Planlegg reisen til Hitra, Frøya og Fosen

Unknown Component
civid: 650c4ec18c69757bff15dc4f
name: plugins_common_social_share (widget)

Livet ved trøndelagskysten er spennende og avslappende. Besøk den velkjente strandbaren på Stokkøya, dykk ned i Trøndelags fantastiske undervannsverden, eller fisk din egen middag!

Fra Hitra og Frøya i sør via halvøya Fosen til Roan og Bessaker i nord utgjør tusenvis av øyer et vilt og sjarmerende kystlandskap. Som ikke minst byr på fantastiske fiskemuligheter – enten du liker havfiske eller innlandsfiske. Lei båt og fiskeutstyr og bo i en sjarmerende rorbu, og bli med lokale fiskeguider ut på det åpne havet for å kjenne storfisken bite. Atmosfæren her er åpen og inkluderende, og lokalbefolkningen viser gjerne frem stedet!

Det krystallklare vannet med et stort mangfold av arter og flere spennende båtvrak gjør Trøndelagskysten til et av de mest kjente dykkestedene i Europa.

Fiske har alltid spilt en viktig rolle for kystbefolkningen i Trøndelag, og i dag finnes det fortsatt mange levende fiskevær som har beholdt både karakter og tradisjoner. Et godt eksempel er ærverdige Halten som ligger ytterst i Froan naturreservat og som en gang var regionens viktigste fiskevær. I dag er det et populært turistmål, med vakker natur og historisk sus.

En annen populær aktivitet er safari blant tusenvis av øyer og holmer der du også får nyte fersk sjømat servert på stranden. Et minne for livet får du garantert også på havørn-, sel- og fuglesafari i Froan naturreservat og landskapsvernområde. På Museet Kystens Arv i Rissa og Kystmuseet i Sør-Trøndelag på Hitra blir du nærmere kjent med kystkulturens historie. Ellers kan du gå på en av mange festivaler i området eller bare nyte roen og det vakre lyset.

I 2022 er Trøndelag offisielt Europas gastronomiregion, der du kan både smake på og kjøpe kortreiste råvarer og produkter som kjøtt, sjømat og oster i verdensklasse.

Åfjord med Stokkøya har oppnådd merket for Bærekraftig reisemål – som ikke betyr at destinasjonen er bærekraftig, men at de har forpliktet seg til å jobbe systematisk for å redusere turismens negative påvirkning og for å styrke de positive ringvirkningene.

Finn mer inspirasjon på Trøndelags offisielle nettsted.

Utforsk tilbudene under, eller gå rett til:
Aktiviteter og attraksjoner | Overnatting | Mat og drikke | Transport

Topp aktiviteter og attraksjoner

Utforsk kystlinjens skatter eller gå på museum - her er mye å oppdage.

Finn flere attraksjoner og ting å gjøre

Mat og drikke

Fra sjømatdelikatesser til prisvinnende oster og lokalt brygg.

Overnatting

Fra kule strandhotell til koselige rorbuer - finn ditt krypinn.

Sjømathimmelen

Oppdag hvorfor foodies fra hele verden strømmer til Trøndelagskysten!

Reiseinformasjon

Finn detaljert reiseinformasjon på Trøndelags offisielle nettsted.
Planlegg reisen til Hitra, Frøya og Fosen med Entur.

Reis rundt i Trøndelag

Reis sjøveien mellom Trondheim og Kristiansund

Opplev høydepunktene på en sjøreise mellom Trondheim og Kristiansund.

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Hitra, Frøya og Fosen tilbyr også …

Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Start planleggingen i dag!

Nyt Norge

Sider du nylig har besøkt