Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

NORSKE MATFESTIVALER

Matstreif food festival .
Photo: Fredrik Ahlsen, Maverix / Visitnorway.com
Matstreif food festival .
Photo: Fredrik Ahlsen, Maverix / Visitnorway.com

Sett tennene i fersk og spennende mat!

Sausage at Matstreif .
Photo: Fredrik Ahlsen, Maverix / Visitnorway.com
Sausage at Matstreif .
Photo: Fredrik Ahlsen, Maverix / Visitnorway.com

Opplev nye smaker og få deg noe forfriskende å leske deg på.

Elderflower soft drinks .
Photo: Fredrik Ahlsen, Maverix / Visitnorway.com
Elderflower soft drinks .
Photo: Fredrik Ahlsen, Maverix / Visitnorway.com

De siste årene har matfestivaler blitt et stort fenomen som du kan nyte over hele landet, hele året og stadig dukker det opp nye. Her er en smakebit!

Topp 5 matfestivaler

– Jeg tror det er mange grunner til den økende interessen for mat, og spesielt kortreist mat. Stadig flere blir bevisste på hva de spiser. Vi ønsker kvalitetsprodukter samt kunnskap om hvor maten kommer fra. Vi reiser mer og oppdager nye plasser og kulturer. Og som følge av dette får vi øynene opp for lokale spesialiteter, sier Aslaug Rustad, daglig leder for Oi! Trøndersk Mat og Drikke.

Rustad er bosatt i Trøndelag og arbeider med lokale produsenter på daglig basis. Hun har besøkt flere av landets matfestivaler, og her vil få noen av hennes favoritter.

1. Trøndersk matfestival, Bryggerifestivalen i Trondheim og Norway Seafood Festival

– Min personlige favoritt med over 150 matboder. Festivalen finner sted i Trondheim sentrum.

Trøndersk matfestival og Bryggerifestivalen i Trondheim er en fest for både barn og voksne. Her kan du smake mat fra over 200 lokalprodusenter, prøve ferskbrygget øl, være med på kokkeleringskurs, og la barna bli med på mye moro. Sjømatfestivalen Norway Seafood Festival går av stabelen i Trondheim for første gang 2. til 4. mars 2023. Her vil du kunne meske deg med fantastiske råvarer fra havet.

Trøndelag har vist seg som en av de mest fascinerende matdestinasjonene i Norge og Nord-Europa, og kan skilte med tittelen European Region of Gastronomy 2022.

2. Gladmat i Stavanger

– Dette er en av Skandinavias ledende matfestivaler med mat fra alle verdenshjørner.

Gladmatfestivalen holdes i Stavanger i slutten av juni. Her kan du smake på mat fra flere enn 100 boder og produsenter, og være med på en rekke aktiviteter. Se både nye og berømte kokker konkurrere, nyt deilig mat og drikke mens du kjenner på sommervibbene.

3. Matstreif i Oslo

– På Matstreif, Norges største matfestival, kan du smake lokale spesialiteter fra hele landet.

På Matstreif finner du mat- og drikkeprodusenter fra hele Norge, som ønsker å vise deg sine beste produkter. Festivalen holdes i september på Rådhusplassen i Oslo.

4. Bergen matfestival

– Her møtes lokale produsenter fra Vestlandet for å selge produkter i en veldig sjarmerende setting.

Besøk Bergen matfestival i Bergen i september og opplev ekte, Vestlandsk matkultur. Møt de lokale sider- og matprodusentene og kjøpt deilige retter tilberdet av dyktige kokker.

5. Norsk rakfiskfestival på Fagernes

– For meg som elsker rakfisk, er dette simpelthen himmel på jord.

Norsk Rakfiskfestival i Valdres holdes i begynnelsen av november, og er mye mer enn bare en matfestival. Den festlige atmosfæren med livemusikk legger alt tilrette for at du skal kose deg. Og med fristende lokalmat blir stemningen selvfølgelig enda bedre!

6. Sider og fruktfestivaler

Det er flere festivaler over hele Norge som feirer de deilige drikkene som produseres i Norge, som Hardangers Internasjonale Siderfest i Odda, hvor du kan delta på seminarer, sidersafari og mye mer.

Norsk Eplefest arrangeres den siste lørdagen i september i Gvarv i Telemark. Både besøkende og lokale får mulighet til å kose seg med turer, utstillinger, blomsterdekorasjoner, konserter, gudstjenester, jubileer, gårdsbutikker og mye mer som lokalsamfunnet har å by på for store og små.

7. Skalldyrfestivalen i Mandal

Skalldyrfestivalen i Mandal er en tradisjonsrik festival i stadig utvikling. Hele Mandal sentrum omgjøres til ett stort festivalområde, med et yrende liv og sydlandsk stemning fire dager til ende.

Festivalen går av stabelen andre helgen i august hvert år og i løpet av denne tiden fylles byen av restauranttelt, underholdning, konserter, tivoli, matmarked, utstillere, kokkeskole for barn, VM i rekepilling, gatemat, gatemusikanter, salgsboder og ikke minst unike shoppingmuligheter i byens nattåpne butikker.

Festivaler og arrangementer

Finn ut hva som skjer og når det skjer!

OverOslo music festival .
Photo: Christine Blix
OverOslo music festival .
Photo: Christine Blix

Se filmglimt

Bli inspirert

Se våre beste tilbud

Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

Les også

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen