Skip to main content

HOTELL I SÆRKLASSE

NORSKE DRØMMEHOTELLER SOM ER EN REISE VERDT

Noen ganger er hotellet selve reisemålet.

Fra femstjerners storbyluksus...

...til historiske fjordhoteller og sjarmerende bade- og boutiquehoteller – her er en oversikt over mange av landets lekreste og mest eksklusive overnattingssteder.

Oh la la! Over hele landet venter fantastiske overnattingssteder som er verdt en reise i seg selv. Her finner du hoteller med klasse og stil i hele 11 ulike kategorier. Book drømmehelgen nå!

1. De mest fasjonable

Bo der Barack Obama, Rihanna, Justin Bieber og de kongelige bor når de er på norgesbesøk! Flere av hotellene tapetserer også listene over verdens beste hoteller. Husk høye hæler og store, mørke solbriller.

2. Herskapelige herregårder

Greve eller grevinne for en natt? Bo herskapelig på noen av landets staselige gods og herregårder, som er omgitt av vakre parkhager. Den perfekte ramme for en afternoon tea eller et glass årgangsbobler fra velfylte vinkjellere, kombinert med mat en adelsfamilie verdig. På Refsnes gods på Jeløya sitter du dessuten midt blant Edvard Munchs flotte malerier.

3. Historiske tre- og fjordhoteller

Fra sjarmerende kystperler til nostalgiske overnattingssteder i vakre daler og eventyrlige trehoteller bygd for fordums lakselorder – det finnes mange utrolig flotte historiske hoteller i Norge. Alle er unike på sin måte, men de har også mye til felles. Atmosfæren ligger i tykke lag i både rom og sjel, uten at det kompromisses på komfort. Her skal du ha det godt!

4. Landlig luksus

Lunt, lekkert og tradisjonsrikt. Mange av landets aller flotteste gårder har åpnet dørene for gjester og forvandlet seg til herskapelige overnattingssteder, som byr på bonderomantikk med moderne komfort og overraskende, ny arkitektur. Mange av dem befinner seg i landets vakreste kulturlandskap. Her kan du også nyte gårdskost basert på ferske, kortreiste råvarer.

5. Instagram-vennlige hoteller

Flytende havhytter, «fuglehus» for mennesker, arkitekttegnede utsiktskuber, halvt nedgravde «sublugarer» og luksuriøse utgaver av trehytta du alltid drømte om som liten. Det finnes massevis av unike overnattingsmuligheter i Norge, og du kommer garantert til å klø etter å legge ut bildene derfra på Insta!

6. Fjonge badehoteller

Neida, du trenger ikke reise til Danmark for å nyte en ekte hipp hurra-sommer på et klassisk, lekkert badehotell. På disse norske hotellene kan du nyte en herlig badeferie med stil.

7. Herlige havhoteller

Himmel, havluft og vid horisont. Tenk å våkne til den herlige utsikten i en myk, deilig seng! Det finnes mange lekre havhoteller langs hele kysten, der du også får servert nyfanget sjømat av høy klasse. Bli en ekstra dag og bare nyt.

8. Spa deg ned

Innendørs fossefall. Massasje. Uendelighetsbasseng. Dampsauna. Tyrkiske bad. Boblebad. Havutsikt. Ja, takk, alt sammen! Unn deg et opphold på et av de mange flotte, norske spahotellene. Det har du fortjent.

9. Fjellhoteller av første klasse

Etter lange dager fylt med utendørsaktiviteter i fjellet, er det alltid godt å legge bena høyt og finne hvilepulsen. Like lenge som vi har flokket til fjellheimen på ferie, har de lokale vartet opp med overnattingsmuligheter og kortreiste smaksopplevelser. Noen hoteller har eksistert i generasjoner og har et historisk preg, mens andre byr på moderne eleganse.

10. Boutiquehoteller

Lekkert, intimt, moderne og eksklusivt! De norske boutiquehotellene har en gjennomført og personlig stil, samtidig som de gir deg rom for hvile og avslapping. Her føler du deg mer som en kjær, gammel gjest i huset, enn en turist. Alt fra design og interiør til service og mat er nøye gjennomtenkt for å gi deg en helhetlig opplevelse.

11. Festningshoteller

Glem harde feltsenger og lunken lapskaus! Nå er sengene i de gamle, flotte festingsanleggene våre byttet ut med myke madrasser og nydelig mat i «kasernen». Du sovner til spennende historie og våker til praktfull utsikt. På Oscarsborg festning får du en av Oslofjordens flotteste øyperler med på kjøpet.

Landet vårt bugner av overnattingsmuligheter utenom det vanlige. Tilbring natten i toppen av et tre, på Hurtigruten eller book en natt på en av De Historske eller Classic Norways unike hoteller.

Se våre beste tilbud

Gode betingelser når du booker direkte fra en av våre partnere!

Finn drømmehotellet!

Her finner du enda flere steder å bo på norgesferien.

Sider du nylig har besøkt