Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
September morgen
September morgen.
Photo: Jørgen Hjelmsøy

Skrøyvdalsvegen

muteplay/pauseplay/pause
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Vakkert og magisk

Det er ikke alle som er oppmerksomme på denne perlen av en avstikker fra Kystriksveien, Skrøyvdalsvegen, der den smyger seg over til Salsbruket fra Høylandet. Forbi Skrøyvdalsfossen og urørt villmark før du når Salsbruket, og finner roen på Setran Opplevelsesgård. 

Omlag 3,5 timer nord for Trondheim, og 3 timer sør for Brønnøysund ligger Skrøyvdalen. En mils kjøring fra Høylandet kommer du virkelig tett på naturen, utenfor allfarvei og mobildekning. Mektige fossefall, loddrette fjellsider og store innsjøer, midt i elgens rike. Her har samene holdt til i flere hundre år med sin reindrift.

På Salsbruket, innerst i Opløfjorden, finner du et historisk industrimiljø, tuftet på en vel hundreårs lang tremasseindustri og vannkraft i Colletts eie.

For barnefamilier er opplevelsesgården Setran et must. Her kan du gjøre en kort stopp for en omvisning i kulturlandskapet, eller bo på gården noen dager. Gården er også utgangspunkt for fottur til jettegrytene i Galtneset.

Videre utover mot Geisnes har du nærkontakt med Opløfjorden fra bilsetet. Ved fergekaia på Geisnes ser du over Buøyvalen til Buøy Gård. Det tidligere handelsstedet eies og drives fortsatt av Sverdrupfamilien. Her bør du nå ha bestilt et gourmedmåltid i den ærverdige hovedbygningen på gården.

Turfakta

Adkomst nordfra:  Ta av ved Foldereid, og kjør ned til Kolvereid - deretter til fergeleiet på Hofles.
Adkomst sørfra: Ta av mot Salsbruket på 776 ved Høylandet.
Distanse: 57 km, se reiserute. 

Ferge Geisnes - Hofles (Lund).

Opplevelser langs Skrøyvdalsvegen
Her får du oppleve gårdsferie. Setran Opplevelsesgård ved Salsbruket leier ut hytter og feriehus og du får anledning til å være med på å kose med og… Read more
Setran Opplevelsesgård
Skrøyvstadfossen ligger langs Skrøyvdalsvegen (Fv 776), 25 kilometer nordvest for Høylandet i Trøndelag. Fossen er en mektig foss, spesielt i nedbørs-… Read more
Skrøyvstadfossen
Opplev Norges største samling av Jettegryter. Ved Storhaugen, kun 2 kilometer fra Setran, kan du utforske mer enn 100 jettegryter i ulike størrelser… Read more
Skrøyvdalsvegen: Jettegrytene på Galtnes
Select
    Show Details
    Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS