Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Helgelandskysten
Helgelandskysten.
Photo: Terje Rakke/ Nordic life - Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Hvis du liker fred, ro og følelsen av eksklusivitet når du er på ferie, finner du kanskje ditt neste reisemål på denne lista?

Publisert: 12. juli 2017 / sist oppdatert: 29. august 2017

Nylig stilte reiselivsdirektør Bente Holm et spørsmål på Facebook: Hva er den mest undervurderte destinasjonen i Norge, som vi ikke har oppdaget helt enda, men som er verdt et besøk? Og hvorfor?

Anbefalingene fosset inn i kommentarfeltet. Her var unike naturfenomener og enorm villmark. Noe for deg som liker å fiske i et stille vann, og for deg som vil ha eventyr eller det historiske suset.

Her er noen av perlene, og flere skal det bli i løpet av sommeren.

Nord-Norge

«Et Lofoten uten turister» blir Steigen ofte kalt, der det ligger mellom Bodø og Narvik. Her er fullt av øyer og skjær, noe som frister mange til kajakkpadling. Flere av fjelltoppene i området er over 1000 meter høye, mange av dem velegnet for vandring og klatring. Øyene Manshausen og Naustholmen er de siste årene kjøpt av et par norske eventyrere og gjort om til opplevelsesdestinasjoner.

Steigen
Steigen.
Photo: Ernst Furuhatt / www.nordnorge.com

Nordkinnhalvøya er Europas nordligste stykke fastland. Her finner du ekstrem natur, spesielt fugleliv og fiskevær verdt et besøk i Kjøllefjord, Mehamn og Gamvik. Området er velegnet for turgåing og fiske, sistnevnte både i salt- og i ferskvann.

Nordkyn
Nordkyn.
Photo: Christopher Butler

«Senja er et æææventyr», skriver en. Norges nest største øy ligger midt mellom Lofoten og Tromsø, og det sies at bussturister som besøker nabolaget pleier å glemme Senja. Yttersiden av øya har Nasjonal turistveg, som er «helt nydelig». Også Hamn er et sted som bør legges inn i reiseruta.

Senja
Senja.
Photo: Reiner Schaufler / Nordnorge.com

Vesterålen er anbefalt av flere, med ord som «variert, vilt og vakkert». Området består av flere hundre små og store øyer, og her er fullt av hvite strender, spisse fjell og, ikke minst, hvaler. Du finner Vesterålen like nord for polarsirkelen, og ifølge tipserne bør øygruppen ut av skyggen til storebror Lofoten i sør.

Vesterålen
Vesterålen.
Photo: Marten Bril / www.visitvesteralen.com

Varangerhalvøya, Norges største halvøy, er en «makeløs plass». Dessuten er den visstnok altfor ukjent for nordmenn flest. Varangerhalvøya er det nærmeste du kommer arktisk landskap uten å forlate norsk fastland. Den har et helt unikt plante- og dyreliv, i tillegg til samiske kulturminner.

Annonser

Nordic Choice Hotels - et annerledes hotellselskap

Hurtigruten - "verdens vakreste sjøreise"

Leiebil: AutoEurope har stort utvalg til uslåelige priser 

De Historiske hotel & spisesteder - unike opplevelser

Trøndelag

Flere mener at Frøya er en undervurdert perle, også av folk som bor i Trøndelag. Skjærgårdskommunen Frøya ligger på Trøndelagskysten, med godt over 5000 holmer og skjær. Et fantastisk område med gamle fiskevær langt ute i havgapet, skriver en, før hun oppsummerer: «For et liv man har hatt der – og fortsatt har.»

Kystriksveien starter i Trøndelag og tar deg nordover gjennom storslagent kystlandskap. I løpet av 650 kilometer får du se Namdalskysten og Helgelandskysten, før du til slutt ender opp i Bodø. Hun som tipset om veistrekningen trekker fram kombinasjonen av flotte landskap, aktiviteter, øyer og småsteder.

Helgelandskysten
Helgelandskysten.
Photo: Terje Rakke/Nordic life - Visitnorway.com

Røros er en annen plass verdt å besøke, med gamle trehus, fjell og vidde og et stort utvalg lokalmat. «Det tette, gamle samfunnet som klorer seg fast på vidda. En utrolig historie og levende kulturminner overalt.», skriver tipseren. I 1644 ble den første kobberåren funnet i området, og snart var gruvebyen Røros grunnlagt. Den skulle bli en av Norges viktigste. I dag står den på UNESCOs verdensarvliste, og den er også sertifisert som Bærekraftig reisemål av Innovasjon Norge.

Røros
Røros.
Photo: CH / Visitnorway.com

Vestlandet

Vestkapp er navnet på utsiktspunktet på Kjerringa, et fjell på halvøya Stad i Sogn og Fjordane. Med sine 496 meter regnes Kjerringa som det vestligste fjellplatået i Norge. Her skifter utsikten over fjord og hav med været, og det kan være alt fra speilblankt vann til storm og orkan. Vestkapp omtales som et utrolig vakkert kystlandskap, og fra området rundt tipses det om øyhopping i Bremanger, vandring opp Europas høyeste sjøklippe Hornelen, surfing på stranda i Vetvika og utforsking av kloster på øya Selje.

Vestkapp
Vestkapp.
Photo: Terje Rakke / Nordic Life AS / www.fjordnorway.com

«Verdens vakreste og mest hemmelige plass», skriver han som tipser om Lodalen og Lovatnet i Stryn. Dalen har en rekke aktiviteter å by på, og tidligere i år åpnet Loen Skylift. Fjellheisen tar deg fra dalbunnen til toppen av fjellet Hoven på fem minutter, og oppe i lufta får du god oversikt over Lodalen. Mulighetene er mange, du kan lese mer om dem her:

En luftig nyhet – og 11 andre ting å gjøre i Loen

 

Eidfjord i Hardanger har mye å se og gjøre, ifølge hun som har anbefalt stedet. Her er Europas største høyfjellsplatå Hardangervidda og imponerende Vøringsfossen som kaster seg ut fra vidda til Måbødalen nedenfor. Her finner du også Kjeåsen og Hardangervidda Natursenter. Du kan padle kajakk, sykle, gå på isbre og stoppe på et av mange spisesteder langs veien.

Vøringsfossen
Vøringsfossen.
Photo: Sverre Hjørnevik / www.fjordnorway.com

Halsnøy kloster i Kvinnherad kommune er en annen anbefaling. På øya ligger ruinene av et augustinerkloster bygget rundt år 1300, en veldig spesiell opplevelse ifølge hun som har anbefalt det. Det ligger vakkert til mellom fjord og fjell, med turløype, en liten kafé og kunstutstilling.

Østlandet

Fjellbygda Hemsedal er sterkt undervurdert om sommeren, mener flere. Her organiseres ulike aktiviteter, men det er også et velegnet sted for turer på egen hånd. En skriver at Hemsedal er tomt for turister om sommeren, noe som er synd ettersom det er magisk på denne tiden av året. 

Hemsedal
Hemsedal.
Photo: Hemsedal.com / Ronny Helgesen

Det unike fjellandskapet, langgrunne strender, fiskerik innsjø og spennende kulturhistorie skal være noen av grunnene til å besøke fjellmassivet Sølen i Hedmark. Her er det visst også skogsbær, innlandsfiskevær og muligheter for deg som vil padle eller vandre. Mennesker er det eneste det ikke er så mye av her.

«En liten idyll ytterst i Drammensfjorden», skriver hun som tipser om Holmsbu i Hurum. Man slipper å kjøre i kø, og bygda har mange hyggelige folk. Holmsbu har vært tilholdssted for mange kunstnere opp gjennom årene. Ett av stedets gallerier, Holmsbu Billedgalleri, ligger inne i skogen.

Landskapet rundt Mjøsa, Norges største innsjø, nevnes også av flere. Her finner du verdens eldste hjuldamper i rutetrafikk, Skibladner, eller «Mjøsas hvite svane». Storgårdenes gjestfrihet og flatbygdenes matkultur skal være verdt å få med seg, og de omtales som skjulte skatter. 

Skibladner
Skibladner.
Photo: Brynjar Eidstuen

Hadeland nevnes av flere. Fruktbare, slake landskap med trivelige småveier og opplevelser, skriver en. Hadeland folkemuseum og middelalderkirkene og pilegrimsleden trekkes også fram. Her er også badeplasser og muligheter for å leie kano og padle i dagevis. En annen er mer spesifikk, og mener Granavolden er et smykke på grunn av søsterkirkene, Glasslåven kunstsenter, St. Petri kirke og gjestgiveriet.

Femundsmarka nasjonalpark byr på mye urørt villmark og er ikke så folksomt som andre turområder. Med mange elver og vann er fisking og kanopadling spesielt populært her.

Femundsmarka
Femundsmarka.
Photo: Thomas Rasmus Skaug / Visitnorway.com

Helvete naturpark har noen fantastiske jettegryter, mener han som har anbefalt nettopp dette området. Flere av dem er over 50 meter dype og 20 meter brede, noe som gjør dem til Nord-Europas største. Om du vil studere dem på nært hold, er det mulig å gå ned i dem. «Grytene» ble til ved slutten av siste istid, for 10.000 år siden, da vann og stein fra issmeltingen ble satt i rotasjon mot fjellet.

Sørlandet

Lista anbefales også flere ganger. Norges svar på Skagen, kalles det, ikke minst på grunn av landskapene og det spesielle lyset. Strendene er lange og kritthvite, flere av kulturminnene har en amerikansk historie og om du går de 134 trappetrinnene til toppen av fyrtårnet, kan du nyte utsikten over halvøya og havet. Forholdene på Lista er ideelle for surfing, windsurfing og kitesurfing.

Lista
Lista.
Photo: Tina Bringslimark

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages