Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway

Matfestivaler

Møt kokker og lokale matentusiaster
Noen festivaler smaker bedre enn andre. Få en smakebit av hva norske matfestivaler har å by på.
Matstreif, Oslo Matstreif, Oslo
Credits
Matstreif, Oslo.
Photo: Terje Borud/Visitnorway.com
Ad

De siste årene har matfestivaler blitt et stort fenomen her til lands, og i dag kan man nyte arrangementer over hele landet, gjennom hele året. Og stadig dukker det opp nye.

– Jeg tror det er mange grunner til den økende interessen for mat, og spesielt kortreist mat. Stadig flere blir bevisste på hva de spiser. Vi ønsker kvalitetsprodukter samt kunnskap om hvor maten kommer fra. Vi reiser mer og oppdager nye plasser og kulturer. Og som følge av dette får vi øynene opp for lokale spesialiteter, sier Aslaug Rustad, daglig leder for Oi! Trøndersk Mat & drikke.

Rustad er bosatt i Trøndelag og arbeider med lokale produsenter på daglig basis. Hun har besøkt flere av landets matfestivaler, og her kan du lese om noen av hennes favoritter.

Aslaug Rustads favorittfestivaler

Trondheim
Credits
Trondheim.
Photo: Wil Lee-Wright / Oi! Trøndersk Mat og Drikke AS
Credits
Trondheim.
Photo: Wil Lee-Wright / Oi! Trøndersk Mat og Drikke AS

– Min personlige favoritt med over 150 matboder. Festivalen finner sted i Trondheim sentrum.

Stavanger
Credits
Stavanger.
Photo: Gladmat
Credits
Stavanger.
Photo: Gladmat

– Dette er en av Skandinavias ledende matfestivaler med mat fra alle verdenshjørner.

Oslo
Credits
Oslo.
Photo: Terje Borud/Visitnorway.com
Credits
Oslo.
Photo: Terje Borud/Visitnorway.com

– På Matstreif, Norges største matfestival, kan du smake lokale spesialiteter fra hele landet.

Bergen
Credits
Bergen.
Photo: Bergen matfestival
Credits
Bergen.
Photo: Bergen matfestival

– Her selger lokale produsenter fra Vestlandet produkter i en veldig sjarmerende setting.

Fagernes
Credits
Fagernes.
Photo: Cathrine Dokken/Norsk Rakfiskfestival
Credits
Fagernes.
Photo: Cathrine Dokken/Norsk Rakfiskfestival

– For meg som elsker rakfisk, er dette simpelthen himmel på jord.

Matfestivaler - mer enn bare mat

Norske matfestivaler tiltrekker seg ofte et ungt publikum. Det kan man blant annet se på alternative arrangementer som Oslo Vegetarfestival, som besøkes av mer enn 20.000 sultne entusiaster hvert år.

Det er imidlertid ikke bare mat som serveres på festivalene. Det er nemlig blitt mer og mer vanlig med konserter og andre kulturelle innslag på menyen.

Hvorfor matfestivaler?

Arven 
Det anslås at nordmenn har hatt ulike former for matfestivaler like lenge som vi har høstet fra naturen.

Feiringen 
En matfestival kan ofte forveksles med en stor fest, noe som er vel og bra så lenge det er maten som er i sentrum. En velorganisert festival bør i tillegg tilby relevante drikkevarer for å gjøre den kulinariske opplevelsen komplett. I dag er det også vanlig med egne festivaler viet til edle dråper av ulike slag.

Fremtiden 
Matfestivalenes popularitet vokser i takt med den økende bevisstheten rundt lokal mat og ferske råvarer, noe som lover bra for fremtiden til det norske kjøkken.   

Finn et arrangement etter din smak

Filtrer søket ditt og utforsk kommende arrangementene nedenfor.

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad