Skip to main content

Norefjell-regionen

Et familieeventyr nært Oslo

Bare 90 minutter fra Oslo ligger fjellparadiset Norefjell med herlige vandreturer. Om vinteren er skimulighetene mange, både for alpint og langrenn, for alt fra småbarnsfamilier til erfarne skikjørere.

Norefjell er Oslos nærmeste fjellområde, og når du står med føttene plantet i høyden og puster inn klar og frisk fjelluft, er storbyens stress og mas forduftet! 

Den familievennlige turen til Høgevarde 1459 meter over havet, kan gjøres til fots og på ski. På skyfrie dager slås den fenomenale utsikten over store deler av Østlandet kun av Gaustatoppen i Telemark, et fjell du også kan se herfra.

Når barna og du blir sultne på et ordentlig måltid, velg blant flere gode spisesteder. På de mange bordene serveres alt fra hamburgere og pizzaer til tapas tilberedt med lokale råvarer.

Den friske luften er absolutt innen rekkevidde, nesten uansett hvor du befinner deg akkurat nå, for det er svært enkelt å reise til Norefjell.

Norefjell er også utpreget familievennlig med godt utviklet skiskole og barnevennlige bakker samt en rekke andre attraksjoner og overnattingsmuligheter.

Norefjell Ski & Spa har ski-in/ski-out løsning som gjør ferie med småbarn langt enklere.

Norefjell om vinteren har rykte som litt av et skiparadis for alle. Slalåm eller telemark, snowboard eller offpiste – her finner du noe for enhver smak. Anlegget har også terrengparker med railer og store hopp.

Liker du best langrenn, kan du putte appelsinen og Kvikk Lunsjen i lomma og legge i vei i det Aftenposten kaller «et av Norges aller beste områder med tanke på skispor med utsikt».

Stedet har også oppnådd merket for Bærekraftig reisemål – som ikke betyr at destinasjonen er bærekraftig, men at de har forpliktet seg til å jobbe systematisk for å redusere turismens negative påvirkning og for å styrke de positive ringvirkningene.

Finn mer inspirasjon på Norefjells offisielle nettsted.

Reiseinformasjon

Finn detaljert reiseinformasjon på Norefjells offisielle webside.

Planlegg reisen med Entur, som gir deg reiseforslag basert på alle offentlige transportmidler i landet.

Sikkerhet i fjellet

Husk fjellvettreglene når du skal på tur i fjellet

Selv erfarne fjellfolk har en sunn respekt for fjellets luner og tar sine forholdsregler når de skal på tur i norske fjell.

  1. Planlegg turen og meld fra hvor du går.
  2. Tilpass turen etter evne og forhold.
  3. Ta hensyn til vær- og skredvarsel.
  4. Vær forberedt på uvær og kulde, selv på korte turer.
  5. Ta med nødvendig utstyr for å kunne hjelpe deg selv og andre.
  6. Ta trygge veivalg. Gjenkjenn skredfarlig terreng og usikker is.
  7. Bruk kart og kompass. Vit alltid hvor du er.
  8. Vend i tide, det er ingen skam å snu.
  9. Spar på kreftene og søk ly om nødvendig.

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Norefjell tilbyr også ...

Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Start planleggingen i dag!

Les også

Sider du nylig har besøkt