Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
 • Overnatting

  Scandic Hotels - i alle landets store byer

  Nordic Choice Hotels - en annerledes hotellkjede

  Thon Hotels - fantastisk frokost

  Radisson Blu Hotels - finn dine favorittreisemål

  Citybox - moderne lavprishotell med sentral beliggenhet

  DanCenter - din feriehusekspert i Norge

  Norgesbooking - finn en koselig hytte til norgesferien

  Campcation –  Bestill camping over hele Norge med Campcation

 • Transport

  Vy - det har aldri vært enklere å reise med tog

  SJ NORD - opplevelsen starter på toget

  Vy express - reis med buss over hele Norge

  NOR-WAY Bussekspress - bussreiser i hele Sør-Norge

  DFDS - ta den behagelige sjøveien fra København til Oslo

  AutoEurope - stort utvalg og uslåelige priser

  Rent-A-Wreck - det smarte leiebilvalget

  Arctic Campers - lei din bobil eller camper

  Nordic Campers - den beste måten å se Norge på!

  Cabin Campers - nasjonalromantisk opplevelse på fire hjul

 • Reiser og rundturer

  Hurtigruten - "Verdens vakreste sjøreise"

  Authentic Scandinavia - spennende norgesreiser

  Up Norway - skreddersydde reiser

  Norrøna Hvitserk - ekspedisjoner og eventyrreiser

  Brim Explorer – Stille fjordturer med elektrisk katamaran

  Fjord Tours - opplev Norge i et nøtteskall® med kun én billett

  Fjord Travel – Bærekraftige flerdagsturer

  Go Fjords - Turer og aktiviteter over hele Norge

  Discover Norway - opplevelser i Norge. Ferdigpakka ski-, sykkel- og fotturer

  Norwegian Holidays - pakkereiser til lave Norwegian-priser. Fly, hotell og leiebil

  Expa Travel - Ekte opplevelser

  Booknordics.com - aktiviteter, safarier, turer, hytter og opplevelseshotell

  Stromma - sightseeingturer og opplevelser med buss, båt og tog.

 • Offers

Search
or search all of Norway
To personer går mot Avdalen Gard i Utladalen på Vestlandet
To personer går mot Avdalen Gard i Utladalen på Vestlandet
Avdalen Gard i Utladalen.
Photo: Thomas Rasmus Skaug / Visitnorway.com
Avdalen Gard i Utladalen.
Photo: Thomas Rasmus Skaug / Visitnorway.com

Våre ville, vakre vandredaler

Det er gøy å gå på toppturer, men Norge har også mange fantastiske daler du kan vandre i. Her er noen av de aller fineste!

  Dype daler. Men også vide, åpne landskap som er gode å hvile blikket på. Stier som slynger seg langs brusende elver, gjennom steile kløfter og forbi små gårder.

  – Det er mange fine turer som ikke trenger å handle om å komme opp på de høyeste toppene. I de norske dalene går du ofte gjennom vakkert kulturlandskap, og langs gamle ferdselsveier eller forbi setre med mye interessant historie, sier Dag Terje Klarp Solvang, som er generalsekretær i Den Norske Turistforening.

  Dalene byr også ofte på en annen type natur enn den du opplever når du går i høyfjellet og på toppene. Siden de ligger mer beskyttet for vær og vind, kan du som regel oppleve et stort mangfold av blomster og vekster.

  – I mange daler er sesongen også lengre enn høyt til fjells, og du går mer beskyttet, påpeker Klarp Solvang.

  Her anbefaler han noen av landets aller flotteste dalvandringer.

 1. 1. Aurlandsdalen ved Sognefjorden

  Denne 20 kilometer lange vandreklassikeren starter på Østerbø Fjellstove (820 meter over havet) og følger en godt merket sti ned til Vassbygdi i Aurland, som ligger vakkert til ved Sognefjordens sørlige fjordarmer, gjennom storslått natur kantet med mer enn 500 ulike plantesorter. Her stuper bratte fjell ned i dype elvegjel, og stien går forbi gamle kulturskatter.

  Turen er beregnet til sju–åtte timer. Du kan også gå (bratt!) oppom Bjørnestigen, med fabelaktig utsikt. For å komme deg til og fra Østerbø og Vassbygdi kan du ta en vandrebuss fra Geiteryggen, Aurland og Flåm i sesongen. Dalen kan normalt gås fra slutten av mai til begynnelsen av oktober.

  Få også med deg: Den lille bygda Aurland, med Aurlandskoen, saktebakt geitostpizza i sentrum og utsiktspunktet Stegastein.

 2. 2. Husedalen i Hardanger

  Denne ville og våte dalen i Kinsarvik ved Hardangerfjorden byr på fire spektakulære fossefall. Fossestien tar deg fra sentrum og opp til det første vannfallet, Tveitafossen, dit det også er mulig å kjøre og parkere. Herfra er det en knapp times vandring videre til Nyastølfossen, og det samme til Nykkjesøyfossen, før du tar fatt på siste etappe til den aller fineste av dem: Søtefossen. Det er også mulig å fortsette opp til turisthytta Stavali på Hardangervidda.

  Fra Kinsarvik og opp til den øverste fossen bør du beregne fem–seks timer tur-retur (15 kilometer).

  Få også med deg: Hardanger er et mekka for de vandreglade. Dronning Sonjas panoramarute, Trolltunga og Buarbreen ligger like i nærheten. Du kan også gå på ski på Folgefonna, eller bare nyte et glass sider eller eplemost fra gårdene i området.

 3. 3. Utladalen i Årdal

  En av Nord-Europas dypeste daler ligger som et to mil langt øksehogg inn i Sognefjellet og Jotunheimen, helt innerst i Sognefjorden. Nede i dalbunnen fråder elva Utla, og over de frodige dalsidene ruver majestetiske 2000-meterstopper.

  Turen går langs den grusbelagte Folkevegen, som ble anlagt av lokalbefolkningen på 1970-tallet – et av Norges største dugnadsprosjekter. Etter litt over en kilometer går det en bratt sti opp til nydelige Avdalen gård, som tilbyr servering og overnatting. Det gjør også Vetti gard turiststasjon, fire lettgåtte kilometer lenger inn. Hvis du vil, kan du leie en kløvhest til å bære bagasjen din! Fortsetter du 1,5 kilometer på stien videre herfra, kommer du til Vettisfossen, med Nord-Europas høyeste frie fossefall på 275 meter.

  Du kan også gå videre til vakre Stølsmaradalen, der du finner to DNT-hytter.

  Få også med deg: Kjør gjerne den vakre Tindevegen til Årdal over fra Turtagrø og Sognefjellsvegen. Årdal har også et oppvarmet, utendørs badeanlegg.

 4. 4. Innerdalen i Sunndal

  Det er ikke for ingenting at Innerdalen ofte blir kalt «Norges vakreste dal». Det grønne paradiset i Sunndal, ikke langt fra Sunndalsøra i Nordvest, er nemlig omgitt av ville fjell og blanke innsjøer der du kan bade, ro og padle kano.

  Parker bilen ved Ålvundeid og følg en nokså bratt grusvei 3,5 kilometer, til du kommer til den superkoselige Renndølsetra. Der kan du overnatte og kjøpe økologisk seterkost. Litt lenger inn ligger Innerdal Turisthytte, som også tilbyr servering og overnattingsmuligheter i Innerdalshytta eller den sjarmerende Gammelhytta.

  Etterpå kan du følge stiene lenger inn i dalen eller opp i Trollheimen. Eller ta en tur opp til foten – eller toppen – av det sagnomsuste Innerdalstårnet på 1452 meter, kjent fra desemberklassikeren «Jul i Blåfjell».

  Få også med deg: Ta turen innom Tingvoll, der du kan kjøpe Kraftkar, verdens beste ost. Du er heller ikke langt unna den populære vandreturen Skåla og flotte turområder i Trollheimen.

 5. 5. Sautso/Alta canyon i Alta

  Nord-Europas største canyon er omgitt av 300–400 meter høye bratte vegger og steinurer, og det går derfor ingen stier inne i det gigantiske elvegjelet. Men det er flott å gå på tur til utsiktspunkter som kan gi magasug, for eksempel fra Gargia Fjellstue og Beskades (cirka fem kilometer én vei). Gjelet kan også oppleves fra elvebåt, kano eller på en guidet tur. Og husk: I Alta er det ofte overraskende tørt, varmt og solrikt om sommeren!

  Få også med deg: Opplev levende samisk kultur. Et besøk i Nordlyskatedralen hører med. Du bør også få med deg de verdensberømte helleristningene i Hjemmeluft i midnattssola.

 6. Forlat naturen slik du fant den

  Norge er et naturskjønt land, med dramatiske fossefall, krystallklare fjorder, majestetiske fjell og spektakulære isbreer. Å bevare dette landskapet, disse samfunnene og den tradisjonsrike livsstilen er viktig for oss alle.

  At bevaring av naturen er et felles ansvar, er en grunnholdning som har stått fast i generasjoner. Å nyte naturen og friluftslivet er en del av det norske arvestoffet, og vår respekt for omgivelsene er formet av dette.

  Fotsporene du etterlater deg bør derfor være så små som mulig. Forlat området i samme stand som du ønsker å finne det.

  Grønn norgesferie

 7. 6. Kongevegen gjennom Lærdal

  Kongevegen er en gammel ferdselsvei fra Vang i Valdres til Lærdal ved Sognefjorden. Hele turen kan gås på fem–seks dager, der første del går over viddene på Filefjell. Du kan imidlertid velge bare å gå den siste delen, nede i Lærdal.

  På en kort beinstrekktur fra Borgund stavkirke kan du oppleve vakker gammel veibyggerkunst langs Vindhellavegen. For en litt lengre vandretur, fortsett nedover til fjorden og langs Øygardsvegen, og eventuelt videre forbi elver og fosser gjennom Galdane. Derfra kan du ta bussen ned til koselige Gamle Lærdalsøyri ved Sognefjorden. Eller fortsett neste dag på på naturstier og veier gjennom frodige frukt- og bærrike Lærdal.

  Få også med deg: Gamle Lærdalsøyri er en liten perle ved fjorden og har vernet trehusbebyggelse. Du kan også padle, besøke Villakssenteret og kjøre den Nasjonale turistvegen over Aurlandsfjellet til Aurland. Stopp på utsiktspunktet Stegastein og se utover fjellene og fjorden!

 8. 7. Døråldalen i Rondane

  Gå tur på landmasser som for mange millioner år siden skal ha ligget ved ekvator! På disse eldste landskapsformene i Norge har is, vær og vind formet omgivelsene på en unik måte. Du kan kjøre helt inn til de to turisthyttene Øvre og Nedre Dørålseter, der du kan du overnatte og få deg en matbit.

  Fra parkeringsplassen kan du følge elva innover den én mil lange Døråldalen, omgitt av flotte topper du også kan gå på. Utforsk de snåle Skranglehaugene, morenene og dødisgropene som ble dannet på slutten av siste istid. Du kan selvsagt gå videre til andre turisthytter i Rondane.

  Få også med deg: Bruk god tid på å kjøre eller sykle langs den nasjonale turistvegen Rondanevegen, med stopp på Sohlbergplassen. Ta gjerne en morsom tur med gruvetoget inn i den gamle gruven i Folldal. Mange tilbyr også rideturer i fjellet i nærheten.

 9. 8. Junkerdalsura på Saltfjellet

  Like ved Storjord, midt på E6 nord for Saltfjellet (nærmeste by er Bodø), ligger inngangen til den unike Junkerdalsura – et enormt, men smalt juv, som graver seg inn blant høye fjell.

  På grunn av den skjermede beliggenheten og et kalkrikt jordsmonn er det et botanisk eldorado med orkideer og varmekjære vekster.

  Fra parkeringsplassen ved Saltdal turistsenter og Nordland nasjonalparksenter følger du en trillevennlig vei 2,5 kilometer inn gjennom ura, til en fin rasteplass. Det er også mange turmuligheter i nærområdet, innover i Junkerdalen nasjonalpark og opp på Solvågtind.

  Få også med deg: Nasjonalparksenteret er interessant å besøke. På den andre siden av veien ligger noen flotte skogsstier med spennende hengebruer. Ta gjerne lokalmatlunsj på det nostalgiske pensjonatet Storjord hotel.

 10. 9. Jutulhogget i Østerdalen

  Opplev Nord-Europas største kløft i Alvdal i Østerdalen. Den er 2,4 kilometer lang, og noen steder strekker fjellveggene seg 240 meter oppover. Parker ved Rv3 og nyt utsikten herfra før du følger stien i ura ned i det sagnomsuste juvet.

  Vel nede i kløften kan du prøve det utrolige ekkoet. Her vokser det også varmekjære planter du ikke finner andre steder i fjellregionen.

  Få også med deg: Det er ikke lange veien til det familievennlige Aukrustsenteret i Alvdal, der du kan oppleve både Ludvig og Solan Gundersen. Et besøk i den koselige bergstaden Røros eller en båttur på Femunden hører også med i denne regionen.

 11. 10. Molladalen på Sunnmøre

  Molladalen ligger som en kjempediger hestesko på Sunnmøre, omgitt av forrevne tinder på opptil 1400 meters høyde. Like magisk i solskinn som når tåkeskyene driver mystisk mellom de taggete fjelltoppene. Her er det mange fine fiskevann, og området er et klatreeldorado. Få hjelp av dyktige guider til å bestige fjellformasjonen Bladet! Hvis du vil ha flere utfordringer, er det også mange toppturmål her. Følg bomveien fra Barstadvika og opp til Melbøsætra, der det er tre kilometer opp til dalen. Turen tar rundt to timer.

  Få også med deg: Molladalen ligger nær jugendstilbyen Ålesund og fine turområder rundt Hjørundfjorden, som også har mange unike hoteller og spisesteder – og verdens flotteste huske. En annen flott dal i nærheten er Habostaddalen, der du kan gå fra Stranda til Patchellhytta ved Slogen.

 12. Trapp opp formen i noen av Norges lengste trappestier, eller få opp pulsen med våre 10 tips for adrenalinelskere. Uansett kan du bestille en skreddersydd reise med Up Norway!

Finn dalene på kartet

10 fantastiske dalvandringer
Naturen og fossane i Husedalen tek pusten frå dei fleste. Fire flotte fossar ligg tett etter kvarandre på turen frå… Read more
Fire fantastiske Fossar, Husedalen
Den vidgjetne og sagomsuste Aurlandsdalen er ein av dei gamle ferdselsvegane mellom Aust- og Vestlandet Read more
Aurlandsdalen
Nord-Europas største canyon. Det er mange mulighete å se denne vakre canyon på, enten fotturer, med elvebåt, kano, guidet tur i buss eller bil. Read more
Alta Canyon
Kongevegen over Filefjell - Kvamskleiva fra Syndrol til Hemsing Bru Denne gamle veistrekningen ble tatt i bruk i 1808 og avløste Den Bergenske… Read more
Kvamskleiva
The well-known and historic Aurlandsdalen Valley, was once one of the main routes between the eastern and western parts of Norway. Read more
Aurlandsdalen
Døråldalen i østsiden av Rondane nasjonalpark, er utvilsomt blant landets vakreste daler. Les mer
Døråldalen i Rondane
Opplev magiske Junkerdalsura med sin lune beliggenhet og sine fantastiske omgivelser. Les mer
Junkerdalsura
Med en lengde på 2,5 km og en dybde på inntil 140 meter er Jutulhogget ett av Nord-Europas største juv. Det er satt… Read more
Jutulhogget
Molladalen er naturligvis ikke en fjelltopp, men for å oppleve fjelltoppene nedenfra er den uansett uovertruffen. Molladalen er ei gryte omkrinset av… Read more
Topptur til Molladalen (774 m.o.h.)
Molladalen is encircled by the spectacular Molladalstindane with well-known peaks such as Jønshorn, Randers Topp and Mohns Topp. By the glacier behind… Read more
Hiking trip to Molladalen (774 m.o.h.)
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

  Få de beste tilbudene

  Finn spennende opplevelser til ferieturen hos våre partnere.

  • TOP 3 – NORWEGIAN MOUNTAIN ADVENTURE by Expa Travel
   Credits
   TOP 3 – NORWEGIAN MOUNTAIN ADVENTURE by Expa Travel
   Photo: Y. Kvam / Unsplash
   Top 3 – Fjelleventyr
   Tre av Norges beste topper i én tur!

   På denne seksdagersturen får du oppleve tre av Norges mest spektakulære fjelltopper - uten stress. Romsdalseggen (1320 moh), Rampestreken, Geitfonnegga i Geiranger (1453 moh) og Norges høyeste fjell, legendariske Galdhøpiggen på 2469 meter.

  • Geirangerfjord Cruise & Hike to Skageflå by Fjord Tours
   Credits
   Geirangerfjord Cruise & Hike to Skageflå by Fjord Tours
   Photo: Camilla Nordvik
   Geirangerfjorden cruise & Fjelltur til Skageflå
   Geirangerfjorden og Skageflå fjellgård

   Kombiner et fjordcruise på Geirangerfjorden med en tur til Skageflå fjellgård på denne herlige turen! Vi tar deg med på et magisk fjordcruise på Geirangerfjorden til Skagehola, utgangspunktet for en uforglemmelig tur til Skageflå.

  • AURLANDSDALEN – HIKING ADVENTURE FROM MOUNTAIN TO FJORD by Expa Travel
   Credits
   AURLANDSDALEN – HIKING ADVENTURE FROM MOUNTAIN TO FJORD by Expa Travel
   Photo: Visit Norway
   Aurlandsdalen - Fottur fra fjell til fjord
   Opplev fjell og fjorder

   Fottur i vakre Aurlandsdalen er en opplevelse mange har på sin livsliste. Vi går i Aurlandsdalen i tre dager, før vi drar ned til Nærøyfjord. Der venter kajakkpadling eller et minicruise. Den berømte Flåmsbana fører oss opp fjellet igjen. En fantastisk tur i spektakulære omgivelser!

  • Lysefjord Cruise & Hike to Pulpit Rock by Fjord Tours
   Credits
   Lysefjord Cruise & Hike to Pulpit Rock by Fjord Tours
   Photo: Terje Rakke
   Lysefjorden Cruise & Tur til Preikestolen
   Preikestolen og cruise på Lysefjorden

   Nyt synet av majestetiske Preikestolen som ruver over fantastiske Lysefjorden, i et fjordcruise på en stille, helelektrisk båt. Gå i land i Forsand og gå til toppen av ikoniske Preikestolen. Lunsj er inkludert.

  • Norwegian Fjords & Glaciers by Authentic Scandinavia
   Credits
   Norwegian Fjords & Glaciers by Authentic Scandinavia
   Photo: Sverre Hjørnevik / Fjord Norway
   Fjorder og isbreer
   Oslo, Bergen, Sognefjorden, Hardangerfjorden

   Reis med tog, båt og buss og opplev Sognefjorden og Hardangerfjorden. Besøk Oslo, Bergen og fjordbygdene Flåm, Balestrand og Ulvik.

  • Norway in a Nutshell® Premium
   Credits
   Norway in a Nutshell® Premium
   Photo: Robert Bye / Unsplash
   Norge i et Nøtteskall® Premium
   Et luksuriøst togeventyr

   Med et lengre opphold i en hytte ved elven nær Flåm, kan du ta deg god tid og nyte det norske fjordlandskapet med fotturer, kajakkturer eller sykkelturer. Halvpensjon, togtur, overganger og to utendørsaktiviteter er inkludert.

  • Trolltunga Hike and Dome Stay by Book Nordics
   Credits
   Trolltunga Hike and Dome Stay by Book Nordics
   Photo: Trolltunga Active
   Glamping på Trolltunga
   Solnedgang og soloppgang fra Trolltunga

   Bli med oss på en spennende tur til Trolltungaplatået og tilbring natten i en komfortabel dome. Middag, frokost og utstyr er inkludert.

  • Best of Norway Escorted Small Group Tour
   Credits
   Best of Norway Escorted Small Group Tour
   Photo: Meriç Dağlı / Unsplash
   Det beste av Norge, liten gruppe
   Alle Norges høydepunkter denne sommeren

   Bli med på vår eksklusive 14-dagers sommertur fra Oslo via Bergen til toppen av Norge. Ta Norge i et nøtteskall®-togturen fra Flåm og båt langs fjordene til Bergen. Nyt fersk sjømat i Bergen før du tar Hurtigruten langs kysten til siste stoppested, Kirkenes.

  • Active days in spectacular Lofoten by Expa Travel
   Credits
   Active days in spectacular Lofoten by Expa Travel
   Photo: Expa Travel
   Aktive dager i spektakulære Lofoten
   Opplev fisking, fjell og sykkelturer

   Lofoten byr på praktfull natur, fjellturer, fisking i verdensklasse og sykkelturer i vakkert landskap. Smak på nydelig mat servert av hyggelige verter.

  • Lysefjord Cruise & Hike to Flørli by Fjord Tours
   Credits
   Lysefjord Cruise & Hike to Flørli by Fjord Tours
   Photo: Aashild Hus
   Lysefjord cruise & fjelltur til Flørli
   Magiske Lysefjorden og fottur i Flørli

   Vil du oppleve vakre Lysefjorden og Flørli? Vi tar deg med på et magisk fjordcruise på Lysefjorden til Flørli, og deretter en uforglemmelig tur opp verdens lengste tretrapp! Lokal, medbrakt lunsj fra Flørli kafé er inkludert.

  • Hike on historic ground by Discover Norway
   Credits
   Hike on historic ground by Discover Norway
   Photo: Jakob Stenqvist / Unsplash
   Fottur på historisk grunn
   Over Dovrefjell på St Olavsvegene

   Vil du kombinere fjelltur med kultur? En tur i et av Norges mest majestetiske fjellandskap. Variert og lett høylandsterreng. Gå på egen hånd uten guide. Pakken inkluderer transport av bagasje, overnatting og måltider.

  • Beautiful Norway Hike by 50 Degrees North
   Credits
   Beautiful Norway Hike by 50 Degrees North
   Photo: Malik Skydsgaard / Unsplash
   Beautiful Norway Fottur
   Minibusstur til Galdhøpiggen med guidet fottur

   Reis med en førsteklasses 50 Degrees North minibuss, gå opp Galdhøpiggen, Nord-Europas høyeste fjell på 2469 meter over havet. Sjudagers førsteklasses tur i liten gruppe, med Norges beste fotturer.

  Flere turtips

  ×
  • Filters
   Filter Your Search
   • Show More
   • No available filters
   Clear Filters
  • View
  • Sort By
  Filter Your Search
  • Show More
  • No available filters
  Clear Filters
  Back To Top

  Bli inspirert

  Vi har samlet noen artikler vi tror du også vil like.

  Your Recently Viewed Pages

  Tilbake til toppen