Dynamic Variation:
Book
Norway Now
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Family skiing in Hemsedal Hemsedal
Credits
Family skiing in Hemsedal.
Photo: Nils-Erik Bjørholt - Visitnorway.com
Campaign
Partner

Norsk skikultur - mer enn bare plankekjøring

Nordmenns forhold til ski er formet av tradisjon og historie. Men for at skikulturen skal kunne utvikle seg og leve videre, må nye generasjoner velge sine helt egne løyper.

Over halvparten av alle nordmenn - 55 prosent - er fast bestemt på å gå på ski i løpet av vintermånedene, het det i en undersøkelse fra Ipsos MMI høsten 2015.

Det er et imponerende tall, som sier noe om hvor sterkt ski fremdeles står som friluftsyssel, på tvers av generasjoner og sosiale sjikt.

Men hva «å gå på ski» innebærer for hver enkelt nordmann varierer heldigvis mye.

Noen sverger til sitt trofaste gamle skipar, og gleder seg til pauser med matpakke, appelsin og solbærtoddy. Andre oppretter smørebuer i garasjen og suser gjennom skogen ikledd kondomdrakt og hodelykt.

For andre igjen er langrenn helt uinteressant. Snowboard-generasjonen ble et friskt innslag i den norske snøkulturen da de fikk sitt gjennombrudd på 90-tallet, med helt nye tanker om livsstil og organisering. Randonée, snøkiting og jibbing er andre trender med varierende popularitet.

I dag finnes det store skisentre spredd utover landet som tar seg av de fleste med adrenalinbrus i blodet, men vet man hvor man skal dra finnes det også en rekke perler for dem på jakt etter puddersnø og unike erfaringer. Fokus på sikkerhet og riktig utstyr blir viktigere jo lenger unna allfarvei man kommer.

Uansett hva skivinteren bringer for deg, håper vi at du finner informasjon her som bringer deg nærmere kremføre, og den der umiskjennelige, deilige svisjelyden.

Ski Out Race i Trysil
Trysil
Skistar / www.skistar.com
Skiing in Spanstinden. Close to Narvik
Spanstinden
Fredrik Schenholm - Visitnorway.com
Winter in the Mountains
Trysil
C.H. - Visitnorway.com
Snowboarding in Hemsedal
Hemsedal
Hemsedal.com/Nils-Erik Bjørholt
Ad

Vinterdestinasjoner

Her kan du stå på ski om sommeren

Skifest i nord

En kjapp smakebit på hvilke skimuligheter som venter deg i Nord-Norge.

Bortover eller nedover

Populære skiaktiviteter

Start planleggingen av skiferien her.

×

 

Les også

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad