Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Unike overnattingssteder

En uforglemmelig natt
Journalist Marianne Lie Berg guider deg til skjulte perler og helt særegne overnattingsalternativer – fra tretopphytter og fyr til det lavmælte landemerket Juvet landskapshotell.
Et par nyter sola på Stokkøya Sjøsenter i Trøndelag
Stokkøya Sjøsenter i Åfjord i Trøndelag.
Photo: Dan Aagren

  Marianne Lie Berg har den takknemlige oppgaven å skrive om unike overnattingssteder som vil gi ferien en ekstra dimensjon i blant annet Dagens Næringslivs magasin D2. Her deler hun sine beste tips.

  Drøm deg bort eller start planleggingen i dag. Noen av stedene har få rom, så husk å bestille i tide.

 • Stokkøya sjøsenter

  Stokkøya sjøsenter ved Trøndelagskysten byr på camping med en moderne tvist. Det er arkitektene i Pir II som står bak konseptet med individuelle rom plassert i en viftelignende form som skaper en helt særegen stemming i landskapet.

  Materialene utgjør en fargerik kontrast til det dramatiske landskapet. Den mye omtalte Strandbaren er også en del av Stokkøya sjøsenter.

 • Manshausen

  I Steigen i Nordland, rett over fjorden fra Lofoten, ligger øya Manshauen der de modernistiske hyttene signert Stinessen Ariktektur balanserer perfekt i landskapet.

 • Juvet landskapshotell

  De karakteristiske bygningene som utgjør Juvet Landskapshotell har blitt omtalt over hele verden. Hotellet ligger rundt fossen Gudbrandjuvet ikke langt fra Geirangerfjorden.

  Juvet, Valldal
  Juvet, Valldal.
  Photo: Tina Stafrèn / Visitnorway.com

 • Skåpet turisthytte

  Skåpet er en selvbetjent Turistforeningshytte, men skiller seg fra fleste andre av Turistforeningens hytter. Konseptet består av en hovedhytte med felles oppholdsrom og kjøkken samt et par soverom og hems, mens resten av sengeplassene er fordelt på selvstendige hytter rundt om i terrenget.

  De siste årene har Turistforeningen bygget flere modernistiske hytter som har blitt svært populære og som bør bookes i god tid. Skåpet er innfallsporten til rutenettet i Frafjordheiene på sørsiden av Lysefjorden.

 • Rabothytta

  Rabothytta ved Okstindan i Helgeland er et verk av arkitektfirmaet Jarmund & Vigsnæs. Den oppsiktsvekkende Turistforeningshytta er er oppkalt etter fjellmannen Charles Rabot. Arkitekturen hermer etter fjellene rundt og er bygd av lokale materialer. Resultatet er en deilig følelse av luksus.

 • Myrkdalen fjellandsby

  Skianlegget Myrkdalen i Voss er et populært reisemål for både vandrere og skikjørere. Familievennlige Myrkdalen fjellandsby rett ved anlegget er signert arkitektene Jarmund/Vigsnæs og har vunnet flere priser.

 • Preikestolen fjellstue

  Preikestolen har blitt en av Norges best besøkte turistattraksjoner, og Preikestolen fjellstue som ligger der stien opp starter, har for mange blitt en del av opplevelsen. Eldre fjellgårder og tun som troner majestetisk i fjellsiden samtidig som de glir inn i det store landskapet har vært et forbilde for anlegget.

 • Canvas hotell

  Canvas hotell i Nissedal i Telemark er et helt nytt konsept som er en mellomting av glamping (glamorøs camping) og designhotell. Hotellet ligger på en liten øy der kjøkkenet er omgitt av ni «yurts». Yurtene ser ut som ørkentelt, men byr på tregulv, vedovn og luksuriøse madrasser.

 • Hoel gård

  Hoel gård i Hedmark er kjent for sine staselige bygninger sitt gode kjøkken basert på kortreiste råvarer. Den herskapelig hovedbygningen er restaurert og gården har også privat brygge for Skibladner.

 • Kraggbua

  I tretopphytta i Kraggebu i Engerdal kan du kombinere barndomsdrømmen om din helt egen hytte i treet med de voksnes moderne krav til komfort og vinterisolering.

 • Fyrferie

  Stadig flere fyr åpner for overnatting og nærheten til havet og den sjarmerende kysthistorien i veggene gjør det lett å forstå hvorfor fyrene ofte er fullbooket.

 • Øverås cabins

  Øverås hytteutleies tre hytter i Eresfjord har et moderne og enkelt formspråk samt høy standard. De store vindusflatene gjør at den storslagne naturen i området nærmest blir en del av hyttas innemiljø.

 • Annonse

  Trenger du leiebil? Finn priser og bestill hos Auto Europe.

Finn de unike overnattingsstedene

Annerledes overnatting
I de moderne signaturhyttene får du følelsen av å være ute i naturen samtidig som du sitter lunt og varmt bak de store glassvinduene. Read more
Manshausen
Et møte med rå norsk natur, kulturhistorie og moderne arkitektur. Read more
Juvet Landskapshotell
Skåpet, Ryfylke
Nye Skåpet turisthytte
Skåpet turisthytte ved Lysefjorden er blitt et av landets mest særegne hytteanlegg.
Nye Skåpet turisthytte
Den stilige utformingen av turisthytta passer perfekt inn med naturen i Helgeland, og med store glassplater og uvanlige vinkler er Rabothytta svært… Les mer
Rabothytta
Den stilige utformingen av turisthytta passer perfekt inn med naturen i Helgeland, og med store glassplater og uvanlige vinkler er Rabothytta svært… Read more
Myrkdalen Fjellandsby
Den stilige utformingen av turisthytta passer perfekt inn med naturen i Helgeland, og med store glassplater og uvanlige vinkler er Rabothytta svært… Read more
Preikestolen fjellstue
Canvas hotell byr på luksuscamping med en vri. Read more
Canvas Hotel
Hedmark
Hoel Guest Farm
Nyt følelsen av herskapelig luksus for en dag.
Hoel Guest Farm
På Kraggbua kan du oppfylle barndomsdrømmen om å overnatte i en tretopp. Read more
Tretopphytta Kraggbua
På Kraggbua kan du oppfylle barndomsdrømmen om å overnatte i en tretopp. Read more
Øverås Hytteutleie
Moderne turisthytter i fjellet
Eventyrlige Preikestolen fjellstue byr på unike aktiviteter, turopplevelser, mat og arkitektur. Perfekt for barnefamilien, kjæresteparet, bedriften… Read more
Preikestolen fjellstue
Gullhorgabu, Bergsdalen
Gullhorgabu
I Bergsdalsfjella i Hordaland ligger Gullhorgabu, en hytte bygd med tanke på fremtiden når det gjelder miljø, arkitektur og smarte løsninger. Den…
Gullhorgabu
Skåpet
Skåpet
Skåpet består av en hovedhytte med felles oppholdsrom, kjøkken og soveplass til tolv. I tillegg er det soveplasser i seks separate hytter samt badstue…
Skåpet
Kvitlen, Kvitladalen
Kvitlen
Kvitlen ligger nydelig til på et høydedrag over Kvitladalen. Fra hytta har du panoramautsikt utover dalen og til den fristende badekulpen like…
Kvitlen
Jonstølen, Ryfylkeheiene
Jonstølen
Den moderne og innovative storstua har med seg det beste fra over 100 år med hyttebygging. Hytta er lett å ta seg til, og er spesielt praktisk for…
Jonstølen
Rabothytta, Helgeland
Rabothytta
Rabothytta er en del av hytte- og løypenettet rundt Okstindan på Helgeland og ligger 1200 meter over havet, helt inntil Okstindbreen. Her skal…
Rabothytta
Skålabu, Skåla
Skålabu
Hyttas arkitektur er tilpasset det spesielle stedet den ligger på, og er en severdighet i seg selv. Med 20 sengeplasser erstatter den Skålatårnet som…
Skålabu
Høgevarde, Norefjell
Høgevarde
Omtrent alt denne hytta er bygd av, kan gjenvinnes. Den nye Høgevardehytta hviler på en stålkonstruksjon en meter over bakken. Tanken er at snø og…
Høgevarde
Turtagrø
Turtagrø hotel
Den kompakte bygningen, tegnet av Jarmund/Vigsnæs AS Arkitekter, kan oppfattes som et skip som har ankret opp i et uendelig fjellandskap.
Turtagrø hotel
Hammerfest
Dagsturhytte på Storfjellet
Hytta, tegnet av Spinn arkitekter, er tilpasset krevende vindforhold og har et stort og solid vindu.
Dagsturhytte på Storfjellet
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

  Flere overnattingsmuligheter

  En uforglemmelig ferie

  Her finner du enda flere steder å bo på norgesferien.

  ×

  Tilbake til toppen

  Your Recently Viewed Pages