Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Reine, Lofoten
Reine, Lofoten.
Photo: Mattias Fredriksson Photography AB - Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Nå blir det mye enklere å reise til Lofoten

Flyselskapet Widerøe oppretter direkteruter fra Oslo og Tromsø til Lofoten. Dermed får flere anledning til å oppfylle drømmen om den majestetiske øygruppa.

Ad

Lofoten er et av Norges aller mest berømte reisemål og får enormt med oppmerksomhet i både norsk og internasjonal presse på grunn av sin fantastiske natur.

Bare for noen dager siden hadde for eksempel New York Times en vakker reportasje om surfemulighetene på Unstad.

Å komme seg til Lofoten fra viktige knutepunkt som Oslo og Tromsø er imidlertid ikke alltid bare enkelt. Å fly via Bodø eller Harstad/Narvik lufthavn Evenes er per dags dato de mest brukte mulighetene når man kommer fra Oslo.

Fra april til neste år blir det imidlertid andre boller. Da åpner flyselskapet Widerøe for direkteflygning fra Oslo og Tromsø til Lofoten.

 

– Vi er kjempeglade for dette, og har ønsket oss et slikt tilbud lenge. Vi tror Lofoten kommer til å bli mye mer attraktivt for utenlandske turoperatører, som vil oppfatte det som mindre kronglete å komme til oss nå, sier markedssjef Kristian Nashoug i Destination Lofoten AS til Visit Norway.

Han har ikke gjort noen estimater på hvor mange flere reisende direkteruten kan innebære, men tror det er et betydelig potensiale av folk som alltid har hatt lyst til å besøke Lofoten – men som har tenkt at terskelen er litt for høy.

– I tillegg tror jeg det kan ha en psykologisk effekt når Lofoten kommer opp på lista over avganger på Oslo lufthavn Gardermoen. Da vil mange flere oppfatte dette som et reisemål det er enkelt å komme til, mener Nashoug.

Direkteruta fra Tromsø er også svært viktig, da mange reisende ønsker å kombinere en byferie i nord med opplevelser i Lofoten, særlig på vinterstid.

Widerøe kommer til å fly til og fra Svolvær og Leknes, og informasjonssjef Catharina Solli i Widerøe tror også at selve flyopplevelsen vil oppleves som eksotisk av mange.

Lofoten Islands is looking best from above 💚 photo: @fotografnordskog #lofoten #lofotenislands #flight #visitnorway #flywideroe

Et bilde publisert av Widerøes Flyveselskap (@flywideroe)

 

– Flyet fra Oslo til Lofoten er et propellfly med plass til 39 passasjerer. Det flyr litt saktere og litt lavere, og på klare dager kan dermed passasjerene få en fantastisk og unik naturopplevelse. For eksempel flyr man over Helgelandskysten med asurblått hav, flotte hvite strender og praktfulle fjell, frister hun.

Widerøe legger de første billettene ut for salg i løpet av de neste par ukene, og lover fordelaktige priser til de første som bestiller.

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages