Dynamic Variation:
Book
Norway Now
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Nord-Fron

Peer Gynt-stemnet

Overview

Med naturen som bakteppe feires Henrik Ibsens dramatiske dikt "Peer Gynt", og den lokale historiske personen Per Gynt under Peer Gynt-stemnet. Stemnet består av rundt 35 arrangementer som konserter, kunstutstilling, foredrag og seminarer, og teaterproduksjonen av Peer Gynt på Gålå.

Peer Gynt blir av mange nordmenn regnet som et nasjonalt epos. Det beskriver den norske folkesjela gjennom livet til en ung, norsk gutt med store drømmer. Selv om stykket spilles på norsk, er temaet universalt og evig aktuelt, og teater over hele verden har derfor omfavnet og satt opp dette stykket.

Peer Gynt-stemnet er bygget på gamle tradisjoner. Det første stemnet ble holdt i Vinstra i 1928, og frivillige fra hele Gudbrandsdalen samlet seg for å få det til. Siden da har de frivillige vært involvert i nesten alle arrangement, og er helt sentrale for suksessen til stemnet.

Peer Gynt på Gålå​

Teaterproduksjonen "Peer Gynt" på Gålå har vært en suksess siden 1989, og har samlet sammen noen av de beste profesjonelle skuespillere og musikere i Norge. På utendørsscenen ved Gålåvatnet møter de profesjonelle aktørene 80 frivillige amatørskuespillere. Resultatet er en av de mest populære teaterproduksjonene i Norge.

I 2014 ble forestillingen fornyet, og ble også tilpasset for engelsk- og tyskspråklige gjester gjennom introduksjon før forestillingen, hefte med sammendrag, og mulighet for å bruke audio guide gjennom forestillingen.

I 2017 er det 150 år siden Henrik Ibsen skrev "Peer Gynt", og vi feirer med en helt ny produksjon ved Gålåvatnet. Regissør er Sigrid Strøm Reibo, og Jakob og Nils Ole Oftebro inntar rollen som den unge og gamle Peer.

Høgfjellskonserten "ved Rondane"

Mektig musikk møter storslått natur når Peer Gynt-stemnet presenterer et møte mellom kjente musikere på Kvamsfjellet med utsikt mot Rondane Nasjonalpark. 

Konserten trekker årlig 2000 tilskuere, og regnes som et av høgdepunktene i festivalprogrammet. Konserten er også godt egnet for internasjonale gjester.

Kirkekonserten

Under Peer Gynt-stemnet kan du oppleve en unik konsert i en av de vakreste kirkene i Gudbrandsdalen, Sør-Fron kirke - som også kalles Gudbrandsdalsdomen. Dette er en akustisk konsert hvor noen av Norges fremste artister møtes i et samarbeid du ikke vil oppleve andre steder.

Peer Gynt utstillingen

Kunstnere som Magne Furuholmen, Håkon Gullvåg og Ørnulf Opdahl har tidligere hatt utstilling under Peer Gynt-stemnet. En ny kunstner velges hvert år til å holde utstillingen. Kunstutstillingen finner sted i Peer Gynt huset på Vinstra og er åpen hver dag under stemnet. Det er gratis inngang til utstillingen.

Peer Gynt prisen

Hvert år blir en prominent person tildelt Peer Gynt prisen. Medlemmene i Stortinget velger hvem som skal få statuetten. Statuetten deles ut til personer eller institusjoner som har markert seg på en positiv måte på det samfunnsnyttige plan, og som har gjort Norge kjent i utlandet. Blant tidligere vinnere er Hennes Majestet Dronning Sonja, utforskeren Thor Heyerdahl og forfatter Jo Nesbø. Vinneren feires med en seremoni under stemnet.

Guidede turer

Naturen som omringer regionen er tilgjengelig for flotte fjellturer. DNT (Den norske turistforening) tilbyr guidede turer under stemnet, som supplement til de kulturelle arrangementene.

For fullstendig program og kjøp av billetter, besøk www.peergynt.no, eller kontakt Peer Gynt AS på telefon: +47 959 00 770. Du kan også bestille billetter gjennom ticketmaster på nett: www.ticketmaster.no eller telefon: +47 815 33 133.

  • Last Updated: 12.12.2016
  • Source: Visit Lillehammer
Dates
fredag 4. august 2017

lørdag 5. august 2017

søndag 6. august 2017

mandag 7. august 2017

tirsdag 8. august 2017

onsdag 9. august 2017

torsdag 10. august 2017

fredag 11. august 2017

lørdag 12. august 2017

søndag 13. august 2017

See All
Peer Gynt-stemnet
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad