sett har vært lekeplass for ravn og havørn.» Ravnfloget Via Ferrata er en… Read more
Ravnfloget Via Ferrata og Vegatrappa
Bli med å gåden spektakulære fjellture over Romsdalseggen sammen med lokale guider som kjenner hver sti og hver stein. Read more
Guidet tur over Romsdalseggen med Norsk Tindesenter
Aksla er en yndet trimtur som ligger 110 moh. på Otrøya i Midsund. Det er 500 trinn opp til utkikksplassen og du bruker rundt 45 minutter tur-retur. Read more
Midsundtrappene - Aksla og Akslahornet
I Øyfjellet, rett utenfor sentrum av Mosjøen, finner du den spektakulære Helgelandstrappa med sine godt over 3.000 trinn, en av de lengste… Read more
Helgelandstrappa i Mosjøen
Aksla ligger 110 moh, og det er 500 trinn opp til utkikksplassen. Du bruker rundt 45 min opp og ned. Dette er en yndet trimtur for morgen og… Read more
Midsundtrappene - Aksla & Akslahornet
Bløkallen (524 moh) på Midøya tilbyr fantastisk utsikt der den ligger mellom havet og fjorden. Bløkallen er en av de fire Midsundtrappene, på Otrøya… Read more
Midsundtrappene - Bløkallen
Viewpoint Rampestreken is a fantastic experience. The lookout is 537 meters above sea level, and Åndalsnes is beneath your feet. Continue to the top… Read more
Template activity listing - Rampestreken
Tursti, der du på toppen av Melderskin kan nyte ei storslått utsikt mot havet, fjordar og fjell, og Folgefonna. Read more
Melderskin - "Dronninga blant Sunnhordlandsfjella"
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

  Få de beste tilbudene

  Finn spennende opplevelser til ferieturen hos våre partnere.

  • Geirangerfjord Cruise & Hike to Skageflå by Fjord Tours
   Credits
   Geirangerfjord Cruise & Hike to Skageflå by Fjord Tours
   Photo: Camilla Nordvik
   Geirangerfjorden cruise & Fjelltur til Skageflå
   Geirangerfjorden og Skageflå fjellgård

   Kombiner et fjordcruise på Geirangerfjorden med en tur til Skageflå fjellgård på denne herlige turen! Vi tar deg med på et magisk fjordcruise på Geirangerfjorden til Skagehola, utgangspunktet for en uforglemmelig tur til Skageflå. | Fjord Tours

  • Beautiful Norway Hike by 50 Degrees North
   Credits
   Beautiful Norway Hike by 50 Degrees North
   Photo: Malik Skydsgaard / Unsplash
   Beautiful Norway Fottur
   Minibusstur til Galdhøpiggen med guidet fottur

   Reis med en førsteklasses 50 Degrees North minibuss, gå opp Galdhøpiggen, Nord-Europas høyeste fjell på 2469 meter over havet. Sjudagers førsteklasses tur i liten gruppe, med Norges beste fotturer. | 50 Degrees North

  • Preikestolen Express Bus by Go Fjords
   Credits
   Preikestolen Express Bus by Go Fjords
   Photo: Go Fjords
   Preikestolen Express Bus
   Busstur tur-retur mellom Stavanger og Preikestolen

   Turen opp til Preikestolen er en av de mest populære i Norge. Bussen går fra Stavanger sentrum og er en enkel og komfortabel reisemåte til og fra turen. Vær obs på at denne turen er uten guide, men løypen er godt merket med avstandsmerker. Før tilbaketuren vil bussen hente deg på samme sted som den slapp deg av. Synk ned i våre myke busseter, slapp av og nyt utsikten. | Go Fjords

  • Trolltunga Hike and Dome Stay by Book Nordics
   Credits
   Trolltunga Hike and Dome Stay by Book Nordics
   Photo: Trolltunga Active
   Glamping på Trolltunga
   Solnedgang og soloppgang fra Trolltunga

   Bli med oss på en spennende tur til Trolltungaplatået og tilbring natten i en komfortabel dome. Middag, frokost og utstyr er inkludert. | Book Nordics

  • Lysefjord Cruise & Hike to Pulpit Rock by Fjord Tours
   Credits
   Lysefjord Cruise & Hike to Pulpit Rock by Fjord Tours
   Photo: Terje Rakke
   Lysefjorden Cruise & Tur til Preikestolen
   Preikestolen og cruise på Lysefjorden

   Nyt synet av majestetiske Preikestolen som ruver over fantastiske Lysefjorden, i et fjordcruise på en stille, helelektrisk båt. Gå i land i Forsand og gå til toppen av ikoniske Preikestolen. Lunsj er inkludert. | Fjord Tours

  • Norwegian Fjords & Glaciers by Authentic Scandinavia
   Credits
   Norwegian Fjords & Glaciers by Authentic Scandinavia
   Photo: Sverre Hjørnevik / Fjord Norway
   Fjorder og isbreer
   Oslo, Bergen, Sognefjorden, Hardangerfjorden

   Reis med tog, båt og buss og opplev Sognefjorden og Hardangerfjorden. Besøk Oslo, Bergen og fjordbygdene Flåm, Balestrand og Ulvik. | Authentic Scandinavia

  • TOP 3 – NORWEGIAN MOUNTAIN ADVENTURE by Expa Travel
   Credits
   TOP 3 – NORWEGIAN MOUNTAIN ADVENTURE by Expa Travel
   Photo: Y. Kvam / Unsplash
   Top 3 – Fjelleventyr
   Tre av Norges beste topper i én tur!

   På denne seksdagersturen får du oppleve tre av Norges mest spektakulære fjelltopper - uten stress. Romsdalseggen (1320 moh), Rampestreken, Geitfonnegga i Geiranger (1453 moh) og Norges høyeste fjell, legendariske Galdhøpiggen på 2469 meter. | Expa Travel

  • Discovery Route by Up Norway
   Credits
   Discovery Route by Up Norway
   Photo: Trolltunga Active
   Discovery Route
   En av Norges mest bærekraftige turer?

   Discovery Route fra 1880-tallet var den aller første eksklusive pakkereisen som ble solgt i Norge. Vi tar deg med på en vakker og variert reise. | Up Norway

  • Active days in spectacular Lofoten by Expa Travel
   Credits
   Active days in spectacular Lofoten by Expa Travel
   Photo: Expa Travel
   Aktive dager i spektakulære Lofoten
   Opplev fisking, fjell og sykkelturer

   Lofoten byr på praktfull natur, fjellturer, fisking i verdensklasse og sykkelturer i vakkert landskap. Smak på nydelig mat servert av hyggelige verter. | Expa Travel

  • Lysefjord Cruise & Hike to Flørli by Fjord Tours
   Credits
   Lysefjord Cruise & Hike to Flørli by Fjord Tours
   Photo: Aashild Hus
   Lysefjord cruise & fjelltur til Flørli
   Magiske Lysefjorden og fottur i Flørli

   Vil du oppleve vakre Lysefjorden og Flørli? Vi tar deg med på et magisk fjordcruise på Lysefjorden til Flørli, og deretter en uforglemmelig tur opp verdens lengste tretrapp! Lokal, medbrakt lunsj fra Flørli kafé er inkludert. | Fjord Tours

  Forlat naturen slik du fant den

  Norge er et naturskjønt land, med dramatiske fossefall, krystallklare fjorder, majestetiske fjell og spektakulære isbreer. Å bevare dette landskapet, disse samfunnene og den tradisjonsrike livsstilen er viktig for oss alle.

  At bevaring av naturen er et felles ansvar, er en grunnholdning som har stått fast i generasjoner. Å nyte naturen og friluftslivet er en del av det norske arvestoffet, og vår respekt for omgivelsene er formet av dette.

  Fotsporene du etterlater deg bør derfor være så små som mulig. Forlat området i samme stand som du ønsker å finne det.

  Grønn norgesferie

  Turtips

  ×
  • Filters
   Filter Your Search
   • Show More
   • No available filters
   Clear Filters
  • View
  • Sort By
  Filter Your Search
  • Show More
  • No available filters
  Clear Filters
  Back To Top
  Your Recently Viewed Pages

  Tilbake til toppen