Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Midsundtrappene til Rørsethornet i Molde i Nordvest på Vestlandet
Midsundtrappene til Rørsethornet i Molde i Nordvest på Vestlandet
Midsundtrappene til Rørsethornet i Molde.
Photo: Mattias Fredriksson
Midsundtrappene til Rørsethornet i Molde.
Photo: Mattias Fredriksson

Ta trappa til topps

Tre personer på vei opp Helgelandstrappa i Mosjøen på Helgeland i Nord-Norge
Tre personer på vei opp Helgelandstrappa i Mosjøen på Helgeland i Nord-Norge
Helgelandstrappa i Mosjøen.
Photo: Terje Rakke / Nordic Life / Helgeland Reiseliv
Helgelandstrappa i Mosjøen.
Photo: Terje Rakke / Nordic Life / Helgeland Reiseliv
Ta trappa til topps
Mann beundrer utsikten etter å ha gått Flørlitrappene i Lysefjorden på Vestlandet
Mann beundrer utsikten etter å ha gått Flørlitrappene i Lysefjorden på Vestlandet
Gå Flørlitrappene i Lysefjorden.
Photo: Thomas Rasmus Skaug / Visitnorway.com
Gå Flørlitrappene i Lysefjorden.
Photo: Thomas Rasmus Skaug / Visitnorway.com
Ta trappa til topps

Trapp opp formen! Her er noen av Norges lengste, flotteste og mest unike trappestier.

Er du klar for å trimme lårmusklene? Prøv deg på en av de stadig flere tre- og steintrappene som bygges i hele landet. Alle tar deg til utsiktspunkter som fort kan ta pusten fra deg – selv om du sannsynligvis har fått problemer med den allerede midtveis …

Trappetrinnene gjør det både lettere og tryggere å gå, og skåner dessuten den sårbare naturen. Så hold deg til trappa – ikke gå på siden selv om det skulle verke litt i lårene. Bare husk å stoppe opp når du vil nyte utsikten eller ta noen fine bilder. Du har virkelig ikke lyst til å snuble!

Geirr Vetti er daglig leder i Stibyggjaren. Firmaet, som leier inn sherpaer fra Nepal til selve byggingen, har stått bak mer enn 300 stiprosjekter i Norge de siste årene. Her anbefaler han noen av de lengste og mest spektakulære turtrappene i landet.

 1. 1. Flørlitrappene ved Lysefjorden

  Flørlitrappene ved Lysefjorden i Ryfylke er Norges aller lengste trapp og en av de lengste tretrappene i hele verden. De 4444 trinnene tar deg fra Flørli ved Lysefjorden og helt opp til Ternevatnet, en stigning på 740 meter. Du kan følge den 100 år gamle Rallarstien ned igjen. Turen regnes som krevende og tar omtrent fire timer.

  Få også med deg: Båten stopper i den bitte lille bygda Flørli, som har overnattingssted og servering. Preikestolen og Kjerag er like ved, og området byr på fantastisk turterreng. Nært Stavanger.

 2. 2. Midsundtrappene ved Molde

  Denne 2200 trinn lange sammenhengende steintrappa på Otrøya, rett vest for Molde på Nordvestlandet, tar deg opp til Rørsethornets 659 meter over havet. Her har du panoramautsikt over havet og øyrikene hele veien. Vær obs på enkelte litt luftige og bratte partier.

  Du kan også nøye deg med å gå på nabofjellet Digergubben (527 meter over havet), der du «bare» må forsere 1400 trinn for å nå toppen.

  Få også med deg: Besøk «Rosenes by» Molde og jugendbyen Ålesund. Atlanterhavsvegen ligger også rett i nærheten.

 3. 3. Helgelandstrappa i Nordland

  Helgelandstrappa i Mosjøen i Helgeland er en av verdens lengste steintrapper når den står helt klar i 2021. Dens 3000 trinn tar deg opp på det 818 meter høye Øyfjellet rett utenfor Mosjøen sentrum. Hvis det ikke frister å gå ned igjen, kan du ta Nordlands luftigste zipline tvers over lakseelva Vefsna og rett ned i hagen til Nord-Norges eldste hotell, Fru Haugans.

  Få også med deg: Mosjøens gamle trehusbydel er hyggelig å utforske. Du kan også klatre Mosjøen via ferrata, eller prøve deg på laksefiske eller raftig i elva Vefsna. Rett i nærheten kan du utforske den 500 meter lange Øyfjellgrotta med guide. Alt sammen rett ved E6.

 4. 4. Prestholtstien på Geilo

  Hallingskarvet nær Geilo løfter seg som en gigantisk, forsteinet bølge på den enorme Hardangervidda, som er et av Norges største høyfjellsplatåer. Fra den idylliske Prestholtsetra må du klatre opp rundt 2500 steintrinn i løpet av én svett kilometer, for så å kunne nyte den fabelaktige utsikten fra toppen. Gå ned igjen samme vei, eller fortsett på den totalt 6,5 kilometer lange Prestholtrunden. Moderat tur som tar omtrent fire timer.

  I Eggedal ikke så langt unna kan du også ta trappa langs den flotte Madonnastien, som er kåret til Norges mest populære turrute.

  Få også med deg: Geilo tilbyr mange fine turmuligheter, både til fots og på sykkel. I Geilo Sommerpark kan du teste downhill-sykling. Ta ogå gjerne turen innom ysteriet og osteutsalget i Hol.

 5. 5. Oppstemten til Ulriken i Bergen

  Tar du trappa istedenfor gondolbanen opp på byfjellet Ulriken i Bergen, forserer du 290 høydemeter og 1300 trinn. Trøsten er at du kan haike med gondolbanen ned igjen. Eller hvorfor ikke fly i zipline?

  Den steinsatte stien opp Stoltzekleiven til Sandviksfjellet er et godt og litt lettere alternativ, med «bare» 800 trinn.

  Få også med deg: Bergen er en spennende by med mange attraksjoner. Det er også kort vei til både Sognefjorden og Hardanger.

 6. 6. Vegatrappa i Nordland

  Lokalbefolkningen på Vega står bak den flotte tretrappen på verdensarvøya Vega. Etter nesten 2000 trappetrinn og 450 meter kan du puste ut på toppen av Ravnfloget – med panoramautsikt til storhavet og øyene langs Helgelandskysten.

  Få også med deg: På Vegaøyan holdes den gamle tradisjonen med å sanke ederdun fra forlatte ærfuglreder fortsatt i hevd. Padling, sykling, via ferrata og utflukter til små dunvær er fine aktiviteter.

 7. 7. Sherpatrappa i Tromsø

  Denne lange steintrappa i Tromsø kan du velge om du bare vil gå opp, eller ned, eller både opp og ned. Du kan nemlig ta Fjellheisen én av veiene. 1300 trinn forbinder Fløyvegen, 85 meter over havet, med Fjellheisens øvre stasjon på 421 meter.

  Få også med deg: Tromsø har mange spennende museer og et aktivt kulturliv. Det er også kort vei til flotte naturområder som Lyngen, Sommarøy, Kvaløya og Senja, der du kan delta på et vell av aktiviteter.

 8. 8. Reinebringen i Lofoten

  Den svært krevende turen opp til denne perlen i Reine, helt ytterst i Lofoten, er ikke for dem som lider av høydeskrekk. Men etter å ha klatret hundrevis av bratte trinn mellom ville fjelltinder, vil utsikten over Vestfjorden og de bitte små fiskeværene Reine og Hamnøy garantert få pulsen din ytterligere opp. Du bør kun gå denne turen i fint vær.

  Få også med deg: Utforsk Lofotens mange flotte fiskevær, gallerier, hvite strender og mektige fjell. Bli med på fisketurer, og lær deg å klatre, dykke, padle eller surfe.

 9. 9. Ruiplassen i Dalen i Telemark

  Fra Dalen sentrum i Telemark kan du gå en bratt steintrapp på 810 trinn, som fører deg opp til husmannsplassen Rui. Dette er en rute med historiske røtter, og underveis kan du få vite mer om de to spesielle søstrene som bodde her. Turen til Rui er en kilometer lang en vei, og tar 20–30 minutter. Har du tid og krefter igjen, bør du ta turen videre opp til Eidsborg, der du finner Vest-Telemark Museum og Eidsborg stavkirke. Hele turen fra Dalen til Eidsborg er fem kilometer lang en vei, tar rundt to timer og er klassifisert som krevende.

  Få også med deg: Slapp av etter turen i den unike panoramasaunaen Soria Moria på innsjøen Bandak, og opplev historiske Dalen Hotel i dragestil. Telemarkskanalen ender her, så en fredfull båttur gjennom slusene er den beste måten å ankomme på.

 10. 10. Rødøyløva på Helgelandskysten

  Turen opp på den majestetiske Rødøyløva på Rødøy er en av de flotteste fjellturene langs Kystriksveien. Vel oppe har du spektakulær utsikt til tusener av små øyer, skjær og hvite sandstrender. Uforglemmelig i midnattssol! Turen er klassifisert som middels krevende og tar tre–fire timer tur-retur.

  Få også med deg: Rødøy er et padleparadis ved Kystriksveien på den flotte Helgelandskysten. Det er også kort vei til Svartisen.

 11. 11. Munketreppene i Hardanger

  Gå Norges eldste steintrapp! De 616 steintrinnene i Hardanger ble laget av engelske cistercianermunker på begynnelsen av 1200-tallet, for å bedre ferdselsvegen mellom fjorden og Hardangervidda. De la også grunnlaget for fruktproduksjonen som preger den idylliske bygda Lofthus den dag i dag. Fra sentrum til fjelltoppen Nosi er det 5,4 kilometer én vei, og turen opp tar rundt 3,5 timer. Trappene utgjør en del av Dronning Sonjas panoramarute mellom Kinsarvik og Lofthus.

  I Hardanger kan du også ta fatt på de mer enn 2000 Sherpatreppene ved Buførevegen, den historiske pilegrimsvegen mellom Reisæter og Botsvatn. Dette er i utgangspunktet en moderat tur, men krevende om du går hele.

  Få også med deg: Hardanger byr på mange andre vakre turer, som Trolltunga, i tillegg til spennende museer, et vell av aktiviteter, og koselige små fruktbygder. Området er dessuten Norges kraftsenter for siderproduksjon.

Vandre i en av landets ville og vakre daler, eller få opp pulsen med våre 10 tips for adrenalinelskere. Uansett kan du bestille en skreddersydd reise med Up Norway!

Forlat naturen slik du fant den

Norge er et naturskjønt land, med dramatiske fossefall, krystallklare fjorder, majestetiske fjell og spektakulære isbreer. Å bevare dette landskapet, disse samfunnene og den tradisjonsrike livsstilen er viktig for oss alle.

At bevaring av naturen er et felles ansvar, er en grunnholdning som har stått fast i generasjoner. Å nyte naturen og friluftslivet er en del av det norske arvestoffet, og vår respekt for omgivelsene er formet av dette.

Fotsporene du etterlater deg bør derfor være så små som mulig. Forlat området i samme stand som du ønsker å finne det.

Grønn norgesferie

Utforsk Norge trinn for trinn

Se et utvalg av enda flere turmål der du kan ta trappa på enten hele eller deler av turen.

Se våre beste tilbud

Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

Turtips

×
 • Filters
  Filter Your Search
  • Show More
  • No available filters
  Clear Filters
 • View
 • Sort By
Filter Your Search
 • Show More
 • No available filters
Clear Filters
Back To Top

Bli inspirert

Vi har samlet noen artikler vi tror du også vil like.

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen