Dynamic Variation:
Choose Language
Search
Stjørdal, salmon fishing Stjørdal, salmon fishing
Credits
Stjørdal, salmon fishing.
Photo: Sven-Erik Knoff/fotoknoff.no/Hembre Gård
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Porten inn til Trøndelag

Stjørdal er knutepunkt i Midt-Norge med flyplass, jernbane og vei, nær Trondheim. Herfra kommer du videre nordover, sørover, til Røros eller Sverige.

Stjørdal har bystatus og med sin umiddelbare nærhet til naturen er det mye å oppleve her. Stjørdalselva er en rik lakseelv og har man fiskelykke kan man få fangsten servert til middag på kvelden på en av gårdene som tilbyr overnatting og servering. Stjørdal har i alle tider vært et knutepunkt mellom nord/sør og øst/vest, og har lang erfaring som vertskap for overnatting og opplevelser.

Flyplasskommunen Stjørdal

Midt-Norges hovedflyplass, Trondheim lufthavn Værnes, ligger i umiddelbar nærhet til Stjørdal sentrum. For bedrifter som har behov for effektive møterer nettopp nærheten til flyplassens tre hoteller med stor kapasitet og andre tilbydere av møterom noen av de viktigste argumentene for å velge nettopp Stjørdal som reisemål.

Laksefiske i Stjørdal

Stjørdalselva, med sideelvene Forra og Sona, har 85 kilometer med kvalitetsfiske. Fra utløpet like ved Værnes Lufthavn strekker den seg øst mot Sverige. Som de fleste andre elver i Midt-Norge, er Stjørdalselva velkjent for sin storlaks. Sesongen for å prøve å dem på kroken er fra juni til august. Helt siden engelske lakselorder begynte å komme til Norge på slutten av 1800-tallet, har Stjørdalselva vært blant de mer populære lakseelvene. God og fornuftig forvaltning av Stjørdalselva har ført til god tilgang på laks, og elva har til i lengre tid vært regnet blant de 10–12 beste elvene i Norge.

Historiske severdigheter

Kommunen har mange fornminner som byr på spennende historier. Hegra Festning er et levende festningsanlegg som er intakt med både skyttergraver, tuneller, oppholdsrom og kommandotårn. Festningen ligger i et naturskjønt område og egner seg godt til dagsutflukter. 2,5 km fra Hegra sentrum ligger et av Nord-Europas største helleristningsfelter, Leirfall. På Leirfall er det ca. 1200 figurer, hovedsakelig fra bronsealderen. Her finnes båter, fotspor, hester, skålgroper, solbilder og en prosesjon med 13 menneskefigurer.

Steinvikholm Slott er en slottsfestning som ligger i Skatval, rett ved Stjørdal. Slottet ble oppført av Norges siste katolske erkebiskop, Olav Engelbrektsson i Nidaros og er det største byggverket oppført i norsk middelalder. På Steinvikholm settes det også opp en midnattsopera hver sommer, som forteller historien om Olav Engelbrektsson. Den over 900 år gamle Værnes kirke er Norges eldste bygning som fremdeles er i bruk, og mange utenlandske turister besøker hvert år Hell stasjon som er et yndet fotomotiv. Fra Forbordsfjellet er det milevis utsikt i alle retninger utover Trøndelag. Forbordsfjellet er også et av de beste stedene for å se nordlyset i hele Trondheimsregionen.

Overnatting i Stjørdal

Har du behov for overnatting i Stjørdal, kan du velge mellom flere typer. Like ved flyplassen, ligger nyoppussede Scandic Hell Hotell, med alle fasiliteter. Her spiser du godt til både frokost, lunsj og middag i restauranten Amelia, du kan benytte deg av treningsrom, basseng og sauna. Gratis parkering og wifi. Er du på utkikk etter litt mer spennende og eksotisk overnatting har Stjørdalsområdet mye å by på. Ersgard B&B er en 250 år gammel trøndergård plassert like ved Stjørdalselva. Her kan du senke skuldrene og slappe av i en tradisjonsrik og uformell atmosfære. Ekte bondefrokost med hjemmebakst serveres til frokost, og du parkerer gratis. 20 km øst for Stjørdal finner du perlen Austkil Gjestegård og konferansesenter. På den gamle gården velger du selv om du vil trekke deg tilbake og nyte stillheten eller om du vil oppleve noe utenom det vanlige. Her kan du nemlig oppleve konseptet Mord til Middag, der du blir en sentral karakter i rollespillet mens du inntar en nydelig middag basert på lokale råvarer.

Er du interessert i fiske, så er Hembre Gård det perfekte stedet for overnatting. Motellet har flere leiligheter med små kjøkken for selvhushold. Motellet har også en campingplass med meget god standard og god plass for telt og campingvogner. Gårdens vald inneholder mange spennende fiskeplasser med lett tilkomst, les mer om fiske på Hembre her. Hembre Gård ligger 10 km fra Stjørdal. 

Opera Trøndelag, Steinvikholmen
Steinvikholm Opera
Opera Trøndelag
Trondheim Airport Værnes is the fourth largest airport in Norway, and have several international and domestic departures.
Trondheim Lufthavn Værnes
Avinor
Hegra Fortress, Stjørdal
Hegra Festning
Marius Rua
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad