GLAMPING

Campinglivets glamorøse side

Har du lyst til å bo tett på naturen, uten å måtte gi avkall på komforten?

Tenk deg å tilbringe natten med himmelen som tak, i en gjennomsiktig igloo eller dome rett ved vannkanten. På en myk madrass, pakket inn i deilige dyner og puter.

For eksempel her på Trones Eye i Trøndelag. 

Eller er du kanskje en av dem som har fått hengekøye-feber? 

Da kan du drømme deg langt vekk, svevende mellom trærne på en av de stadig flere hengekøyecampene som er dukket opp landet rundt, som her på Treetop Ekne i Levanger.

Glamping gir deg også mulighet til å oppleve helt unike omgivelser.

På ishoteller som Tromsø Ice Domes og Sorrisniva Igloo Hotel kan du sove i et kunstferdig isslott, samtidig som du ligger lunt inne i en varm sovepose på tykke reinsdyrskinn.

Stillheten her inne er rent magisk, den også.

Mange glampingplasser byr også på det lille ekstra under oppholdet.

Artic Dome Rondane er et av stedene der du kan få matkasser med herlige lokale matvarer i, levert på teltdøren. 

Glamping er blitt en stor trend, og det dukker opp stadig flere kule glampingmuligheter over hele Norge. Opplev det enkle campinglivet, tett på naturen, uten å gi avkall på luksusfølelsen.

Her trenger du verken å bære rundt på tung bagasje, bekymre deg for at teltet lekker, eller gi avkall på komforten et vanlig hotellrom kan gi deg. Noen steder har sågar egen vedovn, slik at du trygt kan glampe varmt og godt ute i villmarka, hele året.

Under har vi listet opp noen av de mest spennende glampingstedene, enten du vil bo helt for deg selv langt oppe på fjellet, ved fjorden eller på tilrettelagte camping- eller hotellområder. Bestill tidlig, for disse stedene er veldig populære!

1. Domer med utsikt

Tenk å våkne opp i et av disse robuste, sirkelformede teltene, med utsikt til fjorden eller fjellheimen! En garantert uforglemmelig opplevelse. Mange av domene har også egen peis, og de kan brukes hele året.

2. Yurt glamping

En yurt er et rundt, komfortabelt telt som tradisjonelt har blitt brukt av nomader i Sentral-Asia. Her er det god plass til både dobbeltseng, stemningsfulle lykter og koselige møbler. Noen har til og med eget toalett og bad.

3. Lavvoer og luksutelt

En lavvo er et tradisjonelt telt samene har brukt i mer enn 2000 år. Nå kan også du få oppleve å overnatte i eller besøke en lavvo og bli bedre kjent med samefolkets tradisjoner og kultur. Eller du kan glampe i et mer moderne lavvo eller glampingtelt Norge rundt, i myke og deilige senger!

4. Svevetelt og hengekøyecamping

Sov under åpen himmel – svevende! Stadig flere aktører tilbyr utendørsovernatting i svevetelt og hengekøye. Dette er ofte en rimelig form for overnatting, og mye mer behagelig enn man skulle tro.

5. Ishoteller

Sov som en ekte snødronning på myke, lunende reinskinn på en trone av is! Tykke soveposer og tepper sørger for at du holder deg god og varm. Hver vinter bygges de norske snø- og ishotellene opp på nytt, med ny og kunstferdig design.

6. Unike campinghytter

Campinghytter er et flott alternativ når du trenger ly for natten. Og selv om det er enkelt, trenger det ikke være simpelt. Prøv en natt i en koselig «pod» eller stilig «konglehytte».

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Bli inspirert

Vi har samlet noen artikler vi tror du også vil like.

Sider du nylig har besøkt