Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Film fra Sør / Films from the South Festival
Film fra Sør / Films from the South Festival.
Photo: Johnny Vaet Nordskog
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Her er en festivalnyhet for filmelskere i hovedstaden. Finn ut mer om både Oslo Pix og andre norske filmfestivaler, og få en visuell smakebit.

Norge har en rekke store og små filmfestivaler, fra nord til sør og om sommeren så vel som vinterstid. Da Norsk Filminstitutt tidligere i år delte ut 17 millioner kroner til norske filmfestivaler, vakte variasjonen i søknadsbunken stor begeistring. Her er noen av festivalene du kan glede deg til i sommer og i høst:

Oslo Pix

8. til 13. juni 2017

Det er første gang Oslo Pix arrangeres, og arrangørene lover å servere kvalitetsfilmer fra Nord-Amerika og Europa, med et nordisk fokus.

– Vi ønsker å introdusere Oslos befolkning til et mangfold av film og filmskapere som de ellers ikke får tilgang til, skriver de på nettsidene sine.

Programmet har 61 filmer på blant andre engelsk, norsk, spansk, fransk og tysk. Filmene er ikke dubbet, men tekstet på norsk eller engelsk.

Blant de utvalgte filmene finnes flere både fra og om Norge og nordmenn. Et britisk filmteam ville finne ut hvordan Norge har klart å fostre så mange store artister innen elektronika og dancemusikk. I musikkdokumentaren «Northern Disco Lights» tar de oss tilbake til 90-tallet, da sterke musikkmiljøer vokste fram i Tromsø og Bergen, nærmest over natta.

Filmen presenteres ikke bare i en kinosal på Saga, det blir også en visning på det tørrfiskinspirerte kunstprosjektet og konsertstedet SALT på Langkaia, i samarbeid med Øya-festivalen.

Festivalens åpningsfilm er også filmet i Norge. «Fra balkongen» følger regissør Ole Giæver gjennom ett år: tankefull på balkongen i Oslo, i parken med kone og barn eller på filmfestival i utlandet. Blant hverdagslivets observasjoner og filosofiske tankesprang får vi også servert sekvenser av Ole som en selvsikker, ung mann.

Hvis du ønsker deg noe langt fra Norge, kan Donkeyote være tingen. Den handler om 78 år gamle Manolo. Han vil legge ut på en lang vandring langs «tårenes vei» i USA, i fotsporene til de 20.000 Cherokee-urinnvånerne som ble bortvist på 1830-tallet. Utfordringen er at han skal ha med seg et esel med vannskrekk. Og at legen hans synes ekspedisjonen er en svært dårlig idé.

 

Les mer og se programmet på: oslopix.no

Annonser

Nordic Choice Hotels - et annerledes hotellselskap

Hurtigruten - "verdens vakreste sjøreise"

Leiebil: AutoEurope har stort utvalg til uslåelige priser 

De Historiske hotel & spisesteder - unike opplevelser

Kortfilmfestivalen i Grimstad

14. til 18. juni 2017

Her får du både norske og internasjonale kortfilmer og dokumentarer, i tillegg til musikkvideoer, seminarer, workshops, konserter og, siden vi tross alt er i Grimstad, båtturer. Her møtes unge så vel som etablerte filmskapere, og i løpet av festivalen kåres de beste produksjonene i de ulike kategoriene.

Les mer og se programmet på: kortfilmfestivalen.no

Den norske filmfestivalen i Haugesund

19. til 25. august 2017

Årets festival blir den 45. i rekken, med både norske og internasjonale filmer på programmet. Arrangørene har som mål å skape et møtested for norsk og nordisk filmbransje. Utdelingen av den norske film- og TV-prisen Amanda deles ut i løpet av festivalen.

Les mer på: filmfestivalen.no

Bergen internasjonale filmfestival (BIFF)

26. september til 4. oktober 2017

Med 150 dokumentar- og fiksjonsfilmer er dette Norges største filmfestival. Selv om programmet har en overvekt av dokumentarer, vil det også inneholde flere spillefilmer.

Les mer på: biff.no

Film fra Sør

9. til 19. november 2017

Oslos største filmfestival hadde i 2016 82 filmer fra 33 land på programmet. Festivalens formål er å presentere filmer og filmskapere fra Asia, Afrika og Latin-Amerika, og bidra til å nyansere bildet av land i sør og skape økt forståelse.

Les mer på: filmfrasor.no

Og i 2018...

Når vi først er i gang: Disse filmfestivalene bør du sjekke ut i første halvdel av 2018:

Tromsø internasjonale filmfestival 15. til 21. januar 2018

Les mer på tiff.no

Kosmorama/Trondheim Internasjonale Filmfestival 5. til 11. mars 2018

Les mer på kosmorama.no

Kristiansand internasjonale barnefilmfestival våren 2018

Les mer på: barnefilmfestivalen.no

Amandusfestivalen 21. til 25. mars 2018

Les mer på: amandusfestivalen.no

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages