Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
Seilbåt i Sørfjorden Seilbåt i Sørfjorden
Credits
Seilbåt i Sørfjorden.
Photo: Orsolya Haarberg
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Det er her nord starter

Den sørligste kommunen i Nordland er Bindal – på grensen til Nord-Trøndelag. Fjellet Heilhornet, med sine 1058 meter, var alltid en god veiviser for sjøfarende som seilte inn i båtbyggerlandet Bindal, der gullet gjemte seg bak skogene. Slik er det heldigvis fremdeles.

Ennå bygges bindalsfæringen på tradisjonelt vis. Dette kan du oppleve ved Helgeland Museums avdeling på Terråk. Hver sommer pryder båtene Bindalsfjorden under Nordlandsbåtregattaen som arrangeres i slutten av juni. 

Bindal er mangfoldig med sine fjorder, rike lakseelver og høye fjelltopper. Sjøfolk navigerte ofte etter «Den norske bukk», som de kalte det stolte Heilhornet. Enda høyere er Kvannlitind på 1095 meter, og under disse fjellene har både polfarer Otto Sverdrup, forfatter Arvid Sveli og alle andre bindalinger startet på livets ferd. 

Ting du bør få med deg i Bindal

Bindal kart

Turistkart Bindal

Flott detaljert oversiktskart over Bindal kommune på Sør-Helgeland. Kartet har avmerket 23 flotte vandreturer som er gradert etter nasjonal standard. 

Bestill

Overnatting i Bindal

Click to activate

Flere severdigheter og opplevelser i Bindal

Vassås Bindal

Det er mange flotte turmuligheter i Bindal. Her fra Vassås (Foto: Erlend Haarberg)

Turmuligheter

Ta deg tid til en topptur i Bindal. Prøv ut lokalbefolkningens ”Topp ti”. Disse løypene er godt merket. Ønsker du bare å rusle en tur og nyte landskapet, finnes det lettere turer som også gir godt utsikt over fjord og fjell. Her anbefales Muligen og Stilelva  fra Terråk sentrum og Blåfjellet som ligger mot Horstadfjord, som er vest i kommunen. Last ned på www.turkarthelgeland.no 

Se også dette turforslaget.

Ta lokalbåten 

Sightseeing med hurtigbåten M/S Ørtind. Dette er en rundtur med rutegående hurtigbåt. Avgang kl. 14.15 fra Terråk alle dager unntatt lørdag og søndag. Turen varer i ca. 2,5 timer. Avgang Lørdag kl. 15.50 og varer i ca. 1 time.

Hefte med informasjon fra Bindal.

Fiske i Bindal

Ønsker du å oppleve fjordene , så anbefaler vi å ta sightseeing og rundtur med rutegående hurtigbåt som går fra Terråk sentrum. Eller er du en ivrig laksefisker, så er Bindal et populært område. 

Les mer om fiske.