Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Collage of the four bands participating in the Munch + Music project
Munch + Music: 4 artists’ interpretation of Munch.
Photo: Bleed / Fastland / Innovation Norway

Munch + Musikk

muteplay/pauseplay/pause

For å feire det nye Munchmuseet som åpner i Oslo våren 2021, utfordret vi fire norske artister til å lage musikk inspirert av Edvard Munchs kunst.

Siden vi liker mangfold, benyttet vi muligheten til å velge artister som er like forskjellige i sitt uttrykk som Munchs ulike malerier. Matoma (her i samarbeid med Ruben) roses for kompromissløst fengende hits, og 9 grader nord for sin energiske folkemusikk. Som en spennende kontrast er bandet 1349 blant de ledende innen svartmetall, mens Gundelach kjennetegnes av sitt særegne «nordic noir»-lydbilde. Alle la sin sjel i tolkningene, og resultatet er fire fengende filmer.

Collage of four Munch paintings for the Munch + Music project
Edvard Munch paintings.
Photo: The Munch Museum

Artistene sto fritt til å velge blant Munchs bilder. Mens noen malerier hadde en spesiell plass i hjertet for enkelte, fokuserte andre på å finne noe som passet til deres tema og toner. Utfallet er høyst ulike låter som skal bidra til feiringen når det nye Munchmuseet Lambda åpner i Oslo våren 2021, og som skal følge internasjonale Munch-utstillinger i byer som Tokyo, Moskva, London og Beijing.

Det nye museet, tegnet av det anerkjente spanske arkitektkontoret Juan Herreros, vil bli en attraksjon i seg selv. I tillegg til å huse Munchs verk blir det også spennende samtidsutstillinger og andre arrangementer i huset. Museet vil stå i kontrast til de omkringliggende bygningene, og Oslofjorden vil speile seg i den store glassfasaden. Målet er at flere får øynene opp for Edvard Munchs livsverk. Han er tross alt en av tidenes mest innflytelsesrike og inspirerende kunstnere – selv blant musikere.

Sjekk ut artistene

Se våre beste tilbud

Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

Hva skjer?

Kontrasten mellom naturen og det moderne livet er en utømmelig kilde til inspirasjon for norske kunstnere. Søk blant kommende arrangementer og tilfør reisen ekstra mening og innhold.

Les også

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen