Dynamic Variation:
Choose Language
Norway Now
Search
or search all of Norway
Hemsedal Man off-piste skiing in Hemsedal, Norway
Credits
Hemsedal.
Photo: Kalle Hägglund
Campaign
Partner

Fest og familiekos til fjells

I den vesle bygda Hemsedal blir du tatt imot av frodige fjellandskap og et av Norges beste områder for skikjøring og fluefiske.

Med stabile snøforhold og mange skiheiser og -bakker har Hemsedal blitt et av de største og mest populære skianleggene i Norge.

Hovedanlegget Hemsedal skisenter har brede preparerte løyper, flere terrengparker der snowboarderne tester ut nye triks, og et eget barneområde for de minste og nybegynnerne. Naboanlegget Solheisen er mindre, og sammen gir de to deg variert terreng som passer for alle nivåer. Her kan du også fyke nedover i løssnø eller nyte den friske lufta i langrennssporet. Står du ikke på ski, kan du prøve hundekjøring, trugetur, isklatring eller kanefart.

Om sommeren er Hemsila en god fluefiskeelv, mens den frodige og varierte naturen er et godt utgangspunkt for vandrere, klatrere, ryttere og syklister. En stolheis kan ta med sykler opp i fjellet, og ned igjen kan du velge mellom lett terreng og bratte utforløyper.

Rjukandefossen er en imponerende og kraftfull dobbeltløpet foss med 18 meters fall ned gjennom et trangt gjel. I Hemsedal finner du også Hydalen, et vernet landskapsområde med spesiell og rik fauna. Her kan du få store naturopplevelser både på sykkel og til fots. På Ulsåkstølen kan du oppleve seterlivet i flott høyfjellsnatur, under mektige Skogshorn som rager 1728 meter over havet.

Bygda Hemsedal, ofte kalt Sentrum, har et vidt spekter av overnattingsmuligheter, restauranter, kafeer, barer og butikker, og er et praktisk midtpunkt for nasjonale og internasjonale gjester. Etter en dag i løypene kan du dra på after-ski eller danse til de kuleste DJ-ene på en av Hemsedals nattklubber. Stavkroas after-ski er kåret til en av Europas beste av Hotels.com, og her er det bare lov å danse på bordene.

Skarsnuten Hotel, Hemsedal
Skarsnuten
Hemsedal.com/Frank Tolpinrud
Hemsedal
Hemsedal
Kalle Hägglund
Hemsedal
Hemsedal
Morten Gulbrandsen/Hemsedal.com
Rjukandefossen, Hemsedal
Rjukandefoss
Hemsedal.com/Nils-Erik Bjørholt

Sommer i Hemsedal

Hydnefossen i Hemsedal

Ad

Aktiviteter og attraksjoner

Overnatting

Mat og drikke

Reiseinformasjon

Med fly:
  • Oslo Lufthavn Gardermoen er nærmeste flyplass. I vinterhalvåret går det transfer-buss direkte fra flyplassen til Hemsedal. Disse må forhåndsbestilles.
Med buss:
  • Det går daglige ekspressbusser mellom Oslo og Hemsedal hele året.
  • Det går lokalbuss mellom Hemsedal og Gol.
Med bil:
  • Fra Oslo: Følg E18 mot Drammen og Sandvika. Hold til høyre ved Sandvika og følg E16 mot Hønefoss. Følg E16 i omtrent 1 time og ta så av til venstre mot Fv7 i rundkjøringen. Følg Fv7 mot Gol. Ta av til høyre etter Gol og følg Fv52 til Hemsedal (30 kilometer).
  • Fra Bergen: Følg E16 forbi Lærdal til du kommer til Borlaug. Ta av og følg Fv52 til Hemsedal.
Med tog:
  • Det går tog til Gol fra Oslo og Bergen. Fra Gol kan du ta buss eller drosje videre til Hemsedal.

Hemsedal tilbyr også ...

Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Start planleggingen i dag!

×

 

Les også

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad