Skip to main content

Ski og spa

Ja takk, begge deler!

Hvorfor ikke få det beste fra to verdener?

Norge har ikke bare mange flotte skisentre – flere av resortene har fantastiske spa, velværeavdelinger og badeland også. Skjem deg bort!

Noen ganger trenger du ikke mer enn fjell, frisk luft, spennende utforløyper, god mat, spabehandlinger og tid. Heldigvis har Norge flere titalls slike muligheter, der du kan få alt i ett!

Norge har lange tradisjoner for langrenn og skisport generelt. De 173 skisentrene rundt omkring i landet varierer i størrelse, løypetilbud, snøforhold og historie. Interessen for skikjøring har heller ikke avtatt, men tvert imot skapt grobunn for stadig flere skisentre, luksushoteller, restauranter og næringsliv rundt bakkene – og ikke minst, spafasiliteter! Vi har samlet de mest populære destinasjonene her.

1. Hemsedal

"De Skandinaviske Alpene" som stedet også blir kalt, er et paradis for alle som elsker livet utendørs både sommer og vinter. De stabile snøforholdene, vakre omgivelsene og den sentrale posisjonen i Sør-Norge har gjort Hemsedal til et yndet reisemål for vinterlige ferier i Norge. 

Nyt utendørsaktiviteter både i bakken og off-piste, eller de mange preppede langrennsløypene, hundekjøring, trugeturer, isklatring eller sledekjøring med hest. Etterpå venter et eventyrlig spaområde på Fyrí Resort, i bunnen av Hemsedal skisenter. Spaet inkluderer både innendørs og utendørs basseng, loungeområde, peiser og egen bar med forfriskninger.

Hotellet byr også på et eget spillrom med shuffleboard, billiard og bordtennis, samt flere barer, restaurant og lounger for avslapning.

Skarsnuten Hotel tilbyr spafasiliteter 1002 moh. med spektakulær utsikt over Hemsedal. Slapp av og fyll på energilagrene igjen med sauna, fotbad, eventyrdusj, boblebad eller iskulp. Hvis du ønsker å ta velværet til neste nivå, unn deg selv en deilig spabehandling, der profesjonelle terapeuter designer den perfekte opplevelsen for dine behov.

2. Trysil

Nesten på grensen mot Sverige finner vi Norges største skidestinasjon, Trysil. Her finnes et stort utvalg av hytter, leiligheter og hoteller med ski-in / ski-out, og avslappende spaavdelinger på de to største resortene. 

SkiStar Lodge Trysil ligger midt i bakken, med umiddelbar tilknytning til løyper for både nedover- og bortoverski. Det store hotellet har et spaområde som inneholder boblebad, iskulper, saunaer og et innendørs basseng med nydelig utsikt over fjellene. Dersom du vil ha det lille ekstra, finnes det et hav av behandlinger å velge mellom.

I bunnen av skibakken ligger Radisson Blu Resort Trysil. På spaavdelingen her kan du boltre deg i mange ulike tilbud fra saunaer og fotbad til eksklusive behandlinger. En annen populær attraksjon er hotellets egen innendørs surfebølge, som er til glede for både store og små!

3. Norefjell

Bare 90 minutter fra Oslo ligger Norefjell, et område med fredelig natur og storslått utsikt. Om vinteren kan du stå på ski og snowboard fra toppene og ned mot den islagte innsjøen. Dette stedet er ideelt for familier og eventyrlystne, eller for de som bare ønsker å roe ned og ta en pause fra den travle hverdagen.

Lad opp batteriene igjen på Norefjell Ski & Spa, som vant prisen for beste spa-resort i 2023. Velværeavdelingen består av ulike boblebad, innendørs champagne-bad, varme og kalde kulper, fotbad, finsk sauna og IR-sauna.

På spaet tilbys også en rekke luksuriøse massasjer og behandlinger. Hotellet er designet med fokus på nordisk natur, med rikelig bruk av tre og stein. De vakre omgivelsene gir deg følelsen av å være i ett med naturen rundt deg.

4. Geilo

Skisenteret på Geilo er plassert på hver side av dalen og består av 20 heiser og 46 bakker med alt fra barneområder til terrengparker og sorte løyper. Det beste er at du kan bruke samme skipass i alle heiser. Bare ta skyttelbussen som går kontinuerlig fra side til side i dalen. Når du trenger en pause, er det mer enn nok av restauranter å velge mellom, og to av de største hotellene har til og med hvert sitt deilige spa å slappe av på.

Ideen om velvære har vært et viktig fokus helt fra start da ærverdige Dr. Holms Hotel åpnet dørene allerede i 1909. Det historiske luksushotellet tilbyr både basseng, innendørs og utendørs boblebad, saunaer, tyrkiske steambadstuer og en avdeling hvor man kan bestille beroligende, energigivende eller rensende behandlinger. 

På motsatt side av dalen finner du det langt nyere hotellanlegget Vestlia Resort. Finn roen på Vestlia SPA, som inkluderer svømmebasseng, sklie, boblebad, sauna og ulike dusjer. Her finnes også en fantastisk stillesone, hvor du kan slappe av i komfortable solstoler.

5. Hafjell

2,5 times kjøretur fra Oslo ligger ski- og langrennsparadiset Hafjell. Det store skisenteret har fantastiske bakker både for nybegynnere og erfarne, og milevis med ferdigpreppede langrennsløyper som strekker seg innover fjellplatåene.

Ønsker du deg en unik spaopplevelse? På toppen av Hafjell, nesten 1000 meter over havet, finner du Ilsetra. Fjellgården har fire leilighetsbygg og tilbyr restaurant, bar, lounge med peis og et velværeområde med utendørs svømmebasseng og ulike saunaer. Ilsetra er vakkert plassert med umiddelbar nærhet til naturen, turterreng, langrennsløyper og alpinbakker.

Leter du etter gøye opplevelser for de minste er Hunderfossen Vinterpark like nedi veien fra skisenteret. Jorekstad Fritidsbad er også verdt å sjekke ut og ligger heller ikke langt unna. Bare pass på å undersøke åpningstidene før du drar. 

6. Oppdal

Oppdal er et sted med lange røtter i vintersport og er en av Midt-Norges mest populære vinterdestinasjoner. Dersom du ønsker å teste alpinbakkene, finnes det faktisk hele tre hovedheiser fordelt på fire fjell, med et stort antall bakker og terrengparker. Dersom langrenn er mer din greie, finnes det lange og flotte løyper som stadig er nypreppet og tar deg rundt i Oppdals vakre fjellområder.

Når du trenger en pause fra alle aktivitetene, kom i virkelig zen-modus på Quality Hotel Skifer midt i sentrum av byen. Len deg tilbake i en av de varme saunaene, ta et fotbad eller simpelthen slapp av i den rolige atmosfæren i loungeområdet. 

Dersom barna skulle trenge et sted å plaske fra seg, er Badeland på Oppdal Kulturhus redningen. Her finnes både basseng og sklier, samt avdelinger med sauna og boblebad for de som ønsker det. Bare noen meter unna finnes også kjøpesenter og restauranter, samt kort avstand til skisenteret. 


7. Gaustablikk

Ved foten av Gaustatoppen, omtrent 2,5 time fra Oslo, ligger Gausta Skisenter. Selv om senteret kanskje ikke er det største sammenlignet med tidligere nevnte steder, er området vanligvis et av de første som får snø når vinteren kommer. Skianlegget består av 37 bakker, inkludert flere barneområder og parker med hopp og rails for twin tip-kjørere og snowboardere.

To flytende saunaer har nylig blitt installert ved Kvitåvatnsjøen, like ved Gaustablikk Fjellresort. Kjenn den deilige varmen mens du nyter utsikten over det vakre landskapet, med Gaustatoppen som hovedattraksjon. 

8. Beitostølen

Dersom du ser etter et skianlegg som både passer for familier og viderekomne, burde du ta turen til Beitostølen. Dette er også et paradis dersom du ønsker å gå på langrenn eller helt enkelt ønsker å slappe av i vakre, vinterlige omgivelser. 

Riddergaardens unike beliggenhet i bunnen av skibakken gjør det mulig å stå på ski helt inn til døren. På hotellets spaområde finner du både utendørs og innendørs svømmebasseng samt boblebad med utsikt over skibakkene. Området er åpent for hele familien.

Bare et par minutters gange fra bakkene ligger Radisson Blu Resort Beitostølen. Hotellet tilbyr også et velværeområde med treningsrom, sauna og et 25 meter langt svømmebasseng. Stup uti!

9. Hovden

Omtrent midtveis mellom Oslo, Bergen og Kristiansand ligger Hovden alpinsenter i vakre fjellomgivelser. Dette har i de siste årene stadig blitt mer populært som feriested. Hovden har bakker og løyper som passer for alle nivåer, fra de yngste til profesjonelle ski- og snowboardere. Her finner du 42 kilometer med løyper, et stort utvalg restauranter, butikker og kaféer.  

Hovden er perfekt når du ønsker å kombinere kalde vinteraktiviteter med bademoro. La barna plaske og skli ned den 70 meter lange vannsklien i Hovden Badeland, eller nyt utendørsbassenget med vakker utsikt, boblebadet, saunaene og den kunstige fossen og elven. 

Det finnes et stort utvalg overnatting på Hovden, alt fra små hytter til store, flerstjerners høyfjellshoteller. 

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt