Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Krossobanen
Krossobanen.
Photo: Ian Brodie / Visitrjukan.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Ferge eller kajakk, buss eller sykkel? Noen ganger er det transportmiddelet som gir deg reiselyst.

Kanskje du vil sige inn en fjord, krysse en vidde eller gispe deg ned en av Nord-Europas bratteste veier?

Her er fem populære attraksjoner der valg av transportmiddel betyr alt for opplevelsen din.

Sykling langs Rallarvegen

Rallarvegen

Rallarvegen.
Photo: Sverre Hjørnevik / Visitnorway.com

Om du tar med din egen sykkel, har du selvfølgelig flere alternativer, men de mest populære rutene har sykkelutleie like ved.

Rallarvegen er en klassiker, oppkalt etter rallarene som tidlig på 1900-tallet brukte den til å frakte materialer til byggingen av Bergensbanen.

Den vanligste ruten starter på høyfjellet ved Haugastøl, 1000 meter over havet, og slynger seg langsmed Bergensbanen i åtte mil ned til Aurlandsfjorden i Flåm. Til tross for at du vil suse nedover mer enn du vil tråkke oppover, er Rallarvegen og Bergensbanens høyeste punkt på 1343 meter. Heldigvis ligger det en kafé akkurat her, en med vafler på menyen.

Det går an å sykle hele strekningen på én dag, men det er vanlig å dele den opp i to eller tre etapper. Gjør du det, kan du tilbringe et par netter på turisthytter eller hoteller langs veien.

Annonser

Nordic Choice Hotels - et annerledes hotellselskap

Hurtigruten - "verdens vakreste sjøreise"

Leiebil: AutoEurope har stort utvalg til uslåelige priser 

De Historiske hotel & spisesteder - unike opplevelser

Raumabanen med tog

Raumabanen

Raumabanen.
Photo: Leif Johnny Olestad / Visitnorway.com

Hvis du liker tog, er det flere kjente spor å vurdere. Men det hersker stor enighet om at Raumabanen er et godt valg.

Da Lonely Planet i 2013 kåret de ti togturene i Europa med best utsikt, havnet denne strekningen øverst. Raumabanen, som går fra Dombås til Åndalsnes, tar deg forbi Trollveggen, Europas høyeste loddrette fjellside, og Kylling bro, en av landets mest fotograferte jernbanebroer.

Taubane over Rjukan

Krossobanen, Rjukan

Krossobanen, Rjukan.
Photo: Ian Brodie / Visitrjukan

Med mindre det å dingle høyt over bakken gjør deg skjelven, tilbys en rekke komfortable taubaneturer til toppen av norske fjell.

Krossobanen på Rjukan i Telemark, som ble bygget i 1928, var Nord-Europas første taubane. Den var en gave fra Norsk Hydro til lokalbefolkningen, slik at de kunne komme seg opp av dalen vinterstid for å se på solen.

Vegaøyene fra kajakken

Vega

Vega.
Photo: Terje Rakke / Nordic Life / www.visithelgeland.com

For å få en dose natur og dyreliv langs kysten, kan du gå om bord i et cruiseskip eller, hvis du liker ideen om menneskelig framdrift, en kajakk.

Besøk Vega utenfor Helgelandskysten i Nordland, øygruppen hvis kulturlandskap havnet på UNESCOs Verdensarvliste i 2004. Ærfuglmuseet er en essensiell del av Vegaøyenes kultur og historie, fordi det viser befolkningens tradisjon for ærfuglhold og ederdunproduksjon.

Stalheimskleiva i buss

Stalheimskleiva

Stalheimskleiva.
Photo: Esther Westerveld / CC BY 2.0

Du vil nok finne noe eller noen å holde deg fast i på vei ned Stalheimskleiva ved Voss i Hordaland. Det er en av Nord-Europas bratteste veier, der den går i sikksakk opp fjellsiden i 1,5 kilometer.

De 13 hårnålssvingene vil trolig ta pusten fra personen med styringen, med mindre han eller hun er en erfaren bussjåfør med denne ruten som levebrød.

Veien ble bygget mellom 1842 og 1849 med 1000 mann i arbeid. Hensikten var å utbedre postruten mellom Oslo og Bergen. Den gir en spektakulær utsikt over dalen nedenfor, samt over to fossefall.

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages