Offers
Norway Now
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Trolltunga, Odda
Trolltunga, Odda.
Photo: Terje Nesthus / www.fjordnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Snart kan du «gå» til Trolltunga ved hjelp av Google

Bjørn Heidenstrøm vandrer rundt i Norge og fotograferer turlandskap for teknologigiganten. Nå har han vært på Trolltunga.

Ad

Turen til Trolltunga er en av de mest populære i Norge, og i 2016 vil over 100 000 mennesker gå de 23 kilometrene til toppen av fjellet over Ringedalsvatnet.

Det er imidlertid en krevende tur – høydeforskjellen er 900 meter, og tur/retur kan det ta opptil 10–12 timer.

Enkelte bør rett og slett tenke seg om to ganger før de begir seg ut på denne løypa, noe nærmere 30 redningsaksjoner i fjellet så langt i år er et bevis på.

Nå kan imidlertid alle som vil snart få et mer solid inntrykk av hvordan turen er.

Eventyrer og tidligere fotballproff Bjørn Heidenstrøm har nemlig vært og dokumentert turen fra Trolltunga tilbake til Skjeggedal sammen med Lage Thune Myrberget, kultur- og idrettssjef i Odda kommune.

Bjørn Heidenstrøm
Bjørn Heidenstrøm.
Photo: Private

Med seg i en ryggsekk bar Heidenstrøm en «kamerakule» – en 22 kilo tung oppfinnelse med 15 kameraer som konstant dokumenterer terrenget i alle retninger.

Om noen måneder blir resultatet å finne på Google Street View.

– Redningsaksjonene viser at vi har mange utfordringer knyttet til Trolltunga. Når turen blir tilgjengelig på Google Street View kan turister fra hele verden sjekke traseen på forhånd, og dermed ta sine forholdsregler, sier Myrberget til Hardanger folkeblad.

Myrberget og Heidenstrøm håper tjenesten både blir brukt av dem som drømmer om å dra til Trolltunga, og i planleggingsarbeidet for turister som allerede har bestemt seg.

Bjørn Heidenstrøm
Bjørn Heidenstrøm.
Photo: Lage Thune Myrberget

Om man skal dømme etter tilbakemeldingen fra turistene de to traff på veien, er en slik tjeneste etterspurt.

– Vi forklarte prosjektet for flere turister underveis, alle var positive og sa at de ville ha benyttet seg av tjenesten i forkant av reisen dersom den allerede hadde vært tilgjengelig, sier de til Hardanger folkeblad.

Heidenstrøm har for øvrig dokumentert en rekke norske turstier for Google det siste året. Representanter fra teknologiselskapet kontaktet den tidligere fotballspilleren etter at han i årevis hadde jobbet med digitalisering av turløyper for norske kommuner.

Så fant de sikkert ut at jeg hadde fysikken til å gå en hel dag i naturen med et kamera på 22 kilo på ryggen, forteller Heidenstrøm til Telemarksavisa.

Til NRK Beta forklarer han mer om hvordan han kartlegger norsk natur i 360° for Google:

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages