Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Collage med artistene som er med i Munch + Musikk-prosjektet
Munch + Music: 4 artists’ interpretation of Munch.
Photo: Bleed / Fastland / Innovation Norway

Munch + Musikk

muteplay/pauseplay/pause
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

For å feire åpningen av det nye Munchmuseet i Oslo i juni 2020, utfordret vi fire musikkartister og band til å skape låter inspirert av Edvard Munchs kunst.

Du kan se på et maleri og begynne å skape musikk i hodet. Musikk som kan trenge inn i bevisstheten og få deg til å tenke på verkene til en av verdens mest feirede kunstnere: den norske maleren Edvard Munch.

Vi utfordret fire norske artister til å lage låter basert på deres favorittverk av Edvard Munch. Siden vi omfavner mangfold, grep vi muligheten til å kombinere musikere med like ulike uttrykk som Munchs omfattende produksjon er variert. Matoma (her i samarbeid med Ruben) roses for kompromissløst fengende hits, og 9 grader nord for sin energiske folkemusikk. Som en spennende kontrast er bandet 1349 blant de ledende innen svartmetall, mens Gundelack kjennetegnes av sitt særegne «nordic noir» lydbilde. Alle la sin sjel i tolkningene, og resultatet er fire underholdende filmer.

Edvard Munch-maleriene

Edvard Munch-maleriene.
Photo: Munchmuseet

Musikerne sto fritt til å velge blant Munchs bilder, og mens noen hadde en spesiell pass i hjertet for enkelte verk, fokuserte andre på å finne noe som passet til deres tema og toner. Utfallet er høyst ulike låter som skal bidra til feiringen når det nye Munchmuseet åpner i Oslo i 2020, og som skal følge internasjonale Munch-utstillinger i byer som Tokyo, Moskva, London og Beijing.

Det nye museet, tegnet av det anerkjente spanske arkitektkontoret Juan Herreros, vil bli en attraksjon i seg selv. I tillegg til å huse Munchs verk blir det også spennende samtidsutstillinger og andre arrangementer i huset. Museet vil stå i kontrast til de omkringliggende bygningene, og Oslofjorden vil speile seg i den store glassfasaden. Målet er at flere får øynene opp for Edvard Munchs livsverk. Han er tross alt en av tidenes mest innflytelsesrike og inspirerende kunstnere – selv blant musikere.

Sjekk ut artistene

Hva skjer?

Kontrasten mellom naturen og det moderne livet er en utømmelig kilde til inspirasjon for norske kunstnere. Søk blant kommende arrangementer og tilfør reisen ekstra mening og innhold.

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages