Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
September morgen
September morgen.
Photo: Jørgen Hjelmsøy

Skrøyvdalsvegen

muteplay/pauseplay/pause
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Vakkert og magisk

Det er ikke alle som er oppmerksomme på denne perlen av en avstikker fra Kystriksveien, Skrøyvdalsvegen, der den smyger seg over til Salsbruket fra Høylandet. Forbi Skrøyvdalsfossen og urørt villmark før du når Salsbruket, og finner roen på Setran Opplevelsesgård. 

Omlag 3,5 timer nord for Trondheim, og 3 timer sør for Brønnøysund ligger Skrøyvdalen. En mils kjøring fra Høylandet kommer du virkelig tett på naturen, utenfor allfarvei og mobildekning. Mektige fossefall, loddrette fjellsider og store innsjøer, midt i elgens rike. Her har samene holdt til i flere hundre år med sin reindrift.

Kart Skrøyvdalsvegen

På Salsbruket, innerst i Opløfjorden, finner du et historisk industrimiljø, tuftet på en vel hundreårs lang tremasseindustri og vannkraft i Colletts eie.

For barnefamilier er opplevelsesgården Setran et must. Her kan du gjøre en kort stopp for en omvisning i kulturlandskapet, eller bo på gården noen dager. Gården er også utgangspunkt for fottur til jettegrytene i Galtneset.

Videre utover mot Geisnes har du nærkontakt med Opløfjorden fra bilsetet. Ved fergekaia på Geisnes ser du over Buøyvalen til Buøy Gård. Det tidligere handelsstedet eies og drives fortsatt av Sverdrupfamilien. Her bør du nå ha bestilt et gourmedmåltid i den ærverdige hovedbygningen på gården.

Turfakta

Adkomst nordfra:  Ta av ved Foldereid, og kjør ned til Kolvereid - deretter til fergeleiet på Hofles.
Adkomst sørfra: Ta av mot Salsbruket på 776 ved Høylandet.
Distanse: 57 km, se reiserute. 

Ferge Geisnes - Hofles (Lund).