Dynamic Variation:
Book
Norway Now
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Mausund Mausund
Credits
Mausund.
Photo: Marius Rua
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

En smak av ramsalt kystkultur

Med ypperlig sjømat og et bredt spekter av aktiviteter både på sjø og land lever kysten av Trøndelag opp til navnet KystNorge.

Fra Hitra og Frøya i sør, via halvøya Fosen, til Roan og Bessaker i nord utgjør KystNorges tusenvis av øyer et vilt og sjarmerende kystlandskap. Som ikke minst byr på fantastiske fiskemuligheter – enten du liker havfiske eller innlandsfiske. Lei båt og fiskeutstyr og bo i en sjarmerende rorbu, og bli med lokale fiskeguider ut på det åpne havet og kjenn storfisken virkelig bite.

Det krystallklare vannet med et stort mangfold av arter og flere spennende båtvrak gjør Trøndelagskysten til et av de mest kjente dykkestedene i Europa.

Fiske har alltid spilt en viktig rolle for kystbefolkningen i Trøndelag, og i dag finnes det fortsatt mange levende fiskevær som har beholdt både karakter og tradisjoner. Et godt eksempel er ærverdige Halten som ligger ytterst i Froan naturreservat og som en gang var regionens viktigste fiskevær. I dag er det et populært turistmål, med vakker natur og historisk sus.

En annen populær aktivitet er safari blant tusenvis av øyer og holmer der du også får nyte fersk sjømat servert på stranden. Et minne for livet får du garantert også på havørn-, sel- og fuglesafari i Froan naturreservat og landskapsvernområde. På Museet Kystens Arv i Rissa og Kystmuseet i Sør-Trøndelag på Hitra blir du nærmere kjent med kystkulturens historie. Ellers kan du gå på en av mange festivalene i området eller bare nyte fred, ro og det vakre lyset.

Et stort utvalg lokale matprodusenter og mange kvalitetsrestauranter gjør at Trøndelag lever opp til sitt rykte som en kulinarisk region der du kan både smake og kjøpe med kortreiste råvarer og produkter som kjøtt, sjømat og oster i verdensklasse.

Hitra
Hitra
Svein Wik
Stokkøya
Stokkøya
Tom Gustavsen
Trøndelag
Trøndelag
Kystens Arv
Hitra Farm
Hitra
Marius Rua/Opplev Trøndelag
Ad

Se det med dine egne øyne

Aktiviteter og attraksjoner

Reiseinformasjon

Med fly:
  • Trondheim lufthavn Værnes ligger 45 km fra ferge til Fosen og 150 kilometer fra Hitra, og har daglige forbindelser med en rekke norske byer og tettsteder.
  • Ørland flyplass har direkterute fra Oslo Lufthavn Gardermoen, og Frøya har småflyplass.
Med buss:
  • Det er daglige avganger fra Trondheim til Hitra, Frøya og Fosen.
Med bil:
  • Det tar cirka 50 minutter (inkludert bilferge Flakk-Rørvik) å reise med bil fra Trondheim til du er på Fosen.
  • Fra Trondheim til Hitra tar det cirka to timer, og en halv time mer til Frøya. Hitra og Frøya er forbundet med fastlandet via undersjøiske tuneller.
Med båt:
  • Kystekspressens rute mellom Trondheim og Kristiansund anløper Brekstad på Fosen og Sandstad på Hitra tre ganger daglig. Fra Trondheim tar det omlag en time til Brekstad og to timer til Sandstad. Båten korresponderer med buss til bl.a. Frøya.

 

Hitra, Frøya og Fosen tilbyr også ...

Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Start planleggingen i dag!

×